Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОКС ПРОГЛАСИО НАЈБОЉЕ У 2017: Награде одбојкашицама, ватерполистима, Милици Мандић и веслачима

22.12.2017. 21:01
Пише:
Србија Данас
Milenko Zorić, Marko Tomićevic, Milica Mandić
Миленко Зорић, Марко Томићевиц, Милица Мандић / Извор: Фото: ТАНЈУГ/САВА РАДОВАНОВИЦ

Осми пут бирани лауреати.

Олимпијски комитет Србије је на свечаности одржаној у Београду прогласио најбоље спортисте и репрезентације у 2017. години. Најбоља мушка екипа је ватерполо репрезентација, најбољи женски тим је одбојкашка селекција, најбољи млади спортиста је Тијана Бошковић, најбоља спортисткиња је Милица Мандић, а најбољи спортиста, то јест спортисти, су веслачи Миленко Зорић и Марко Томићевић. Најуспешнији тренер у 2017. години је теквондо стручњак Драган Јовић.

Суд ОСЛОБОДИО некадашњег фудбалера Звезде (ФОТО)

ПРАВА БОМБА! Севиља ће у наредну годину ући са новим тренером – доказаним стручњаком

Најбоља спортисткиња је светска шампионка у теквонду Милица Мандић. Награду, коју је заслужила у веома жестокој конкуренцији, добила је из руку председника ОКС Божидара Маљковића. Веслачи Миленко Зорић и Марко Томићевић, светски прваци и европски вицешампиони, добили су заједно награду за најбољег спортисту. 

За најбољег младог спортисту проглашена је Тијана Бошковић. Млада одбојкашица је са репрезентацијом Србије освојила титулу првака Европе на ЕП у Азербејџану и Грузији. У њено име награду је преузео легендарни одбојкаш Иван Миљковић, први потпредседник Одбојкашког савеза Србије. 

ПАС, МАЧКА, ПАПАГАЈ ВИШЕ НИСУ У МОДИ: Драгић у дворишту чува КРВОЛОЧНУ животињу (ВИДЕО)

За најбољу женску екипу очекивано проглашена је одбојкашка репрезентација која је освојила треће место на Гран прију и злато на ЕП. Трофеј је Ани Бјелици уручио министар за омладину и спорт Вања Удовичић. За најбољу мушку екипу проглашена је ватерполо репрезентација Србије, освајач титуле у Светској лиги, и бронзе на СП у Будимпешти. Трофејном селектору Дејану Савићу је награду предао први човек нашег олимпијског спорта Божидар Маљковић.

ДОКТОРЕ, АЛАЛ ТИ ВЕРА: Роси смувао ВАТРЕНУ бринету, а разлика у годинама им нимало не смета

За најбољег тренера Србије проглашен је Драган Гале Јовић, чији су пулени освојили чак 12 медаља ове године, а Милица Мандић и Вања Станковић су постале светске шампионке. Јовићу је трофеј предао Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОКС.

ЉУБАВ ПРЕМА АРГЕНТИНЦУ: Жена од 45 година истетовирала Месија на леђима (ФОТО)

ОКС је доделио и три посебна признања: светској првакињи у теквондоу Вањи Станковић, планетарном шампиону у рвању Виктору Немешу, и светском прваку у џудоу Немањи Мајдову. Њима је трофеје уручио Ненад Лаловић, представник Србије у Међународном олимпијском комитету.

Специјалну награду "Олимпијско срце" добио је Владимир Цветковић, легендарни кошаркаш Црвене звезде и репрезентације СФР Југославије. 

Церемонију у дому Народне скупштине Републике Србије отворила су  деца из хора "Колибри" која су на почетку свечаности отпевала химну "Боже правде", после чега се присутнима обратио Божидар Маљковић.

ЖЕЛЕ ДА ГА ДОВЕДУ ШТО ПРЕ: Тотенхем послао понуду за српског репрезентативца

- Уважени министри, даме и господо, драги пријатељи. Година за нама била је изузетно успешна и вероватно најуспешнија постолимпијска. Да осам медаља у Рију нису биле случајност, показало је више од 20 меадаља на европским и светским првенствима у олимпијским дисциплинама ове године. Свим спортистима и њиховим тренерима честитам на вансеријским успесима који су нас учинили поносним. Зато сматрам да је потребно да улогу свих људи који дају допринос томе. Од оних који у клубовима стварају шампионе до нас који се трудимо да им обезбедимо услове да остваре своје снове. Част је данас бити председник ОКС, али и велика одговорност да се створе будући шампиони, да се заједно радујемо у годинама пред нама. Зато поносно истичем да на врата светског спорта куца више од 50 младих спортиста који се налазе у развојном програму Олимпијског комитета Србије, који су освајали медаље на европским и светским такмичењима, а посебан печат имали су на Европском олимпијском фестивалу младих у Ђеру са пет одличја. Олимпизам као идеја подразумева шири поглед на спорт, и спортска достигнућа и то како се спортисти понашају ван борилишта. Наши спортисти су и у том сегменту велики, и најбољи амбасадори Србије, јер показују наше главне карактеристике: одлучност, храброст, истрајност и победнички дух. Зато је обавеза свих нас да им обезбедимо најбоље услове како би били у прилици да Србију представљају у врхунским резултатима. Зато смо наставили да ширимо олимпијске вредности и међу најмлађима кроз програме образовања... Сви резултати и успеси, као и систем вредности спрског спорта, нису дошли случајно, већ као последица система рада последњих 10 година у свим савезима и у ОКС. Зато ћемо се и даље борити, а кључне речи у тој борби су: стабилност, квалитет и континуитет и они јесу одлика наше куће. Дошао сам на место председника да континуитет унапредим и допринесем освајању будућих медаља. Захвалан сам што сам добио ову прилику и свестан тежине посла. Људи са којима сам се сусрео дају ми заправо да верујем у сигурно спортско сутра Србије - рекао је Маљковић.

НАСТАВИЛИ СА УДАРЦИМА: МОК суспендовао још 11 руских спортиста

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ