NAJMEKŠI DOMAĆI UŠTIPCI BEZ KVASCA - Recept za hrskave i vazdušaste uštipke sa jogurtom, sirom i jajima, savršen doručak za nedelju ujutru
Ako tražite recept za brze, mekane i vazdušaste uštipke koji uspevaju baš svaki put, ovo je pravi izbor. Ovi domaći uštipci bez kvasca, sa jogurtom i sirom, idealni su za nedeljni doručak ili užinu. Gotovi su za manje od 20 minuta, ne upijaju ulje i ostaju meki i sutradan.
Nedelja ujutru je nezamisliva bez mirisa domaćih uštipaka koji pune kuću toplinom i podsećaju na detinjstvo. Bilo da ih pravite za doručak sa jogurtom, sirom ili kao brzu užinu uz ajvar i pavlaku, uštipci su jedno od onih jela koje svi vole. Njihova prednost je što se prave brzo, ne traže kvasac niti narastanje testa, a ostaju meki i sočni čak i kada se ohlade. Ako tražite recept koji uvek uspeva, upravo ste ga našli.
Recept – NAJMEKŠI DOMAĆI UŠTIPCI BEZ KVASCA
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 200 g sira (feta ili domaći)
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- so po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaja, dodajte jogurt i izgnječen sir.
Umešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Masa treba da bude gušća od testa za palačinke.
Zagrejte ulje u dubljoj šerpi ili tiganju.
Kašikom vadite uštipke i spuštajte ih u vruće ulje.
Pržite dok ne dobiju zlatno-žutu boju, pa ih vadite na papir da upije višak masnoće.
Poslužite tople, uz ajvar, pavlaku ili domaći džem.