Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПЕРЛИГА: Тошић од ТРАГИЧАРА до ЈУНАКА, Партизан се СПАСАО у Чачку! (ВИДЕО)

29.10.2017. 18:59
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Изабраници Мирослава Ђукића уз доста среће славили против Борца.

Фудбалери Партизана наставили су са победама. Парни ваљак је славио на терену Борца (2:1) и уписао четврти узастопни тријумф, а човек одлуке био је Зоран Тошић, који је у судијској надокнади постигао гол из слободног ударца за велику победу црно-белих!

А САДА И ДЕФИНИТИВНО: Србија без селектора! (ФОТО)

СУПЕРЛИГА: Боаћи СПАСИО Звезду, сада се размишља о Арсеналу (ВИДЕО ФОТО)

Лако је могло да се догоди да популарни "Бамби" буде трагичар, после промашеног пенала у финишу меча, међутим, мајсторија у 7. минуту судијске надокнаде, преко "живог зида" Борца, промовисала га је у јунака четвртог успеха Ђукићеве чете.

ПОМИРИО СЕ СА СУДБИНОМ: Тренер Земуна се опростио од титуле (ФОТО)

Партизан је од почетка кренуо силовито и већ у 34. секунди могао да стигне до вођства. Велику шансу пропустио је Сејдуба Сума, кога је у последњем тренутку изблокирао Дуповац.

Узвратио је Борац у 6. минуту: после центаршута домаћих фудбалера, створила се гужва пред голом Јовичића, али је Тошић правовременим уклизавањем отклонио опасност.

Није прошло друго, а „зебре“ су поново запретиле црно-белима. Учинио је то Оташевић у 8. минуту, на додавање Филиповића, међутим, волејом је послао лопту далеко поред пречке.

То је натерало играче шампиона да се тргну, па је у 12. минуту Сума одлично прошао и асистирао Ожеговићу. Уследио је шут нападача, али је Бајић био добро постављен и сигурном интервенцијом остао несавладан. Поново је најефикаснији појединац Ђукићевог тима у последњих неколико мечева могао да се прослави у 26. минуту, искоса у шеснаестерцу послао је лопту крај десне стативе Бајићевог гола.

КЛАСНИЋ ПОСЛЕ ПРЕСАЂИВАЊА БУБРЕГА: Напокон могу нормално да живим (ФОТО)

У 35. минуту главом је шутирао Марко Јевтовић, на убачај из корнера гађао је доњи десни угао, да би Филип Кнежевић са прве стативе очистио опасност. Одбитак је дошао на ногу Марку Јанковићу, чији је покушај са дистанце завршен непрецизним ударцем.

Тренер Ђукић је одмах на старту другог полувремена убацио на терен Евертона и Тавамбу, не желећи више да чека, што се показало кључним потезом, јер је Камерунац био човек одлуке.

Зицер су у наставку, ипак, створили први домаћи фудбалери. Најбољу шансу на мечу пропустио је Кнежевић у 50. минуту! После центаршута са десне стране, бивши ђак Партизанове школе остао је сам на петерцу и силовитим ударцем уздрмао пречку Јовичићевог гола, црно-бели су у тим тренуцима имали много среће. Поготово јер се Лима Матеус налазио близу, али није правовремено одреаговао на одбитак.

У 54. минуту запретио је Јовановић за "зебре", али су се реванширали на другој страни Евертон, који је промашио лопту, а затим Јанковић био изблокиран. Устала је клупа Партизана и неколико тренутака касније, пошто је Борац имао нову прилику, тандем Чачана побегао је чуварима, ипак, затајили су у завршници.

Казна за силне промашаје, стигла је домаћина у 59. минуту. Одличан дупли пас Леандреа Тавамбе, Данила Пантића и Зорана Тошића, популарни "Бамби" је пребацио последњу линију Борца, а нападач црно-белих надмудрио Бајића и ћушнуо лопту у мрежу за вођство Партизана - 1:0.

Могли су Ђукићеви изабраници у 64. минуту да дуплирају предност. Опет је Тавамба био опасност по Бајића, направио је неколико добрих потеза, а онда лоше шутирао. Узвратио је Борац 120 секунди касније преко Матеуса, чији је покушај отишао поред стативе.

Што није успео тада, Бразилац у редовима Чачана учинио је у 70. минуту. Лазар Јовановић је прошао по десној страни, а Лима Матеус био најспретнији у казненом простору црно-белих и погодио за - 1:1! Само неколико тренутака потом, домаћин је имао шансу да потпуно преокрене резултат: Саша Филиповић је шутирао са крилне позиције, али се Јовичић није дао преварити.

У 76. минуту Тавамба је из близине тукао право у Бајића, а само неколико секунди касније исто је учинио Пантић са ивице казненог простора, голман Борца био је добро постављен. Пажњу је завредела и прилика Јанковића из 85. минута, када је тукао поред стативе.

У 87. минуту Јован Чађеновић је фаулирао Марка Јанковића и зарадио жути картон, а судија Анђеловски показао на белу тачку. Одговорност је преузео Зоран Тошић, али је његов ударац прочитао Владимир Бајић и сјајном интервенцијом одбранио пенал! А онда нестваран промашај Тавамбе у 94. минуту, из близине имао је отворену ситуацију, али га је одбрана изблокирала и лопта је отишла преко гола.

И коначно у 7. минуту судијске надокнаде, Филип Кнежевић је фаулирао Тошића. Исти играч преузео је одговорност и сјајно извео слободан ударац, доневши на феноменалан начин велику радост српском шампиону. Била је то четврта победа Партизана, који је после Радника, Бачке и Земуна, уписао још једну "тројку".

БОРАЦ - ПАРТИЗАН 1:2 (0:0)

БОРАЦ: Бајић, Обрадовић, Дуповац, Оташевић (од 12. Марковић), Костић, Чађеновић, Зоћевић, Јовановић, Филиповић, Кнежевић, Матеус (од 90 2. Романић).

ПАРТИЗАН: Јовичић, Немања Р. Милетић, Митровић, Остојић, Немања Г. Милетић, Јевтовић (од 46. Евертон), Пантић, Тошић, Сума (46. Тавамба), Јанковић, Ожеговић (од 66. Радин).

СТАДИОН: крај Мораве.

СУДИЈА: Новица Анђеловски (Качарево).

СТРЕЛЦИ: Тавамба 59. Тошић у 90 7. за Партизан, а Матеус у 70. минуту за Борац.

ЖУТИ КАРТОНИ: Лима, Чађеновић, Кнежевић (Борац).

 

СУПЕРЛИГА, 15. коло:

Субота:

Рад - Војводина 0:3

Недеља:

Бачка - Јавор 2:1

Земун - Црвена звезда 0:1

Борац Чачак - Партизан 1:2

Чукарички - Вождовац 2:1

Радник - Спартак 5:1

Младост Лучани - Мачва 1:0

Раднички Ниш - Напредак 1:3

ТАБЕЛА: Црвена звезда 40, Партизан 36, Војводина 30, Вождовац 28, Спартак 26, Чукарички 25, Напредак 23, Раднички 23, Младост 18, Радник 18, Мачва 16, Земун 14, Бачка 13, Јавор 11, Рад 8, Борац 7.