"Док је оваца, биће и вуне" Цена вечере на Копаонику оборила интернет: 27.445 динара за ово? Салата 800, ракија 640, вода 595 динара, људи не верују шта виде - у коментарима на мрежама свађа око рачуна (ФОТО)
Људи на мрежама шокирани ценом вечере у једном ресторану на Копаонику.
Фотографија фискалног рачуна из једног ресторана на Копаонику запалила је друштвене мреже и изазвала лавину коментара - укупни износ 27.445 динара за неколико пића, салата и главних јела шокирао је многе.
На списку рачуна нашле су се цене које су, благо речено, изненадиле:
-
Једна ракија Зарић Шљива – 640 динара
-
Цоца Цола 0.25 – 390 динара
-
Вода Врњци 1 литар – 595 динара
-
Парадајз салата – 800 динара
-
Парче домаћег хлеба – 350 динара
-
Филе лососа – чак 2.900 динара
-
Похована пилетина – 1.490 динара
И док многи коментаришу да је Копаоник познат као елитна планинска дестинација са ценама које знају да изненаде, важно је нагласити да нису сви ресторани на планини једнаки - цене варирају у зависности од локације, категорије и понуде ресторана.
Овај рачун, међутим, постао је пример како обичан оброк може коштати као мини одмор, што је посебно изазвало реакције туриста који планирају одмор на Копаонику.
"Мени стварно нису више јасне овакве објаве са Копаоника или Златибора. Сви већ знају каква је тамо ситуација, да деру кожу на шиљак и опет као трипују неко лудило, јао не могу да верујем, погледајте цене. Стара народна каже, док је оваца биће и вуне",
"Није мени проблем сто ја немам..него откуд њему .то је проблем..", гласио је један шаљив коментар,
"Ја на Копаоник и Златибор не идем. Лоповлук за будале",
"Па што идете на Копаоник па онда кукате на рачун који сте платили и стављате на Фејс.Шта тражите тамо кад немате пара да платите рачун.",
"И онда кажу - Грчка је скупа!",
"Ово ми је најжешће кад сликају рачуне за храну и пиће. Пријатељу да ли је тебе неко терао да ту једеш и пијеш? Да ту летујеш, зимујеш? Искулирајте мало са тим. Има врло лепих и добрих ресторана по Србији где цифре нису толико велике али ви бисте хтели да ту једете и пијете. Ко је крив? Овца која има вуну или људи који су паметни па ту исту овцу шишају кад год могу. А зашто и да не шишају?", само су неки од коментара на мрежама.
Остаје питање - да ли је оваква цена вечере стандард или изузетак? Туристи би свакако требало да буду опрезни при избору ресторана, да се не изненаде када рачун стигне на сто.