Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БОЉЕ НИЈЕ МОГЛО: Црвена звезда прегазила Ференцварош у Београду (ВИДЕО)

06.10.2022. 18:08
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Први тријумф црвено-белих у Лиги Европе.

Фубдалери Црвене звезде остварили су прву победу у Лиги Европе пошто су цу трећем колу групе Х савладали мађарски Ференцварош са 4:1 (2:0). Црвено-бели одиграли су одличан меч, дефинитивно најбољи још од Макабија и заслужено савладали лидера групе.

ПОПРАВНИ ЗА АРГЕНТИНЦА: Сампаоли поново на клупи Севиље

ПОПРАВНИ ЗА АРГЕНТИНЦА: Сампаоли поново на клупи Севиље

БЕНВЕНУТО МИСТЕР: Ево како је Дејан Станковић дочекан у Сампдорији (ФОТО)

БЕНВЕНУТО МИСТЕР: Ево како је Дејан Станковић дочекан у Сампдорији (ФОТО)

ВЕЛИКА ПОДРШКА ЗА МАЂАРЕ НА "МАРАКАНИ": Колона аутобуса СТИЖЕ из Будимпеште (ФОТО)

ВЕЛИКА ПОДРШКА ЗА МАЂАРЕ НА "МАРАКАНИ": Колона аутобуса СТИЖЕ из Будимпеште (ФОТО)

Миран је био почетак на стадиону ''Рајко Митић'', а први је запретио Фради преко Лаидунија, аи је вечерас одлични Гоблејић закачио лопту која је завршила у корнеру. Управо је Гобељић имао прву прилику за Звезду када је са 16 метара у 10. минут шутирао право у голмана Дибуша. Гости у првом полувремену претили са дистанце, па је тако поред гола шутирао Бешић, да би у 17. минуту Пешић из прве на асистенцију Ивнаића шутирао поред гола. Поново је Фради са дистанце претио, а Нгуен је у 22. минуту шутирао право у Борјана са 15 метара, да би пет минута касније Звезда повела из једанаестерца који је реализовао Канга, а који је досуђен пошто је судија Висер проверавао снимак због играња руком Винга. Разиграла се Звезда после гола, а Драговић је у 34. минуту главом послао лопту мало преко гола, да би минут касније већ било 2:0 пошто је Пешић асистирао Митровићу који је окртенуо свог чувара и снажним ударцем погодио гол гостију. Још једном је Фради запретио са дистанце, а поново је шутирао Нгуен и лопта је отишла преко гола. Било је то последње узбуђење у првом полувремену, а црвено-бели су водили 2:0.

Тек што је кренуло друго полувреме Звезда је повела са 3:0. Канга је додао лопту у простор Гобељићу који је асистирао Катаију који је снажнои и прецизно погодио доњи десни угао гола гостију. Прву праву прилику гости су имали у 56. минуту када је Нгуен ушао у шеснаестерац и искоса са десне стране шутирао, али је Борјан одбранио његов шут. Три минута аксније је и Вецсеи пробао, али је лопта отишла преко гола, да би минут касније Звзеда водила 4:0. Канга је добио лопту од Иванића, повукао је пар метара и онда готово идентично као против Краснодара пре пет година постигао фантастичан погодак за ерупцију одушевљења на стадиону. Црвено-бели су се мало повукли у наставку меча, а Фернцварош је то искористио и постигао почасни гол преко Закаријесена на убацивање Винга који је био бржи од Панкова. Поново је Звзеда кренула у напад и у два минута имала две добре прилике. Прво је Иванић лукаво шутирао, али је Дибуш успео да одбрани његов шут, као и минут касније када је изашао као победник из дуела са Мотиком. Последње право узбуђење догодило се у 86. минуту када је Емаје погодио пречку, али је остало 4:1.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ФЕРЕНЦВАРОШ 4:1 (2:0)

СТАДИОН: Рајко Митић

СУДИЈА: Лоренс Висер (Белгија)

СТРЕЛЦИ: Канга 27п, Митровић 35, Катаи 50, Канга 60 - Закаријасен 71

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Ераковић, Драговић (од 72. Николић), Родић, Канга, Саного (од 62. Срнић), Митровић (од 62. Панков), Катаи (од 72. Мотика), Иванић, Пешић.

ФЕРЕНЦВАРОШ: Дибуш, Винго, Кностер, С. Mmae, Ботка (од 77. Пажка), Лаидуни (од 67. Гојак), Бешић (од 57. Вечшеи), Закаријасен, Траоре, Боли (од 57. Р. Mmae), Нгуен (од 67. Маркоњос).

 

90 4. минут
Крај меча, Црвена звезда савладала је Ференцварош са 4:1.
89. минут
Одлична прилика за Емајеа који погађа пречку.
86. минут
Пешић је шутирао, али није био то довољно јак ударац.
80. минут
Измена у Звезди, Мустафа улази уместо Канге.
75. минут
Још једна добра прилика за Звезду после контре, Мотика је шутирао, али је Дибуш још једном добро интервенисао.
74. минут
Одличан покушај Иванића, али је Дибуш одлично одбранио његов ударац.
72. минут
Двострука измена у Звезди. Излазе Катаи и Драговић, а улазе Мотика и Николић.
71. минут
4:1!!! Постиже Ференцварош гол преко Закријесена.
66. минут
Двострука измена у Ференцварошу. Изашли су Нгуен и Лајдуни, а ушли Маркињос и Гојак.
62. минут
Двострука измена у Звезди, ушли су Срнић и Панков уместо Санога и Митровића.
60. минут
4:0!!! Голчина Канге за великих 4:0. Габонац је шутирао слично као и против Краснодара својевремено, само што је био нешто ближе, а Дибуш није могао ништа да учини.
59. минут
Покушај Фернцвароша, али је шут Вецсеија завршио поред гола.
56. минут
Добра прилика за госте, Нгуен је шутирао искоса са десне стране, али је Борјан добро интервенисао.
50. минут
3:0!!! Катаи повећава предност Звзеде тек што је почело друго полувреме. Канга је убацио лопту у простор за Гобељића који је додао до Катаија који је прецизно шутирао и савладао Дибуша.
46. минут
Почело је друго полувреме.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 4. минут
Крај првог полувремена, Звезда је била бољи ривал и заслужено води са 2:0.
43. минут
Нгуен је добро шутирао са око 16 метара после корнера, али је лопта завршила преко гола.
35. минут
2:0!!! Митровић је дуплирао предност Звезде. Пешић се добро снашао и полсао лопту пред гол Ференцвароша, а Митровић се одлично снашао и прецизно шутирао. 
34. минут
Велика прилика за Звезду, Катаи је убацио из слободног ударца, а Драговић главом са неких седам метара жабицом лопту послао мало преко гола.
27. минут
1:0!!! Повела је Црвена звезда голом Канге из једанаестерца. Судија Висер досудио је пенал после прегледања снимка због играња руком Винга после покушаја главом Иванића.
22. минут
Нгуен је пробао са 15 метара и шутирао право у Борјана.
20. минут
Добра акција Звезде, Катаи је проиграо Родића који је оштро по земљи убацио лопту на петерац, али је до лопте први стигао голман Дибуш.
17. минут
Најбоља прилика за Звезду до сада, Иванић је извукао лопту из аута и додао Пешићу који је из прве шутирао, а лопта отишла тик поред гола.
15. минут
Пробао је Бешић са дистанце, али је није то био добар шут и лопта је отишла поред гола.
10. минут
Прва прилика и за Звезду, Родић је убацио лопту на петерац, реаговала је одбрана гостију, лопта је дошла до Гобељића који је добро шутирао, али право у голмана Дибуша.
8. минут
Први опаснији напад Фернцвароша, шутирао је Лаидуни, али је његов покушај закачио Гобељић и од свега је био само корнер за госте после којег није био опасности.
1. минут
Меч на стадиону ''Рајко Митић'' почео је минутом ћутања за страдале у немирима после фудбалског меча у Индонезији.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.