Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СУПЕРЛИГА: Седмица на Брду, а Звездину ЧЕТВОРКУ потврдио Анђелковић (ВИДЕО)

19.03.2017. 16:54
Пише:
Србија Данас
Fudbaler Crvene zvezda Dušan Anđelković
Фудбалер Црвене звезда Душан Анђелковић / Извор: МН Press

Одиграна претпоследња утакмица 27. кола Суперлиге.

Фудбалери Црвене звезде су успели да освоје нове бодове. У утакмици 27. кола Суперлиге Србије екипа Миодрага Божовића славила је са 4:3, а гол одлуке постигао је Душан Анђелковић у 83. минуту. Звезда је водила са 2:0 и 3:2, али је тим Ненада Лалатовића успевао да изједначи. Ричмонд Боаћи је био двоструки стрелац, док су за Брђане погађали Огњен Ожеговић и Александар Јевтић који су некада били у Звезди. Стрелци су били још и Асмир Кајевић, за Чукарички, као и Александар Луковић за Звезду.  

ЗВАНИЧНО: Зна се и зашто Руиз НЕ ИГРА (ФОТО)

ОВО СВАКИ ФУДБАЛЕР ЗНА, А ЗНАТЕ ЛИ ВИ: Звездаши открили како изгледа кад дође ТАЈ тренутак (ВИДЕО)

Овим тријумфом Звезда је задржала шест бодова предности у односу на другопласирани Партизан (70 према 64). На другој страни, Чукаричком (тренутно десети са 33 бода) остаје борба за пласман у плеј-оф. Сада следи првенствена пауза, због обавеза репрезентације. У наредном, 28. колу (1. април), Звезда ће бити домаћин Спартаку, док ће Чукарички гостовати Металцу.

Звезду међутим очекује и пријатељска утакмица са Спартаком из Москве, наредне суботе. 

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА БРАТСКИ ДУЕЛ: Делије, очекује вас изненађење (ГАЛЕРИЈА)

Гости (без повређеног Џона Руиза) су већ у 16. минуту дошли до велике предности, од 2:0. Водећи гол дао је Ричмонд Боаћи, после асистенције Гелора Канге. Нападач из Гане је искористио додавање Габонца, који је на брзину извео слободан ударац. Боаћи је одлично примио лопту, а онда се још једном у полусезони уписао у стрелце. 

Само седам минута касније, Мичел Доналд је пао у казненом простору Чукаричког, било је мањих протеста домаћина, али је Милорад Мажић показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Александар Луковић.

После два гола у мрежи Николе Петрића, Чукарички се ослободио, а у 34. минуту виђена је спорна ситуација. У казненом простору, близу Филипа Манојловића пао је Асмир Кајевић, али је Мажић сматрао да Абрахам Фримпонг није направио прекршај. Ипак, неколико минута касније, досуђен је пенал за домаћина. Искусно Душан Анђелковић неопрезно је стартовао на Петра Бојића. И дилеме није било. Пенал је искористио Огњен Ожеговић, некадашњи члан Звезде. 

Треба рећи и да је тренер домаћина Ненад Лалатовић био принуђен да у 33. минуту уместо Марка Доцића који се жалио на повреду, уведе Драгољуба Срнића. 

Већ на почетку другог полувремена, Чукарички је изједначио, а стрелац је био Кајевић, после дуже акције домаћина. 

Покушао је у наставку меча и Канга, са велике удаљености, али је Петрић одбранио. У 52. минуту, шансу је добио и искусни нападач, Александар Јевтић. И док је Јевтић тек "осетио" траву, Звезда је дошла до нове предности. Марко Петковић је по десној страни одрадио највећи део посла, Петрић му је свесрдно "помогао" лошом интервенцијом, а Боаћи је само убацио лопту, за 3:2. 

Шансу да заигра добио је још један Срнић. Славољуб је први пут заиграо овог пролећа, а место му је уступио Немања Милић који је први пут ове полусезоне био стартер. А да буде још занимљивије, побринуо се Јевтић, који је био стрелац у 67. минуту, за нови егал. 

У 72. минуту, Лалатовић је "полудео" јер његови играчи нису реализовали напад, у чијем финишу су учествовали Ожеговић и Јевтић. 

Божовић је у наредним минутима, направио две измене, а уместо Срђана Плавшића и Гелора Канге ушли Михаило Ристић и Срђан Вујаклија. Ристић је тако заиграо после дуже паузе, а у 78. минуту покушај Доналда није био прецизан. Холанђанинова пласирана лопта отишла је поред гола. Све је убрзо исправио Душан Анђелковић, после акције у којој је учествовао и Боаћи. 

То је уједно био и коначан резултат претпоследње утакмице 27. кола националног шампионата. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

ЧУКАРИЧКИ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:4

СТРЕЛЦИ: Ожеговић 43.п, Кајевић 47, Јевтић 67 - Боаћи 8, 54, Луковић 16.п, Анђелковић 83

СТАДИОН: Чукаричког

СУДИЈА: Милорад Мажић

ЧУКАРИЧКИ: Петрић, П. Јовановић, Лагатор, Машовић, Богосавац, Доцић (од 33. Д. Срнић), Бојић, Зорић (од 63. Јовановић), Кајевић, Обрадовић (од 52. Јевтић), Ожеговић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Ле Талек, Доналд, Милић (од 60. С. Срнић), Канга од 77. Вујаклија), Плавшић од 77. Ристић), Боаћи. 

СУПЕРЛИГА: Партизан ДЕКЛАСИРАО Вождовац, Ђурђевић и Леонардо на КОТИ 15 (ВИДЕО)

СУПЕРЛИГА, 27. коло: 

Петак:

Нови Пазар - Радник 1:0

(Крстић 52)

Субота:

Спартак - Борац 1:0 

(Мудрински 49)

Бачка - Раднички 1:2

(Луковић 49 - Којић 14, Арсић 84.)

Рад - Напредак 0:1

(Вукановић 72)

Партизан - Вождовац 4:0

(Ђурђевић 9, 62. п, Леонардо 44, Миленковић 54)

Јавор - Металац 1:0

Недеља:

Чукарички - Црвена звезда 3:4

(Ожеговић 43.п, Кајевић 47, Јевтић 67 - Боаћи 8, 54, Луковић 16.п, Анђелковић 83)

Војводина - Младост 0:1

(Одита 9)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 70, Партизан 64, Војводина 57, Раднички 43, Напредак 43, Младост 41, Јавор 39, Спартак 37, Вождовац 37, Чукарички 33, Рад 29, Металац 26, Бачка 24, Радник 21, Нови Пазар 19, Борац 18.