Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДОБРА УВЕРТИРА ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Милојевић дебитовао победом, Звезда све решила у другом полувремену (ВИДЕО)

27.08.2022. 20:09
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Црвено-бели учврстили прву позицију на табели.

Фудбалери Црвене звезде савладали су са 4:1 (1:1) екипу Јавора из Ивањице у мечу осмог кола Mozzart бет Суперлиге играном на стадиону ''Рајко Митић'', па је тријумфом дебитовао и нови тренер шампиона Србије Милош Милојевић. Овом победом Зведза хе направила и добру увертиру за вечити дерби који је на програму наредне среде.

ЗВЕЗДИ НЕЋЕ БИТИ ЛАКО: Трабзон довео озбиљно појачање (ВИДЕО)

ЗВЕЗДИ НЕЋЕ БИТИ ЛАКО: Трабзон довео озбиљно појачање (ВИДЕО)

БУНДЕСЛИГА: Унион ПОНИЗИО Шалке!

БУНДЕСЛИГА: Унион ПОНИЗИО Шалке!

НОВИ ОДЛАЗАК ИЗ ЗВЕЗДЕ: Раскинуо уговор и потписао за Каљари!

НОВИ ОДЛАЗАК ИЗ ЗВЕЗДЕ: Раскинуо уговор и потписао за Каљари!

Нови тренер Црвене звезде МИлош Милојевић прилично је промешао карте за овај меч одлучивши да одмори Иванића, Букарија, Родића и Пешића, док су Катаи и Милуновић меч почели на клупи, а први пут је од старта заиграо и Охи. Ипка, Јавор је већ у 2. минуту могао до вођства, али је одличну прилику пропустио Гигић. Пет минута касније се Охи изненада нашао у прилици испрд Вулића, али је голман Јавора био бржи. Норвежанин је био расположен за игру, а у 11. минуту се одлично окренуо после аута који је извео Гобељић и шутирао мало преко гола, да би у 16. минуту постигао првенац у овој сезони после сјајне асистенције Митровића. Наставила је Звезда да притиска Јавор који се добро бранио, пробали су Бен и Кангва у размаку од два минута, у 27. и 28, али је Вулић био на месту. И када се чинило да Звезда све контролише, уследила је грешка Санога, Јавору се отоврила контра у којој је Гигић центрирао са десне стране, а Марчић главом савладао Борјана у 30. минуту. Могла је Звезда до гола у 37. минуту, али је Кагвин шут закачио Митровића и погодио стативу. У завршници полувремена МАрчић је поново имао добру прилику, али га је лопта мало изненадила, а Борја успео да одбрани, да би одмах у наредном нападу Охи шутирао непрецизно и на полувреме се отишло резултатом 1:1.

Тек што је кренуло друго полувреме Јавор је могао да поведе, али је Марлић погодио пречку после ударца главом, да би минут касније МЈитровић шутирао поред гола Јавора. У 51. минуту је и Кангва покушаол, али је Вулић био добро постављне. Милојевић је у 54. минуту убацио Катаија уместо Охија и одмах су течније кренули Звездини напади који су постали све опаснији. Само минут касније Катаи је изашао сам испред Вулића који је успео да одбрани његов шут, да би минут касније Канга шутироа поред гола. У 58. Бен је имао две добре прилике у једном нападу. Прво је Вулић одбранио његов шут, да би у наставку акције главом лопту послао поред гола. У 60. минуту је поново запретио Јавор пошто је Танко добро шутирао, а лопта је прозујала поред гола Звезде. Митровић и Катаи су пробалои главом у 65. и 72. минуту, али нису били успешни, да би у 74. минуту Звездину иницијативу крунисао Митровић. Катаи је почео акцију, проиграо Гобељића који је по земљи убацио лопту на пет метрара, а Митровић утрчао из другог плана и погодио за 2:1. Само четири минута касније Бен је повећао на 3:1 после нехотичне асистенције Мустафе на убацивање Катаија. Уследио је мирнији период меча и деловало је да неће више бити узбуђења, да ви Вељко Николић са преко 20 метара у 90. минуту поставио коначан резултат. До краја је Јавор остао са играчем мање пошто је други жути картон добио Дукуре, али то више није имало никаквог утицаја на дешавања на терену.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЈАВОР 4:1 (1:1)

СТАДИОН: Рајко Митић

СУДИЈА: Милош Милановић

СТРЕЛЦИ: Охи 15, Митровић 74, Бен 78, Николић 90 - Марчић 30

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Ераковић, Драговић, Азарови (од 63. Милуновић), Саного (од 80. Николић), Канга - Бен, Кангва (од 63. Мустафа), Митровић (од 80. Срнић), Охи (од 55. Катаи).

ЈАВОР (4-2-3-1): Вулић - Николић, Толчић, Обрадовић, Ђукић, Дукуре, Маричић, Јањић, Луковић (од 55. Танко), Кембел (од 76. Елиомар), Гигић (од 80. Малетић).

 

90 4. минут
Крај меча, Црвена звезда је савладала Јавор са 4:1.
90. минут
4:1!!! Вељко Николић је оверио тријумф Црвене звезде лепим голом са преко 20 метара.
79. минут
Још две измене у Звезди. Изашли су Саного и Митровић, а ушли Срнић и Николић.
78. минут
3:1!!! Бен повећава предност Звезде и вероватно обезбеђује тријумф. Нешто бржа акција Звезде, Катаи је убацио лопту у средину, лопта се добила до Мустафе који је ненамерно асистирао Бену који је прецизним ударцем савладао Вулића.
74. минут
2:1!!! Поново води Звезда голом Митровића. Катаи је започео акцију, убацио лопту у простор Гобељићу који је по земљи центрирао, а Митровић са пет метара погодио.
72. минут
Прилика за Звезду, Катаи је покушао главом, али је лопта неког закачила од играча Јавора и отишла у корнер.
65. минут
Нова прилика за Звезду, Митровић је главом покушао, али је отишла лопта поред гола.
63. минут
Двострука измена у Звезди, Милуновић мења Азарова, а Кангву Мустафа. Одмах после измена, Катаи је пробао из слободног ударца, а лопта је отишла тик изнад пречке.
60. минут
Запретио је и Јавор, снажно је шутирао Танко, а лопта је прозујала поред гола.
58. минут
Ређају се прилике за Звезду. Пробао је два пута Бен, први покушај му је одбранио Вулић, а други пут је главом шутирао поред гола.
56. минут
Канга је покушао, али је његов ударац завршио поред гола.
55. минут
Одмах се Катаи нашао у одличној прилици, али је у ситуацији један један Вулић изашао као победник.
54. минут
Прва измена у Звезди, Охија је заменио Катаи.
51. минут
Кангва је добро шутирао, али је Вулић био добро постављен.
47. минут
Одмах узвраћа Звезда, Митровић је са 17 метара шутирао, али је лопта отишла поред гола.
46. минут
Почело је друго полувреме. Одмах је запретио Јавор после слободног ударца, Марчић је покушао главом и погодио пречку.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 3. минут
Крај првог полувремена.
41. минут
Добра прилика за Јавор, али је Борјан успео да одбрани незгодан ударац Марчића којег је лопта изгледа мало изненадила. Охи је у већ у следећем нападу Звезде шутирао, али није био прецизан.
37. минут
Стативу погађа Звезда. Гобељић је убацио лопту са десне стране, Кангва шутирао, лопта закачила Митровића и погодила стативу.
30. минут
1:1!!! Јавор је изједначио голом Марчића. Гигић је са десне стране центрирао, а Марчић трзајем главом погодио сам угао гола Звезде.
28. минут
И Кангва је пробао са преко 20 метара, али је Вулић на месту.
27. минут
Пробао је Бен са неких 20 метара, али је шутирао право у Вулића.
16. минут
1:0!!! Повела је Црвена звезда, а стрелац је Охи. Норвежанин је стигао до првог поготка у сезони после одличне асистенције Митровића.
11. минут
Охи је имао добру прилику, одлично је прихватио лопту из аута који је извео Гобељић, окренуо се и шутирао, али је лопта отишла мало преко гола.
7. минут
Изненадна прилика за Звезду после центаршута, лопта се одбила од голмана Вулића, али Охи није успео да стигне до ње на време.
2. минут
Велика шанса за Јавор на почетку меча, али је Гигић лоше завршио акцију.
1. минут
Почео је меч на стадиону ''Рајко Митић''.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

 

БОНУС ВИДЕО: Погледајте Снежану Борјан, супругу Милана Борјана, како ужива на базену