Здравом исхраном до сигурне трудноће
Храна богата шећером и мастима повећава ризик за превремени порођај.
27.06.2014.
19:12
Коментари (0)
Први пут до сада потврђено је да жене које се лошије хране пре него затрудне, имају за око 50 одсто већи ризик од превременог порођаја у односу на жене које су се пре трудноће храниле здравије.
Истраживачи Универзитета у Аделаиди проучавали су прехрамбене узорке више од 300 Аустралијанки да би боље разумели њихове прехрамбене навике пре трудноће, пише портал Витамини.
Они су уочили су да жене које су доследне у исхрани богатој протеинима и воћем пре трудноће имају мањи ризик од превременог порода док жене које пре трудноће конзумирају велике количине хране богате шећером и мастима имају за око 50 одсто већи ризик за превремени порођај.