Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ ИМА НАЈБОЉУ НАМЕРУ: Виолиниста Јован Колунџија стао уз СНС!

06.02.2022. 09:43
Jovan Kolundžija
Јован Колунџија / Извор: Фото: Youtube/PrintScreen/KissFM Медиа

Избори у Србији 2022. године биће одржани 3. априла 2022. године, а на овим изборима ће бити изабран председник Србије и посланици Народне скупштине. Такође, истог дана одржаће се и београдски избори.

На листи јавних личности које подржавају СНС на предстојећим изборима је и Јован Колунџија, истакнути српски виолиниста. 

Колунџија је одржао више од четири хиљаде концерата широм света и који је добитник бројних домаћих и страних награда.

ОПЕРСКЕ ДИВЕ СУ УЗ СНС: Наташа Тасић Кнежевић и Сања Керкез подржавају Српску напредну странку на изборима

ОПЕРСКЕ ДИВЕ СУ УЗ СНС: Наташа Тасић Кнежевић и Сања Керкез подржавају Српску напредну странку на изборима

Она је директорка најмодерније лабораторије у Србији: Др Јелена Беговић подржава СНС на изборима!

Она је директорка најмодерније лабораторије у Србији: Др Јелена Беговић подржава СНС на изборима!

Један од најбољих математичара на свету подржава СНС-а на наредним изборима

Један од најбољих математичара на свету подржава СНС-а на наредним изборима

Јован Колунџија свира виолину од шесте године, магистрирао је на Музичкој академији у класи професора Петра Тошкова, а усавршавао се код чувеног виолинисте Хенрика Шеринга.

О високим уметничким достигнућима маестра Колунџије сведоче бројне награде и признања, како у земљи, тако и у иностранству. Такође, наступао је у најпознатијим светским концертним дворанама попут Карнеги Хола у Њујорку, концертне дворане Чајковски у Москви, Гаво у Паризу, Сале филхармоније Жорж Енеску у Букурешту, Санта Ћеилија у Риму, Беас Артес у Мексико Ситију, Геванд Хаус у Лајпцигу и концертне дворана Дворжак.

Jovan Kolundžija
Јован Колунџија / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/Hrišćanska адвентистичка црква

Колунџија је 2001. године основао Центар лепих уметности "Гуарнериус" који је прерастао у његову уметничку задужбину, где усмерава младе таленте и пружа им подршку. Овај центар је, одлуком Владе Републике Србије, 2013. године добио статус Установе културе од националног значаја. 

На иницијативу истакнутог виолинисте, Град Београд је 2021. године преузео оснивачка права на „Центар лепих уметности Јован Колунџија - Гварнериус“  на трајно коришћење. По преузимању оснивачких права, за почетак рада овог Центра, Град Београд издвојио је средства у износу од 1.225.850 динара, наводи се у саопштењу Секретаријата за информисање.

Тим поводом, градоначелник Београда Зоран Радојичић, изјавио је да Гварнериус данас заузима значајно место, не само на културној мапи Београда, већ и у свету.

- Одржати концерт у Гварнериусу, за уметнике из земље и иностранства је постала важна ставка у њиховим биографијама. Гварнериус од самог оснивања посебну пажњу посвећује младим уметницима, редовно организује концерте и мајсторске курсеве са чувеним светским педагозима који им пружају могућност даљег професионалног усавршавања – истакао је Радојичић.

ЛИСТА ПОДРШКЕ СЕ ШИРИ! Најбољи српски спортисти стали уз СНС

ЛИСТА ПОДРШКЕ СЕ ШИРИ! Најбољи српски спортисти стали уз СНС

ВУЧИЋ ЕКСКЛУЗИВНО: Даница Грујичић ће бити на листи СНС-а!

ВУЧИЋ ЕКСКЛУЗИВНО: Даница Грујичић ће бити на листи СНС-а!

У Центру лепих уметности "Гварнеријус" – у сали и галерији, одржавају се концерти, фестивали, такмичења, изложбе, мајсторски курсеви, промоције, предавања, позоришне представе, књижевне вечери, хуманитарне акције, семинари, презентације, конференције за штампу, аукције и други програми. Простор сале и галерије је прилагодљив различитим потребама уметничких програма и клијената, захваљујући флексибилности ентеријера.

Jovan Kolundžija
Јован Колунџија / Извор: Фото: Youtube/PrintScreen/GEM инфо

На редовним парламентарним изборима одржаним 21. јуна 2020. године први пут је постао народни посланик. Изабран је са изборне листе “Александар Вучић - за нашу децу”, а члан је Одбора за културу и информисање.

Тада је истакао да не види алтернативу овој власти, "о којој може да се прича овако или онако".

- Мислим да та власт, а пре свега председник Вучић, има најбољу намеру коју је тешко остварити до краја и да брзо промени много ствари. Почев од приступа капитализму, раду, борби за своје место под сунцем - објаснио је Колунџија и навео је да су то јако тешке промене, јер се тичу свести људи.

Такође, указао на то да се Вучић бори на више фронтова и каже да би волео да он око себе има више сарадника који би могли да га подрже у томе.

Бројна улагања у културу и очување традиције у протеклој деценији

- Након 15 година Народни музеј је отворен за посетиоце. Током последњих година, упркос пандемији, музеј је посетило више од пола милиона људи.

- Музеј савремене уметности у Београду данас може да угости светске излагаче. Током 2019. године МСУБ имао је част да представи комплексну ретроспективу „Чистач“ Марине Абрамовић, светске звезде перформанса, која се тим пројектом вратила у родни Београд после 44 године. Изложбу је видело близу 70.000 посетилаца

- Галерија Матице Српске је поново отворена за јавност. На 170 година од оснивања, 1. јуна 2017, завршени су десетогодишњи радови. Зграда је потпуно обновљена, а галеријски простор је, уградњом лифта, постао доступан и особама с инвалидитетом. Отворена је и нова стална поставка српске уметности 20. века.

- Закон о употреби српског језика и очувању ћирилице је донет и усвојен и у Републици Српској, на празник Дана српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембра.