Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИЛОЈЕВИЋ ПРЕД КОЛУБАРУ: Три бода најважнија

29.10.2022. 18:42
Пише:
Србија Данас
Miloš Milojević, FK Crvena zvezda
Милош Милојевић, ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Црвена звезда гостује у Лазаревцу сутра од 17 часова.

Црвена звезда у недељу од 17 часова гостује Колубари у оквиру 17. кола Суперлиге Србије, а тренер црвено-белих Милош Милојевоић најавио је минималне ротације у тиму после искушења и победе у Лиги Европе против Трабзона.

ГОРЕ НИЈЕ МОГЛО: Челси декласиран, пресудили му Потерови дојучерашњи пулени

ГОРЕ НИЈЕ МОГЛО: Челси декласиран, пресудили му Потерови дојучерашњи пулени

БУНДЕСЛИГА: Силни Бајерн, Лајпциг гура Бајер ка дну, Волфсбург распуцан против Буохума

БУНДЕСЛИГА: Силни Бајерн, Лајпциг гура Бајер ка дну, Волфсбург распуцан против Буохума

СВЕ СНАГЕ НА МОНАКО: Један од НАЈБОЉИХ пропушта меч у Лазаревцу!

СВЕ СНАГЕ НА МОНАКО: Један од НАЈБОЉИХ пропушта меч у Лазаревцу!

- Нико нема проблем са повредом, биће минималних ротација, колико будемо у могућности, јер нам је јако битна утакмица против Колубаре. О Монаку ћемо када дође време, односно од понедељка - рекао је Милојевић, задовољан што је одржао исту бодовну предност у односу на врем када је постао тренер екипе. - Нисам то гледао лично, већ сам посматрао шта је најбоље за клуб. Желео бих да је плус десет, не због личне сатисфакције већ да бисмо могли да пружамо још боље партије. Битно је да имамо предност и да са бодовном разликом будемо испред осталих у мају. 

Истиче шеф стручног штаба Црвене звезде да ће играчи изаћи максимално фокусирани на дуел против тима из Лазаревца, а на претходном гостовању Колубари, Звезда је остварила убедљиву победу.

- Гледамо на победу увек у виду три бода. Желели бисмо да буде пуно голова јер је то драж фудбала. Не желимо да лицитирамо јер онда би се сматрало да не поштујемо противника. Респектујемо Колубару, пробаћемо да будемо ефикасни и томе тежимо на свакој утакмици. Нема проблема са мењањем менталитета. Увек је ризик да не дође до пада мотивације након великог емотивног пражњења и задовољства. Добар резултат брзо подиже екипу, имали смо времена да тренирамо и одморимо. Сматрам да ће сви који буду играли изаћи максимално мотивисано, јер знају обавезе и одговорност - уверен је Милојевић.

Милојевић не сматра да је жути картон који је зарадио Александар Драговић на утакмици против екипе из Турске нешто што се може назвати пропустом.

- Не слажем се да је то пропуст. Драговић је жесток момак, поуздан дефанзивац и не размишља у том тренутку да има три жута картона већ како да одузме лопту и изађе као победник из дуела. Некада се то заврши са жутим картоном и није пропуст. Имамо стварно квалитетне дефанзивце, најбоље у нашој групи Лиге Европе. Можда тржишно играчи Монако вреде више због година играча и лиге у којој наступају, али што се тиче квалитета можемо да парирамо ко год да је на терену. Остаје жал што ће пропустити наредни меч, али ко год буде наступао на његовој позицији биће максимално мотивисан да га достојно замени - сматра Милојевић који је прокоментарисао одлуку да Иванић не буде стартер на утакмици против Трабзонспора. - Иванић је озбиљан професионалац, играч кога сваки тренер жели у екипи. То је наш интерни договор и прихватио је одлуку као професионалац. Као сваки фудбалер разуме одлуке и зна који су разлози. Доста причам са њим, као и са свим играчима и увек су упознати са разлогом одређене одлуке. Показатељ како је “поднео” одлуку је начин на који је ушао у игру, мотивисан са много енергије, дефанзивне одговорности. Квалитет Иванића и позицију у тиму не треба доводити у питање. 

У претходном периоду је имао проблема са повредом Калифа Колубали, а млади стратег је говорио о његовом статусу у тиму. 

- Некада играчи нису у конкуренцији јер нису довољно спремни, док постоје ситуације када су фудбалери спремни, добро раде на тренингу, међутим и остали играчи одлично тренирају и на основу тога заслужују своју позицију у стартној постави. Кулибали се бори, а позивамо све да дођу сутра и виде да ли ће бити стартер, да ли се налази на клупи или није на списку од 22 играча.

У сјајној голгетерској форми се налази Александар Пешић, а представнике медије је интересовало да ли ће и поред великих напора бити у саставу за меч против Колубаре.

- Имамо још времена до утакмице, видећемо у каквом се физичком стању налази пред пут. Поседујемо групу играча који су изнели велики број утакмица од када сам преузео тим. Треба освежити екипу, али и задржати континуитет. Пробаћемо да урадимо све што је неопходно како би био на располагању на последњих пет мечева до краја полусезоне - закључио је Милојевић.

 

Погледајте како изгледа Ивана Марушић, девојка Зорана Поповића

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.