Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРБИЈО НАШЕМ ФИЛИПУ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Њему су само из плућа извадили 44 метастазе, али мукама није крај - УЈЕДИНИМО СЕ (ФОТО)

09.03.2022. 22:01
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Filip Ivanović
Филип Ивановић / Извор: Фото: Facebook/Ivan Ивановић

Малом хероју из Смедерева потребно је око 500.000 евра за лечење у болници у Хјустону

Са свега 10 година, мали Филип Ивановић (12) из Смедерева, којем је дијагностикован Синовијални сарком меког ткива, показао је колики је херој. Пре две године, јула 2020, победио је опаку болест, док се лечио у Немачкој, али се она, нажалост, после неколико месеци, на јесен, поново вратила.

Њен повратак био је још већи ударац на већ ослабљен Фићин организам. Болест се вратила у виду метастаза на оба плућна крила.

"ВЕЛИКЕ ЉУДСКЕ ГРОМАДЕ ИМАМ У УЧИОНИЦИ" Гест малишана из Лига подигао Србију на ноге - БРАВО децо (ФОТО)

"ВЕЛИКЕ ЉУДСКЕ ГРОМАДЕ ИМАМ У УЧИОНИЦИ" Гест малишана из Лига подигао Србију на ноге - БРАВО децо (ФОТО)

КАДА ДА ОЧЕКУЈЕМО ТОПЛИЈЕ ВРЕМЕ? Огласио се чувени метеоролог: Биће још снега, али...

КАДА ДА ОЧЕКУЈЕМО ТОПЛИЈЕ ВРЕМЕ? Огласио се чувени метеоролог: Биће још снега, али...

"АЈДЕ МАЈО ЗНАО ЈЕ У ШТА СЕ УПУШТА! ЈЕДИНИ КРИВАЦ ЈЕ МАТЕЈ" Група подршке Матејевој породици направила БУРУ од лавине коментара (ФОТО)

"АЈДЕ МАЈО ЗНАО ЈЕ У ШТА СЕ УПУШТА! ЈЕДИНИ КРИВАЦ ЈЕ МАТЕЈ" Група подршке Матејевој породици направила БУРУ од лавине коментара (ФОТО)

Поново болнички кревети, инфузије, игле. Болнички ходници, хемиотерапије, прегледи, интервенције. Одвајање од вољених другара који му недостају до неба и назад. И поново - борба. Не само за живот, већ и за прикупљање материјалних средстава неопходних за даље лечење у болници у Хјустону, у Сједињеним Америчким Државама.

У САД је овај храбри борац отпутовао фебруара прошле године, након што су лекари предложили родитељима да пронађу болницу у држави која ради такозвани третман "car-t-cell" са децом. Како је мајка објаснила за наш портал, то је нека врста имунотерапије која се ради у Америци.

Filip
Филип / Извор: Фото: Буди хуман

У Хјустон је мали борац отишао храбро и са осмехом.

Тумор се проширио на кости, жлезде...

Филип је, нажалост, од почетка лечења у Хјустону лоше реаговао на хемотерапије и НК ћелије, јер су метастазе наставиле са растом. Дечакова мајка, Јелена Ивановић-Тимић каже за Telegraf.rs да њен синчић није добро, али да се труди да настави тешку борбу.

- Филип је тренутно у можда до сада најтежем стању, тумор се проширио на надбубрежне жлезде, плућа, кости... Примио је бројне хемиотерапије, имао две операције на оба плућна крила где су му извађене 44 метастазе, зрачење целих плућа. Зато сада има проблем са упалом плућа и отежаним дисањем. Тренутно пије стероиде што нам додатно отежава даљи наставак лечења и клиничка истраживања - прича забринута мајка.

Због великог броја хемиотерапија, зрачења и стероида, рана на левој страни није успела да зарасте ни после 6 месеци, па је прошле недеље имао операцију по трећи пут. Тренутно има вакуум апарат на тој рани који му помаже да зарасте.

- Тачну цифру за наставак даљег лечења још не знамо, али вођени ценама терапија, снимања... претпостављамо да ће нам новац бити потребан за протонско зрачење, клиничка испитивања... Цифра ће ићи сигурно до 500.000 евра као и претходне године - истиче Јелена.

Како каже, уколико на Филиповом рачуну не буде било новца, биће враћен из болнице и неће примити терапију, а дечак нема времена за чекање.

- Сваки секунд, минут, сат је битан за њега... Једино што нас држи и даје снагу да се боримо су он и његова лавовска снага, жеља за животом и вера да се ускоро враћа у своје Смедерево код другара и породице - прича саговорница.

Filip
Филип / Извор: Фото: Буди хуман

"Он нама даје наду"

ФИлипов тата Иван објавио је на свом Фејсбук налогу информацију да је недавно сазнао да је он једино дете на свету коме су уклонили 44 метастазе из плућа икада.

- Пут којим идемо дефинитивно чини да схватим колико је тешка његова борба, не иде увек све како треба, али толико пута смо и доживели чудо током овог пута, тако да са вером настављамо да се молимо да све буде како треба. И кад помислим да је све ван контроле, погледам то моје дивно дете и видим ту његову енергију са којом наставља да иде даље. Он мени даје наду, он ме мотивише, да истрајемо у борби до коначног излечења. Бескрајно сам му захвалан на томе као и вама, нашој растућој заједници за сталне молитве, речи охрабрења и вашу љубав и помоћ - поручио је Филипов отац.

Дечак ће 16. марта прославити 12. рођендан. Не очекује поклоне. Само жели да живи своје детињство попут сваког здравог детета.

Помозимо му да буде корак ближе излечењу.

Слањем СМС поруке: Упишите 699 и пошаљите СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишите хуман699 и пошаљите СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-552142-22

Уплатом на девизни рачун: 00-540-0004245.8
ИБАН: РС35160005400004245884
SWIFT/BIC: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal