Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛЕ ТОЛИКО ГОДИНА КОНАЧНО ПРОНАЂЕНА! Изгубљена СЦЕНА са ГОЛОМ Мерлин Монро ИСПЛИВАЛА у јавност!

15.08.2018. 16:34
Пише:
Србија Данас
Merlin Monroe
Мерлин Монрое / Извор: Профимедиа

Заблистала као и увек!

Када је Мерилин Монро снимала љубавну сцену са Кларком Гејблом у "Неприлагођенима" (1961), склонила је креветски чаршав и разоткрила тело. Била би то прва нага сцена једне америчке глумице у играном филму да редитељ Џон Хјустон није одбио да је стави у завршну верзију. Ипак, тај дубл је преживео и недавно је пронађен.

ОВАЈ ПУТ У "ЦРНОЈ ВЕРЗИЈИ": Ево ко ће глумити Џејмс Бонда у следећем филму о агенту 007 (ФОТО)

Душко Радовић је открио ТАЈНУ: Ово је ПРОВЕРЕН РЕЦЕПТ ЗА СРЕЋУ!

Скоро више од пола века касније, аутор нове биографије о Монроовој, Чарлс Касиљо, објавио је и разговор који је водио са Кертисом Тејлором, сином продуцента "Неприлагођених" Френка Тејлора. У њему је сазнао, сав шокиран, да је Френк сачувао снимак наге Мерилин који Кертис, од Френкове смрти 1999, држи под кључем у једном орману.

- Најчешће су некоришћени дублови били уништавани, али Френк је веровао да је овај био толико важан и револуционаран да га је сачувао, пренео је Касиљо речи Кертиса Тејлора.

"Неприлагођени" су снимљени 1961, према сценарију тадашњег Мерилиног супруга Артура Милера, и причају о тројици каубоја који се надмећу за пажњу лепе жене. Био је то последњи филм који је Мерилин завршила. Преминула је следеће године од превелике дозе лекова за спавање.
У својој књизи Касиљо објашњава да се све до сада сматрало да је њена једина нага сцена она у никада довршеном филму "Something’s Гот то Гиве".

Ако прочитате сценарио за "Неприлагођене", нигде се не помиње голотиња... Када је Мерилин то урадила пред камерама, сви су били шокирани. Хјустон је уздахнуо и рекао: "Душице, већ сам их видео раније", Гејбл и остали хтели су да тај кадар остане у филму. Хјустон није, јер је то сматрао потпуно непотребним за причу", пише даље Касиљо.
Све до сада сматрало се да је тај ризични снимак уништен. Кертис Тејлор, и сам фотограф и професор, разуме зашто га је његов отац сачувао.

ЕМИР КУСТУРИЦА са својим бендом СВИРАО на Армијским играма У МОСКВИ! (ВИДЕО)

ПИВО И ДОБРА МУЗИКА: Београдски Беер Фест почиње сутра 15.августа а ЕВО шта вас тамо ОЧЕКУЈЕ!

- У њему има толико више страсти од онога што је ушло у филм, рекао је.
У то време цензори су имали строге рестрикције када је реч о глумцима који су заједно у кревету.

- Гејбл је зато потпуно обучен. Улази у њену спаваћу собу. Она спава. Он је мази и љуби јој врат, потом јој окреће лице и љуби је у уста. Та сцена је у финалној верзији, али није страствена као ова, која је далеко боља. Осмех на њеном лицу док је он љуби по рамену је тако узвишена, описује Кертис Тејлор сцену са звуком која траје око 45 секунди.

Када је Гејбл напустио собу, Мерилин придржава чаршав док навлачи блузу. Кертис Тејлор верује да га је Мерилин у поменутој (избаченој) верзији спустила јер је била присталица метода Станиславског.

- Зашто би жена која седи у кревету и сама је у соби држала чаршав преко груди док навлачи блузу? Бесмислено је. Она је склонила чаршав из тог разлога. Има неколико дублова ове сцене, али сваки пут кад би Мерилин спустила чаршав, Хјустон би рекао: "Рез! Мисли на чаршав, Мерилин", објашњава Тејлор.

Кертис је био изненађен да је снимак, заправо, измонтирана секвенца и пита се да ли су, можда, цензори инсистирали на њеном уклањању.
Он је имао 13 година када је филм сниман и сећа се да је Мерилин разговарала са њим и молила га за ситне услуге. "Дала би ми по пет долара сваки пут кад бих јој нешто донео", препричава Кертис, који тек треба да одлучи шта ће да уради са поменутим снимком.

"Неприлагођени" су значили и крај Мерилининог брака. У својој књизи "Мерилин Монро: Приватни живот јавне иконе" (у америчким и британским књижарама од 14. августа), Чарлс Касиљо описује како је Монроова зависила од таблета током снимања и да се надала да ће наставити аферу са глумцем Ивом Монтаном, започету на снимању филма "Хајде да се волимо".

Појачање у новој сезони "Убице мог оца" - ова МАНЕКЕНКА ће глумити девојку криминалца! (ФОТО)

ЧЕСТИТАМО: Познати глумац ПОСТАО ТАТА! Ћерки дали прелепо руско име

- Брак у који је унела толико наде био је готов. Да ствар буде још гора, већина "Неприлагођених" снимана је током врелих летњих месеци у пустињи Неваде. Милерови су изнајмили хотелски апартман али је убрзо постало очигледно да је њихова заједница била све само не хармонична. Бучне свађе чуле су се и кроз зидове, пише Касиљо.

ВЕЛИКАН ПРЕД СМРТ ОДИГРАО ЈОШ ДВЕ УЛОГЕ: Нашег глумца гледаћемо у филму и у новој серији!

"Неприлагођени" су били последњи филм Кларка Гејбла, чију премијеру није доживео. Нагађало се да су тешки временски услови и физички захтевна улога допринели срчаном удару од којег је преминуо новембра 1960, у 60. години. Четири месеца касније родило му се једино дете, син Џон Кларк, чијем је крштењу присуствовала.