Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"СТОЈИМО ИЗА НАПАДА НА КРИМСКИ МОСТ" Званичник Кијева насео, па признао: У поверењу ћу вам рећи - да, то смо били ми (ВИДЕО)

14.10.2022. 07:34
Пише:
Србија Данас
Volodimir Zelenski
Володимир Зеленски / Извор: Профимедиа

Украјински шеф дипломатије у разговору с руским комичарима који су му се лажно представили као дипломате из САД признао да је његова земља покушала да сруши најдужи мост у Европи

Украјински министар иностраних послова Дмитриј Кулеба признао је јуче да званични Кијев ипак стоји иза напада на Кримски мост! Њега су намагарчила два позната руска комичара, Владимир Кузњецов (Вован) и Алексеј Стољаров (Лексус), који су га позвали и лажно му се представили као бивши амерички амбасадор у Русији Мајкл Мекфаул.

МЕДВЕДЕВ УПУТИО КРИТИКУ БОРЕЉУ: "Не ширите параноју око нуклеарног напада"

МЕДВЕДЕВ УПУТИО КРИТИКУ БОРЕЉУ: "Не ширите параноју око нуклеарног напада"

"ПРИСАЈЕДНИЋЕМО СЕ РУСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ" Одцепила се епархија самопроглашене УПЦ и вратила се у крило Москве

"ПРИСАЈЕДНИЋЕМО СЕ РУСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ" Одцепила се епархија самопроглашене УПЦ и вратила се у крило Москве

ГОРЕ НЕГО У ВРЕМЕ ХЛАДНОГ РАТА! "Нема преговора и разговора Запада и Русије - воде непријатељску политику"

ГОРЕ НЕГО У ВРЕМЕ ХЛАДНОГ РАТА! "Нема преговора и разговора Запада и Русије - воде непријатељску политику"

У поверењу

Ако ме питате ко стоји иза експлозија на Криму и у Белгороду, у поверењу ћу вам рећи да смо то били ми - изјавио је Дмитриј Кулеба.

Мислећи да заиста разговара са дипломатом из Вашингтона, Кулеба се мртав хладан похвалио да је Украјина прошле суботе организовала диверзију на најдужи мост у Европи, али и нападе на погранични руски град Белгород.

Похвалио се

Двојица руских шаљивџија, који су познати по томе што зову познате личности и политичаре и лажно им се представљају, окачили су на свој Телеграм канал снимак Кулебе, који у компјутерску камеру признаје да су украјинске тајне службе организовале и извеле експлозију у којој је делимично оштећен чувени Кримски мост. Како се на снимку може видети, они су преко апликације Зум ступили у контакт са украјинским шефом дипломатије и довели га у заблуду да разговара с некадашњим америчким изаслаником у Москви, Мајклом Мекфаулом.

Упитан да ли Кијев ипак стоји иза диверзија за које их руске власти сумњиче, један од најближих сарадника украјинског председника Володимира Зеленског без много устезања дао је потврдан одговор.

Кијев до јуче лагао

Колико јуче украјински председник Володимир Зеленски клео се да није наредио напад на мост, али га је Кулеба одао - изјавила је Марија Захарова.

- Ако ме питате ко стоји иза експлозија на Кримском мосту и у Белгороду, у поверењу ћу вам рећи, колико је то могуће на Зуму, да смо то заиста били ми - признао је Кулеба.

Volodimir Zelenski
Володимир Зеленски / Извор: Профимедиа

Он је објаснио да је Крим "непресушан извор оружја и муниције" за војску Русије, као и стратешки најважнија база за авионе које Москва користи за ваздушне нападе на Украјину.

- Уништавање база, складишта оружја, муниције и авијације на Криму од изузетног је значаја за нас, јер има директан утицај на борбену готовост и способност Русије у копненом делу Украјине. Зато је било од пресудног значаја да покушамо да дигнемо у ваздух Кримски мост - објаснио је Кулеба у снимку који су руски комичари објавили на друштвеним мрежама.

Хапшења због неуспелог напада на "Турски ток"

Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је јуче да су у Русији ухапшени диверзанти који су покушали да изазову експлозију на гасоводу "Турски ток".

Неколико диверзаната, о чијем је пореклу назнаке недавно дао и руски председник Владимир Путин, покушало је да нападне чак и "Турски ток". Они су срећом у томе осујећени, а сада су и ухапшени. Хтели су да га дигну у ваздух на нашој територији, на копну - рекао је Песков.

Dimitrij Peskov
Димитриј Песков / Извор: Профимедиа

Подсетимо, званичан Кијев је до сада одбијао да преузме одговорност за диверзију на Криму, упркос оптужбама из Руске Федерације, али и чињеници да ником другом осим Украјини рушење моста није у интересу.

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова са нескривеним подсмехом осврнула се јуче на Кулебино непромишљено признање, рекавши да су маске коначно пале и да је украјински шеф дипломатије практично "направио будалу" од Володимира Зеленског.

Терористи из Кијева

- Браво! Колико јуче се украјински председник Володимир Зеленски клео у интервјуу за британски BBC да Кијев нема везе са диверзијом на Криму и да су се његове изјаве о "превентивним нападима", у ствари, односе на санкције Москви. А сада овде видимо како његов главни дипломата признаје тероризам. Па још каже "да, то смо били ми". Не безбедносне службе или појединачни диверзанти, него баш држава, односно режим у Кијеву - рекла је Захарова.

Marija Zaharova
Марија Захарова / Извор: Профимедиа

Подсетимо, руска тајна служба саопштила је у среду да је због напада на Кримски мост ухапсила осам особа, од којих пет има руско, две украјинско и једна јерменско држављанство.

Преварили и шефа кабинета Зеленског

Медији подсећају да су руски "пренкери" Кузњецов и Стољаров пре само два дана преварили и Андреја Јермака, шефа кабинета украјинског председника, такође се представљајући као амбасадор Мекфаул.

Он им је том приликом рекао да Велика Британија подржава Украјину 100 одсто у рату против Русије, а Сједињене Америчке Државе око 70 одсто, уз наду да ће се то променити након што се шеф Беле куће Џо Бајден и Володимир Зеленски коначно и уживо сретну.