Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ АЛЕКСАНДРА ДУГИНА! Ово је по његовом мишљену главна ПРЕКРЕТНИЦА рата у Украјини: Вероватност НУКЛЕАРНОГ Армагедона расте

20.09.2022. 14:17
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Dugin
Александар Дугин / Извор: Реутерс

Рат Запада против Русије би врло лако могао да прерасте у Трећи светски рат, каже Дугин.

Након што му је овог лета у атентату у предграђу Москве, погинула ћерка Дарја Дугина, утицајни руски идеолог Александар Дугин, кога многи описују као духовног вођу и архитекту руске инвазије на Украјину, поручио је Русима да је "специјална војна операција" у Украјини окончана те да се спреме се за Трећи светски рат.

УКРАЈИНЦИ У ПРЕДГРАЂУ ЛИСИЧАНСКА: Први пут од почетка рата Кијев ушао у Луганску област, ослобођено још једно важно место

УКРАЈИНЦИ У ПРЕДГРАЂУ ЛИСИЧАНСКА: Први пут од почетка рата Кијев ушао у Луганску област, ослобођено још једно важно место

"ПОЗДРАВЉАМ СВЕ МЕТОДЕ ДА СЕ ОСОБА УРАЗУМИ" Кадиров дао дозволу да се заробљеним Украјинцима може учинити ова ствар

"ПОЗДРАВЉАМ СВЕ МЕТОДЕ ДА СЕ ОСОБА УРАЗУМИ" Кадиров дао дозволу да се заробљеним Украјинцима може учинити ова ствар

ПУТИН ЋЕ ЗБОГ ОВОГА ПОБЕСНЕТИ! Пресретнута писма руске војске? Кремљ у ПАНИЦИ

ПУТИН ЋЕ ЗБОГ ОВОГА ПОБЕСНЕТИ! Пресретнута писма руске војске? Кремљ у ПАНИЦИ

У првом тексту који је објавио након смрти ћерке, руски ултранационалиста наводи како је најновији војни успех Украјине у регији Харкова потврда да је почео рат Запада против Русије који би врло лако могао да прерасте у Трећи светски рат, преноси Слободна Далмација.

- Прекретница је управо ситуација у Харкову, као и присилно повлачење руских савезничких снага. Остављајући по страни психолошке учинке и легитимна осењања патриота, мора да се истакне да смо, у целини, укључујући и читав ток специјалне војне операције, дошли до тачке са које нема повратка, пише теоретичар и гуру руског председника Владимира Путина и објашњава како Трећи светски рат није питање страха или очекивања, него да је то напросто чињеница, пише он у свом тексту "На ивици III светског рата" за Геополитика.ру.

Такође каже како је отворено питање хоће ли бити коришћено нуклеарно оружје, као и да "вероватност нуклеарног Армагедона расте из дана у дан".

- Сасвим је јасно, а многи амерички војни заповедници, попут бившег америчког команданти у Европи Бена Хоџиса то отворено говоре, да Запад не би био задовољан ни нашим потпуним повлачењем са територија бивше Украјине, да ћемо завршити овај рат на властитом тлу. Јенс Столтенберг инсистира на “безусловној предаји”, Бен Хоџис на “деимперијализацији”, распарчавању Русије, анализира Дугин и оцењује како је 1991., Запад био задовољан распадом Совјетског Савеза и руским идеолошким попуштањем, као и "пре свега прихваћатањем западне либералне идеологије, политичког система и економије под западним вођством“.

- Данас је црвена линија за Запад постојање суверене Русије, чак и унутар граница Руске Федерације. Контранапад АФУ-а у регији Харков је директан напад Запада на Русију. Свима је познато да је ову офанзиву организовало, припремило и опремило војно вођство САД-а и НАТО-а, као и да се одвијала под њиховим директним надзором. Не ради се само о коришћењу војне опреме НАТО пакта, већ и о директном ангажману западних авионских обавештајних служби, плаћеника и инструктора. У очима Запада ово је почетак нашег краја. Након што смо показали слабост у одбрани територија под нашом контролом у Харковској области, можемо бити поражени. Ово није мали успех кијевске констраофанзиве, већ први опипљиви успех Дранг nach Остен НАТО снага, констатовао је Александар Дугин.

Руски филозоф и геостратег понавља како су последњи догађаји потврда да је Запад Русији објавио рат, односно да га већ води.

- Нисмо ми изабрали овај рат, нисмо га желели. Нити смо 1941. године желели рат са нацистичком Њемачком и одбијали смо дуго да повјерујемо да ће га бити - све до самог почетка. Али у садашњој ситуацији, када се против нас де фацто води рат, то није од пресудног значаја. Једино што је сада значајно је да тај рат добијемо, бранећи право Русије да постоји, написао је Дугин.

У наставку тврди да је тзв. Специјална војна операција окончана.

- Она се постепено изродила у потпуни рат са Западом, у којем, у ствари, нацистички терористички режим у самом Кијеву има улогу оруђа, тврди, па додаје да је "узалудно да се претвара како се наставља тзв. Специјална војна операција (СВО)".

- Сада смо у рату против своје воље и то утиче на сваког грађанина Русије: свако од нас је на нишану непријатеља, терориста, снајпериста, окружних група за брзо деловање. Крај СВО-а значи потребу за дубоком трансформацијом целокупног политичког и друштвеног система сувремене Русије, ставити земљу на ратне ноге, у политици, економији, култури и информатичкој сфери. Све се своди на рат са Западом, рекао је Дугин.