НАЈМЕКШИ ДОМАЋИ УШТИПЦИ БЕЗ КВАСЦА - Рецепт за хрскаве и ваздушасте уштипке са јогуртом, сиром и јајима, савршен доручак за недељу ујутру
Ако тражите рецепт за брзе, мекане и ваздушасте уштипке који успевају баш сваки пут, ово је прави избор. Ови домаћи уштипци без квасца, са јогуртом и сиром, идеални су за недељни доручак или ужину. Готови су за мање од 20 минута, не упијају уље и остају меки и сутрадан.
Недеља ујутру је незамислива без мириса домаћих уштипака који пуне кућу топлином и подсећају на детињство. Било да их правите за доручак са јогуртом, сиром или као брзу ужину уз ајвар и павлаку, уштипци су једно од оних јела које сви воле. Њихова предност је што се праве брзо, не траже квасац нити нарастање теста, а остају меки и сочни чак и када се охладе. Ако тражите рецепт који увек успева, управо сте га нашли.
Рецепт – НАЈМЕКШИ ДОМАЋИ УШТИПЦИ БЕЗ КВАСЦА
Састојци:
- 2 јајета
- 200 мл јогурта
- 200 г сира (фета или домаћи)
- 250 г брашна
- 1 прашак за пециво
- со по укусу
- уље за пржење
Припрема:
Умутите јаја, додајте јогурт и изгњечен сир.
Умешајте брашно, прашак за пециво и прстохват соли. Маса треба да буде гушћа од теста за палачинке.
Загрејте уље у дубљој шерпи или тигању.
Кашиком вадите уштипке и спуштајте их у вруће уље.
Пржите док не добију златно-жуту боју, па их вадите на папир да упије вишак масноће.
Послужите топле, уз ајвар, павлаку или домаћи џем.