Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ТОРТУРА, СТРАХОВЛАДА И МРЦВАРЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ДЗ ЗЕМУН" Сведочења МАЛТРЕТИРАНИХ лекара захтевају ХИТНУ СМЕНУ директорке Цветковић

21.01.2023. 01:14
Пише:
Србија Данас
Aleksandra Cvetković
Александра Цветковић / Извор: Фото: Србија Danas/YouTube Printscreen/PRVA.jpg

Запослени у Дому здравља Земун огорчени су због бахатог понашања в.д. директорке ове установе, докторке Александре Цветковић.

Након низа скандалозних и контроверзних одлука в.д. директорке Дома здравља у Земуну др Александре Цветковић, која је уместо неопходног ултразвучног апарата потребног трудницама купила ситан инвентар, због чега грађани Батајнице пролазе кроз праву тортуру, испливавају нове информације које сведоче о безобзирном понашању поменуте директорке.

"МУЧЕЊЕ ТРУДНИЦА У БАТАЈНИЦИ И ИЗБИЈАЊЕ ПАРА ИЗ ЏЕПА" Директорка Дома здравља у Земуну срамном одлуком натерала труднице да се приватно прегледају

"МУЧЕЊЕ ТРУДНИЦА У БАТАЈНИЦИ И ИЗБИЈАЊЕ ПАРА ИЗ ЏЕПА" Директорка Дома здравља у Земуну срамном одлуком натерала труднице да се приватно прегледају

"БЛИСКИМ ЉУДИМА УПЛАЋИВАЛА КОВИД ДОДАТКЕ, А ДА НИСУ НИ ПРИШЛИ ЦРВЕНИМ ЗОНАМА" Махинацијама директорке Дома здравља Земун нема краја!

"БЛИСКИМ ЉУДИМА УПЛАЋИВАЛА КОВИД ДОДАТКЕ, А ДА НИСУ НИ ПРИШЛИ ЦРВЕНИМ ЗОНАМА" Махинацијама директорке Дома здравља Земун нема краја!

Један од најискуснијих лекара и најцењенијих стручњака у овој установи је за наш портал открио какве се све малверзације дешавају под системом докторке Цветковић. Његово име је познато редакцији, али због страха од одмазде поменуте директоке не жели да откријемо његов идентитет. 

Како нам на почетку наводи, због страха од освете и реваншизма многи стручњаци у овој установи су у константном страху за своје радно место.

- Место помочника директора за медицинска питања је било упражњено пуне три године. Директорка Цветковић сматрала је како је нама говорила „Нема потребе, ја то обављам“. Својеглаво у јулу 2022. године именује за свог помоћника, лекарку из редова опште медицине која је запослена у нашој установи око две године, непознату нама запосленима. У исто време В.Д. је сачекала да њена пријатељица заврши специјализацију и одмах је право са специјализације поставила на место начелника Консултативно-специјалистичких служби, кршећи сва правила службе, не поштујући радно искуство, године проведене у специјалистичкој амбуланти, неискуство за тимски рад. Мислите ли да је в.д. директорка консултовала мишљење наших специјалиста који дуго раде у службама. За њу нико од наших специјалиста није "адекватан и стручан" - прича за наш портал лекар у Дому здравља и наставља:

- Сви они по њој "тамо ништа и не раде". Стиче се утисак да је овиме сачекала да њени специјалисти заврше и да их узме у свој "туторско-поданички табор". Ово је типичан пример насилничког, грубог демонстрирања силе и моћи, бахатог и безобзирног понашања. Руше се вредности одабира колега на основу или по основу радног стажа, дужине специјалистичког рада, броју пацијената, па и јавног угледа међу лекарима. Можете ли замислити да асистент буде шеф катедре или најмлађи специјалиста начелник неког одељења? Зар овакви поступци и понашање в.д. директорке и њених сарадника нису разлози да оних 15 специјалиста напусте Дом здравља Земун? Како да запослени не буде тужан и у стресу? Зар нама лекарима КОВИД није нанео доста зла?

- Да напоменем, под оваквим притиском лекари специјалисти веома отежано добију и свој годишњи одмор, тек ту од стране њених сарадика креће страховлада, тортура и мрцварење. По типу "да се испоштује законска процедура", "да се сами лекари међусобно договоре", "да 70% запосленог особља мора бити у служби". Иако су службе преполовљене. Креће се са притисцима "не може ово, не може оно", "директорка је оно наредила". Оваквом владавином хаоса и притиском на запослене лекари су приморани да одлазе на боловања и разне врсте неплаченог одсуства. Овакво неразумно руковођење и трошење људских ресурса још више угрожава здравље запослених у Дому здравља. Стиче се утисак циљаног и намерног нарушавања органа институција, овиме се грађанина шаље јасна порука да треба да се лече у приватном Дому здравља.

- Најсвежији скандал је покушај в.д. директорке Александре Цветковић да без изјашњавања специјалисте Консултативно-специјалистичке службе укључи у Стручни савет Дома здравља најмлађу специјалисткињу, скоро именовану начелницу. Међутим, наши су се специјално организовали и изгласали између 7 чланова стручног савета. Незадовољна оваквом одлуком в.д. није организовала конститутивну седницу нити је верификовала мандате чланова. Сазвала је само своје подане чланове, изабрала је председника и потпредседика и креће у рад "за њене потребе". Рад се састоји од "СМС порука", тражи се "гласање СМС порукама" иако се чланови међусобно ни не познају. Пре пар дана в.д. директорка је тражила од Стручног савета да изгласа лекара опште праксе за чланове управних органа, наводно позивајући се на министарство. Када је неко из Правне службе тражио допис Министраства здравља в.д. директорка је то енергично одбила. Зар ово није урушавање и уништавање органа управљања Дома здравља исто као и непоштовање одуке Управног одбора, чији председник др. Радовић организовано и пожртвовано обавља посао председника. В.Д. се оглушила и о њеној одлуци. Ми запослени морамо се изборити да престане подништавање органа Дома здравља, да се спречи кабадахијски и каубојски начин руковођења, да се спречи понижавање и омаловажавање запослених. Да се спречи "туторско-поданички" однос према запосленима. Заиста и ово дужевременско урушавање наше установе од стране в.д. директорке и њених сарадника. Ово је апел и вапај Министарству здравља да спречи и санкционише даљи рад управе наше установе како би се вратио углед и друштвени статус Дому здравља, вратило поверење наших грађања јер ми смо управо ту због њих - истакао је један од лекара запослених у овој установи истичући да из страха казне и тихог мобинга не сме да открива свој идентитет.

Такође, лекар који је за наш портал открио овај "најсвежији скандал", истакао је и то да је др. Цветковић веома склона насилничком понашању.

Услед низа срамних одлука др Александре Цветковић, о којима смо писали раније, Управни одбор Дома здравља Земун упутио је захтев за њену смену министарки здравља др Даници Грујичић. У захтеву је наведено да је директорка погрешним чињењем изазвала незадовољство запослених и посебно се истиче да др Цветковић од 2019. године није извршавала одлуке Управног одбора, чиме је прекршила низ финансијских и правних закона и других прописа Републике Србије.