Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

БЕОГРАЂАНКА ОСВОЈИЛА ПРВО МЕСТО: Неда Панић најбоља на републичком такмичењу из Пословне економије у Сремској Митровици

27.03.2023. 16:34
Пише:
Србија Данас
Republičko takmičenje iz Poslovne ekonomije u Sremskoj Mitrovici
Републичко такмичење из Пословне економије у Сремској Митровици / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Најбољи такмичари добили су вредне награде Факултета друштвених наука у Београду

Заједница економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа Републике Србије организовала је републичко такмичење из Пословне економије за ученике 24 средње школе. Такмичење је одржано у Економској школи "9.мај" у Сремској Митровици, а спонзор такмичења био је Факултет друштвених наука у Београду (ФДН) који је за све учеснике обезбедио вредне награде.

ДАМЕ НАЈБОЉИ ГОВОРНИЦИ: Одржано републичко такмичење из беседништва и реторике

ДАМЕ НАЈБОЉИ ГОВОРНИЦИ: Одржано републичко такмичење из беседништва и реторике

ДАМЕ НАЈБОЉЕ У АГЕНЦИЈСКОМ И ХОТЕЛИЈЕРСКОМ ПОСЛОВАЊУ: Одржано републичко такмичење у Београду

ДАМЕ НАЈБОЉЕ У АГЕНЦИЈСКОМ И ХОТЕЛИЈЕРСКОМ ПОСЛОВАЊУ: Одржано републичко такмичење у Београду

СУБОТИЧАНКА ИЗНАД СВИХ: Ивана Пећерић најбоља на републичком такмичењу у Инђији

СУБОТИЧАНКА ИЗНАД СВИХ: Ивана Пећерић најбоља на републичком такмичењу у Инђији

Уводну реч на отварању такмичења имали су проф. др. Андреа Бучалина испред Факултета друштвених наука у Београду (ФДН), као и директор Економске школе "9.мај" у Сремској Митровици, Новица Новаковић, који су учесницима такмичења пожелели много среће и успеха у даљем наставку школовања и усавршавању.

За све учеснике такмичења, Факултет је обезбедио по 20 одсто попуста на школарине, а посебно је обезбедио награде за прво, друго и треће место, за менторе и за ученике – рекла је професорка Факултета друштвених наука у Београду, др. Андреа Бучалина.

Prof.dr. Andrea Bučalina
Проф.др. Андреа Бучалина / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Факултет друштвених наука је за прво место обезбедио бесплатно школовање током све четири године и бесплатне мастер студије за ментора, друго место добија две године бесплатног школовања за ученика и 50 одсто попуста школарине на мастер студијама за ментора, док треће место добија бесплатно школовање на првој години студија за ученика и 50 одсто попуста на мастер студијама за ментора, истакла је проф. др. Андреа Бучалина.

Потом се присутнима обратио директор Економске школе "9.мај" Новица Новаковић, који је изразио велику захвалност менторима ученика, али и посебну захвалност Факултету друштвених наука у Београду (ФДН) који је помогао у организацији овог такмичења.

Republičko takmičenje iz Poslovne ekonomije u Sremskoj Mitrovici
Републичко такмичење из Пословне економије у Сремској Митровици / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Пре свега бих желео да се захвалим менторима. Ментори су ти који спремају децу и који имају ентузијазам, који имају енергију. Велику захвалност дугујемо тим људима који хоће да раде и додатно спремају децу. Што се ђака тиче, ово је најпрестижније такмичење кад је економија у питању и свакако да ће многи од њих бити будући економисти и да ће врло брзо доносити веома важне одлуке како за свој град, тако и за државу. Хтео бих да се захвалим факултетима који су нам помогли у организацији овог такмичења, пре свега Факултету друштвених наука и моја захвалност је заиста на свесрдној подршци у организацији овог такмичења – истакао је директор школе Новица Новаковић.

Republičko takmičenje iz Poslovne ekonomije u Sremskoj Mitrovici
Републичко такмичење из Пословне економије у Сремској Митровици / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

- Данас смо домаћини републичког такмичења из Пословне економије захваљујући Николини Ненадовић која је прошле године победила и њеној менторки Зори Беадер. Данас се такмиче 24 школе из целе Србије и имамо још једну школу из Добоја са којом сарађујемо, то је Економска школа и та школа ће учествовати у ревијалном делу, зато што ђаци из Републике Српске долазе у Србију да студирају и ово је њима прилика да се опробају у знању када је у питању економија. Надам се да ће ово бити леп дан у смислу емоција и размене информација током такмичења. Надам се да ће понети лепе утиске из Сремске Митровице и из Економске школе "9.мај" – истакао је директор Економске школе "9.мај", Новица Новаковић.

Novica Novaković, direktor Ekonomske škole "9.maj" iz Sremske Mitrovice
Новица Новаковић, директор Економске школе "9.мај" из Сремске Митровице / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Како каже, веома је почаствован, јер је школа чекала више од 20 година на републичког првака када је у питању економија, тако да су му част и задовољство што је за његовог мандата организовано ово престижно такмичење.

Прво место на овогодишњем такмичењу из Пословне економије освојила је ученица Неда Панић испред Прве економске школе из Београда освојивши максималних 100 бодова, друго место припало је ученици Економско-трговинске школе из Крушевца, Марији Марисављевић, која је освојила 95 бодова, док је треће место освојила Анђелија Милојковић, ученица Економско-трговинске школе из Смедерева, освојивши 90 бодова.

Neda Panić, pobednica republičkog takmičenja iz Poslovne ekonomije
Неда Панић, победница републичког такмичења из Пословне економије / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

За портал Србија Данас говорила је и победница овогодишњег такмичења из Пословне економије Неда Панић која је освојила прво место.

- Ово је моје прво републичко такмичење из Пословне економије, раније сам се такмичила из српског језика и књижевности и рачуноводства. Осећам се веома узбуђено. Тест је био лакши него претходних година. Захваљујем се домаћинима, лепо су нас угостили и стварно смо се пријатно осећали овде, утисак је диван. Први пут сам у Сремској Митровици, стварно је пријатна атмосфера и другачије је од већих градова, мање је гужви и мирније је и пријатније. Обишла сам центар града и видела знаменитости Митровице. Упознала сам доста другара из разних градова и надам се да ћемо бити колеге у будућности на факултету и касније током живота - рекла је победница овогодишњег такмичења, Неда Панић.