clear sky
23°C
13.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Za ljubitelje pikantne hrane: Indijski omlet će vas oduševiti!

03.02.2015. 10:14
Piše:
Srbija Danas
Omlet sa povrćem
Omlet sa povrćem / Izvor: Profimedia

Začini i povrće zamirisaće vam na Indiju.

Potrebno:

  • 2 supene kašike ulja
  • 1 srednja glavica crnog luka, sitno seckana
  • ½ kafene kašičice kima u prahu
  • 1 čen belog luka, sitno seckanog
  • korijander
  • 1 paradajz, sitno iseckan
  • 1 krompir, iseckan na kockice i obaren
  • 25g obarenog pasulja
  • 25g obarenog kukuruza
  • 2 jajeta
  • 25g rendanog kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Probajte i seoski omlet!

Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti luk, pa povrće. Posoliti i pobiberiti, pa pojačati vatru i preliti umućenim jajima. Dobro promešati. Isključite ringlu i poklopite omlet, pa ga ostavite na ugrejanoj ringli dok ne dobije tamniju boju. Okrenite ga i po njemu pospite rendani kačkavalj. Čim se sir rastopi – služite omlet.