Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕДАН КУМ МУ ПОГИНУО, ДРУГИ НЕСТАО: Матејев пријатељ неутешан - испливали НОВИ ДЕТАЉИ у вези са Сплићанином (ФОТО)

31.01.2022. 16:14
Пише:
Србија Данас/Блиц
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: СрбијаДанас Млиана Павковић, СрбијаДанас Саша Џамбић, МУП

Најбољи пријатељи, као и отац и даље су неутешни због нестанка Периша.

- Матејев најбољи пријатељ ми је рекао: "Два најбоља пријатеља сам имао. Хтео сам и једног и другог за кума, а ето, првог више нема, он је погинуо у саобраћајној несрећи пре неколико месеци, а ево нема ми сад ни Матеја". Можете мислити како то изгледа, када млади човек тако закључује, какве мисли долазе када о томе прича - испричао је Ненад Периш, отац отац несталог младића Матеја из Сплита који је пре тачно месец дана мистериозно нестао у центру Београда. Кобне ноћи Матеј је изашао са пријатељима у провод у клуб "Готик" када је из идаље непознатих разлога око 1.40 сати изашао из клуба и трчећи се упутио ка Променади.

"НЕИЗВЕСНОСТ ЈЕ ГРОЗНА" Ненад Периш је у контакту са Матејевим друговима - открио НАЈНОВИЈЕ ДЕТАЉЕ

"НЕИЗВЕСНОСТ ЈЕ ГРОЗНА" Ненад Периш је у контакту са Матејевим друговима - открио НАЈНОВИЈЕ ДЕТАЉЕ

ЈЕДНА СТВАР СПРЕЧАВА ДА СЕ САЗНАЈУ ДЕТАЉИ МАТЕЈЕВОГ НЕСТАНКА! Ненад Периш о новим детаљима истраге

ЈЕДНА СТВАР СПРЕЧАВА ДА СЕ САЗНАЈУ ДЕТАЉИ МАТЕЈЕВОГ НЕСТАНКА! Ненад Периш о новим детаљима истраге

"МАТЕЈ МИ ЈЕ ПИСАО НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА" Учесница Задруге открила шта јој је Периш слао пре нестанка

"МАТЕЈ МИ ЈЕ ПИСАО НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА" Учесница Задруге открила шта јој је Периш слао пре нестанка

Ненад наводи да му у дани у Београду протичу исто, те да апелује на грађане који му се јављају путем позива и порука, да све информације проследе МУП - у у земљи у којој станују.

- Најтеже ми је јутро, то буђење након ноћи која је преспавана. Онда се чујем са полицијом, ја сам верник па одем у цркву. Размишљам, одговарам на позиве. Ја на све што добијем као сугестије или савете, увек имам исти одговор "Молим Вас обратите се МУП - у ", ако су из Хрватске, МУП - у Хрватске, ако су из Србије, МУП - у Србије. Људи могу сами да процене колико је та информација важна, јер ја нити знам, нити могу, али ни не желим да на било који начин реметим истрагу, а на тај начин реметим рад полиције - рекао је Периш и додаје:

- Све информације које добијем у току дана, а верујте ми да их има море, преусмерим на МУП Србије. Имам своју мису, своју молитву, реконструкција догађаја по хиљаду пута испочетка. Разговор са мојима кући, са децом посебно.. Ето, борба... - додао је Ненад кроз сузе.

Он је испричао да је у сталном контакту са најбољим пријатељем свога сина, те да иако му се нада, с обзиром на протекло време, смањила, да се није и угасила и да још увек мисли и верује да ће сви заједно на крају бити срећни.

- Ми смо разговарали о ситуацији која се догодила о времену, заправо, које је било до Матејевог напуштања бара "Готик". Они су о томе разгоаварали више пута, ја сам у контакту са једним од Матејевих пријатеља, заправо најбољем пријатељу. Ми увек вртимо исте приче, јер нам фале одређене коцке које нисмо још добили. Њима је јако тешко, у разговорима ту буде свега. Суза, наравно и осталих емотивних излива. Сви у једном посебном односу, надам се да ће се нешто променити. Покушавам да будем позитиван и да размишљам позитивно. Ако Бог да, нешто другчије да буде, мораћемо то да прихватимо, да даље наставимо где смо стали и то је тако - прича Периш.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Периш је навео да се није до сада сусрео са таксистом, у чије је возило Матеј покушао да уђе, јер је полиција обавила службени разговор.

Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Informer/MUP ХР

- Мислим да нема потребе да учествујем непосредно у таквим испитивањима. Човек је рекао да је заузет, да има вожњу и то је био његов одговор. Морам рећи да сам успео да уочим гледајући снимке, да је Матеј још два пута покушао да заустави такси, али међутим ту није било разговора, таксисти су само прошли. Он је све заједно, три пута покушао да заустави такси, што мени у тим ситуацијама даје закључак да је он стварно негде желео да оде, да његово коначно одредиште, није требало нити јесте платформа код ресторана "Саванова". То ја осећам, размишљам. Покушавам да будем рационалан, даље остаје све у домену у којем немам још увек одговор - казао је он.

Ненад је рекао да је посебно захвалан МУП - у Србије којој је овај случај велики изазов, те да свој посао обављају у складу са својом професијом и струком, али и великом дозом људскости у шта је имао прилику да се увери неколико пута током разговора.

- Полиција Србије је решила пуно случајева. Сигурно да треба да се поноси тиме и да је овај случај њима интригантан. Они желе да се ово реши и мислим да моје присуство њима дефакто може помоћи у смислу разговора. Ја сам се захвалио, али мислим да до краја живота то нећи моћи. И овим путем им се захваљујем за све што раде - рекао је Ненад Периш.