Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КРАЈ АГОНИЈЕ: Партизан прекинуо црни низ, у гротлу Арене пао шампион Европе

16.12.2022. 21:17
Пише:
Србија Данас
KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Први тријумф црно-белих у Евролиги после пет пораза.

Кошаркаши Партизана савладали су актуелног шампиона Европе Ефес са 82:79 (14:10, 14:27, 25:17, 29:25) у 14. колу Евролиге и тако прекинули низ од пет узастопних пораза у елитном такмичењу. Поново су црно-бели играли неизвесну завршницу, али су овога пута били сконцентрисани до самог краја и нису дозволили да Ефес дође у прилику да слави.

КОШ ЗА ОГИЈА: Mozzart организује велики хуманитарни баскет турнир за лечење Огњена Капате

КОШ ЗА ОГИЈА: Mozzart организује велики хуманитарни баскет турнир за лечење Огњена Капате

АБА ЛИГА: Преокрет Борца, Новаковић срушио Сплит тројком у последњој секунди

АБА ЛИГА: Преокрет Борца, Новаковић срушио Сплит тројком у последњој секунди

САМО ШТО МУ СУЗЕ НИСУ КРЕНУЛЕ Синиши је ОВО био најлепши тренутак каријере! Изненађење? (ВИДЕО)

САМО ШТО МУ СУЗЕ НИСУ КРЕНУЛЕ Синиши је ОВО био најлепши тренутак каријере! Изненађење? (ВИДЕО)

Одлично је Партизан отворио меч у ''Штарк арени'' и уз добру одбрасну после тројке Смаилагића води 9:2 у 4. минуту. Папапетру је такође погодио тројку два минута касније одржавајући седам поена предности за црно-беле. Уследио је период када су оба тима промашивали у серијама па није било промене резултата. Нешто више од два минута пре краја уследио је краћи прекид посла фаула Папапетруа у нападу пошто је дошло до суадар са Василијом Мицићем који је морао да нпаусти терен. Та пауза је више пријала Ефесу који је успео да повеже неколико напада и смањи заостатак који је на крају прве четвртине био 14:10. Боље је Ефес отворио другу деоницу, а на паркет се вратио и Мицић који није доживео озибљнију повреду. Жижић је успео да погоди за 2 1 и смањи на 14:13, да би Папапетру такође погодио на другој страни и Партзиан је водио 16:13. Међутим, разиграо се Родриг Бубоа који је тројком донео прву предност гостима 17:6 у 14. минуту, да би после поена Смаилагића Бобуа везао још четири поена и уз погођена бацања Жижића Ефес је водио 23:18 у 16. минуту, а Жижић и Бубоа су у тим тренуцима већ били двоцифрени и најзаслужнији за серију Ефеса 13-3. Мицић је са пенала донео максималних осам поена предности за Ефес 26:18, да би уследио преиод игре поен за поен. Ипак, у завршници Ефес је ипак успео да кошем Мицића уз звук сирене стигне до вођства 37:28 на полувремену.

Кош за кош се играло на старту другог полувремена, да би затим Партизан пропустио неколико прилика да се резултатски врати у меч, али је и Ефес пропуштао шансе да дође до двоцифрене предности. Ипка, у 25. минуту један наизглед пропао напад Ефеса је Клајбурн решио тројком и донео гостима прво двоцифрено вођство 44:34. Нанели је постигао четири поена у низу и приближио Партизан на 44:38, пресекао је то Клајбурн са пенала, да би Пантер у контри поентира, али је затим Бубоа погодио за 2 1 и Ефес је поново имао девет поена предности у 28. минуту (49:40). Успели су Пантер и Лесор да погоде у два узастопна напада Партизана, да би после тајм-аута Атамана Егзум искористио бацање због техничке коју је добио Брајант и црно-бели су пришли на 49:45. Мицић је узвратио тројком, али је на другој страни Лесор погодио за 2 1, а потом и после контре и Партизан је пришао на 52:50 у последњем минуту четвртине. Уследио је лош напад Ефеса, да би Мбаје фаулирао Егзума на шуту за три. Аустралијанц је погодио сва три пенала и довео црно-беле после дужег времена у вођство, али је Бубоа погодио уз звук сирене и ипак донео Ефесу предност 54:53 на уласку у последњу четвртину.

Бубоа је на старту последње четвртине погодио тројку па је Обрадовић после само 19 секунди затражио тајм-аут. Нанели је успео да погодио у следећем нападу црно-белих, али је поново Бубоа погодио да би овог пута одговорио Егзум, а после Мицићевих поена са пенала Ефес је водио 61:57. Пантер је после фаула био прецизан са пенала, али је Бубоа погодио још једну тројку и гости су водили 64:59 у 33. минуту. Међутим, поново је Партизан успео да веже четири поена, овога пута преко Пантера и Нанелија који су приближили црно-беле на само поен заостатка 64:63, али је Мицић уз звук сирене за крај напада погодио тројку за 67:63. Лесор је успео да погоди и после добре одбране Нанели је погодио тројку за предност црно-белих 68:67, да би Пантер погодио дугу двојку и Партизан је водио 70:67 у 33. минуту. Серију домаћина од 7-0 прекинуо је Жижић закуцавањем. Успео је Егзум одмах у наредном нападу да погоди за 2 1 и црно-бели су водили 73:69 у 38. минуту. Пропустио је Партизан прилику да повећа предност, али је Нанели изгубио лопту и омогућио лаке поене Клајбурну у контри. Партизан је имао три поена предности на улазу у последњи минут. Папапетру је промашио двојку, а Дандстон првим поенима на мечу приближио Ефес на поен заостатка 75:74, а Обрадовић је затражио тајм-аут 37 секунди пре краја, да би Нанели потом уз звук сирене за крај напада донео Ефесу вођство 78:74 15 секунди пре краја, да би Пантер са пенала потврдио тријумф црно-белих .

 

ПАРТИЗАН - ЕФЕС 82:79 (14:10, 14:27, 25:17, 29:25)

ДВОРАНА: Штарк арена

СУДИЈЕ: Перез, Коромилас, Пер

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 4, Аврамовић, Пантер 18, Смаилагић 7, Папапетру 2, Егзум 18, Нанели 18, Лесор 13, Трифуновић 2, Анђушић, Мадар.

ЕФЕС: Бубоа 30, Брајант, Гази, Клајбурн 7, Тејлор, Арна, Плајс 2, Мицић 14, Мбаје 4, Полонара, Жижић 20, Данстон 2.

 

 

ЕВРОЛИГА 14. коло

Четвртак

Црвена звезда - Олимпија Милано 67:71

Жалгирис - Реал 81:72

Бајерн - Валенсија 97:92

Асвел - Олимпијакос 77:75

Петак

Фенербахче - Басконија 70:76

Барселона - Панатинаикос 74:68

Партизан - Ефес 82:79

Виртус - Макаби 

Монако - Алба

 

 

НЕ ПРОПУСТИТЕ! Све вести о Мундијалу у Катару прочитајте ОВДЕ

 

Погледајте како изгледа Вања, супруга Новице Величковића 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.