Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО СУ КОБНИХ ДЕВЕТ МИНУТА ЗА МАТЕЈА! Снимци МУП-а бацају потпуно НОВО СВЕТЛО на случај

13.01.2022. 08:27
Пише:
Србија Данас
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: SD/Ilustracija/Shutterstock/Instagram/matejperis

Геровац је подсетио да је српска полиција уложила све напоре у потрагу за младићем.

Полиција је прегледала стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Матеја Периша, који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду, и на основу њих направила реконструкцију његовог кретања. 

ОВА ДВА ПИТАЊА НАЈВИШЕ МУЧЕ НЕНАДА: Огласио се отац након реконструкције, прокоментарисао НАЈЧУДНИЈИ СНИМАК

ОВА ДВА ПИТАЊА НАЈВИШЕ МУЧЕ НЕНАДА: Огласио се отац након реконструкције, прокоментарисао НАЈЧУДНИЈИ СНИМАК

"НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СЕ ВРАТИТИ ЖИВ" Огласио се Игор Јурић о Матеју: Ненад мора да уради ЈЕДНУ СТВАР коју ја нисам

"НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СЕ ВРАТИТИ ЖИВ" Огласио се Игор Јурић о Матеју: Ненад мора да уради ЈЕДНУ СТВАР коју ја нисам

МАТЕЈЕВИ ПРИЈАТЕЉИ ДАЋЕ ИСКАЗ ХРВАТСКОЈ ПОЛИЦИЈИ: Они се труде да уђу у траг Задранима

МАТЕЈЕВИ ПРИЈАТЕЉИ ДАЋЕ ИСКАЗ ХРВАТСКОЈ ПОЛИЦИЈИ: Они се труде да уђу у траг Задранима

Камере су ухватиле Матеја од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 до момента силаска до Саве у 1.52 после поноћи, након чега му се губи сваки траг.

- На основу тога, јасно је да Матеј, од тренутка изласка из Бетон хале, сем таксисте кога је зауставио и са којим је полиција обавила разговор, није био у контакту и интеракцији ни са једним другим лицем. Полиција је обавила разговор са Матејевим пријатељима који су те вечери били с њим, особљем клуба и свим сведоцима. На основу њихових изјава искључена је свака могућност да је његовом нестанку претходио сукоб или туча - наводи се у саопштењу полиције.

Случај преузео полицајац који је истраживао убиство Стамболића

Потрагу за несталим Сплићанином предводи Васо Кобац, шеф одељења за потраге београдске полиције, који је пре тога радио на Одељењу за крвне и сексуалне деликте. Управо он је у случај упутио колеге из Хрватске који су допутовали у Београд. Кобац је истраживао озбиљне случајеве у својој каријери, између осталог и убиство председника Председништва Србије Ивана Стамболића, о чему је сведочио 9. јуна 2005. пред Специјалним судом. Он је тада рекао да је полицију на место на којем је закопано тело одвео припадник САЈ-а Ненад Шаре, сведок сарадник у поступку за убиство Стамболића и бивиши телохранитељ Милорада Улемека Легије.

Матејеви другари опет у полицији, трага се за Задранима

Антонио Геровац, помоћник директора хрватске полиције и начелник криминалистичке полиције, јуче је на конференцији за новинаре изјавио да ће Матејеви другари бити испитани колико год је пута потребно како би се прикупиле информације које ће помоћи у истрази.

- С њима ћемо разговарати два, три, седам пута... Док год буде потребно. Они се у клубу нису нашли у било каквом сукобу. Све што је требало да подмире - подмирили су, а мислим на рачуне. Када решавате нестанак особе, породица и пријатељи су круцијални извор информација. Српски полицајци су разговарали с њима и они су прошли полиграф - изјавио је начелник хрватске полиције.

Матејев отац: Постоје рупе...

Коментаришући информацију да је у клубу исте вечери била и група младића из Задра, Геровац је указао на то да полиција још увек утврђује њену веродостојност. 

- Ако су тамо уопште били, утврдићемо ко су. У овом тренутку не постоји рупа у ономе што се зна - рекао је помоћник директора полиције.

На питање новинара да ли је су Матеј и његови другови кобне вечери конзумирали дрогу, он је нагласио да не може да саопшти шта су му рекле колеге из Србије.

- Потребно је вештачити крв, урин... Оставимо тај део истрази која следи. Све што се догађало пре него што су дошли у "Готик", док су путовали до Београда, па и сам догађај у клубу, српска полиција је пратила - изјавио је Геровац.

Сви причају НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ, а Тошићева мајка јасно показала шта мисли о снаји Јелени Карлеуши

Сви причају НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ, а Тошићева мајка јасно показала шта мисли о снаји Јелени Карлеуши

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Шта ако Матеј не буде пронађен? 

Он је рекао и да је неозбиљно спекулисати зашто је Сплићанин трчао улицама.

- Сви сте видели његово понашање. Снимак особе у Сави је аутентичан, али нећу улазити у причу о томе ко је пливао. Особа одевена као Матеј дошла је у воду, али нико не може са сигурношћу да каже да је ушао у њу, иако постоје подаци који на то указују. Према информацијама које су досад прикупљене, могу да потврдим да нема елемената насиља - закључио је начелник хрватске полиције.

Геровац је подсетио да је српска полиција уложила све напоре у потрагу за младићем.

- Имају све могуће системе лоцирања мобилног телефона. Учинили су све што су могли. Део података из мобилног телефона обрађиваћемо и доставити колегама у Србији. У потрагу су укључили дронове, термовизијске камере... Дали су најискусније истражитеље, професионалце - подвукао је Геровац.

Гори Инстаграм: "Другари су му олош, сипали су му нешто у пиће"

На друштвеним мрежама осванули су бројни негативни коментари упућени пријатељима несталог Сплићанина. Корисници Инстаграма осуђују младиће јер се не оглашавају и не учествују у потрази.

- Невероватно ми је да се нико од пријатеља не оглашава, да не деле Матејеве фотографије, да се нису организовали да дођу и помогну. Сплит је мали град, а пријатељи су му тешка олош - један је од коментара на мрежама.

Са друге стране, неки од њих оптужују Матејеве пријатеље да су му ставили "нешто у пиће".

- Јасно је из авиона да су му пријатељи ставили нешто у пиће из шале, чим толико ћуте! Они знају шта се десило у клубу и зашто је Матеј истрчао. Зашто неће да кажу? - наводи се у коментарима.