Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БЕЛИВУКОВ КЛАН УБИО И ЈОВУ КЕЦМАНА? На помолу решење мистериозног нестанка фитнес инструктора

16.02.2022. 22:29
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja i Lainović
Веља Невоља и Лаиновић / Извор: Фото: Нетсали Србија/ТВ Пинк/Принтсцреен

Кецман нестао по истом принципу као већина убијених у Ритопеку

Клан Вељка Беливука и Марка Миљковића, како се сазнаје, ускоро ће бити осумњичен за брутално убиство још једног мушкарца са списка 11 несталих, о чијим се судбинама ништа није знало све док 4. фебруара прошле године није ухапшена ова група.

Према незваничним информацијама, наводно је реч о убиству фитнес-инструктора Јове Кецмана (51), који је нестао 24. септембра 2020.

МОЋНО РАЗАРАЈУЋЕ ОРУЖЈЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Прва домаћа крстарећа ракета "Кошава" невероватних перформанси (ВИДЕО)

МОЋНО РАЗАРАЈУЋЕ ОРУЖЈЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Прва домаћа крстарећа ракета "Кошава" невероватних перформанси (ВИДЕО)

ДИМИТРИЈА (13) УДАРИО АУТО ДОК ЈЕ ВОЗИО БИЦИКЛ! Отац ван себе: "Убио ми је сина, а сад лумпује у кафани"

ДИМИТРИЈА (13) УДАРИО АУТО ДОК ЈЕ ВОЗИО БИЦИКЛ! Отац ван себе: "Убио ми је сина, а сад лумпује у кафани"

У КАФИЋУ НА КОЈИ ЈЕ ПУЦАНО, СЛАВИЛИ ДЕЧЈИ РОЂЕНДАН: Ово је особа која је у Обреновцу ЗАСУЛА РАФАЛЕ - има досије за више кривичних дела

У КАФИЋУ НА КОЈИ ЈЕ ПУЦАНО, СЛАВИЛИ ДЕЧЈИ РОЂЕНДАН: Ово је особа која је у Обреновцу ЗАСУЛА РАФАЛЕ - има досије за више кривичних дела

Узет ДНК од породице

- Од чланова породице несталог тренера узет је ДНК како би се упоредио са траговима пронађеним у кући страве у Ритопеку, а инспектори су поново контактирали с њима пре неколико дана. Међутим, њихов биолошки материјал није се поклопио са траговима из куће. У међувремену, појавили су се други докази на основу којих постоји основ сумње да је клан који се до сада сумњичи за седам убистава у Србији и још три у Црној Гори пресудио и Кецману - каже извор и додаје да су инспектори који раде на том предмету претходне недеље поново контактирали с породицом Кецман.

Лаиновић

Lainović i Velja Nevolja
Лаиновић и Веља Невоља / Извор: Фото: АТА images/Instagram/Printscreen

Убијен да би ћутао?

Љубомир Лаиновић једно је од имена са списка несталих, чија судбина и даље није решена. Према речима саговорника Курира, његова судбина је можда највећа мистерија јер се сумња да је он учествовао у убиству вође шкаљарског клана Игора Дедовића и његовог блиског сарадника Стевана Стаматовића у јануару 2020. у Атини.

- Тело није пронађено, али, иако се његова смрт доводи у везу са Беливуковим кланом, највероватније како би ћутао о свему што зна, није потпуно искључена могућност ни да је он жртва "шкаљараца" - каже саговорник.

Београдском тренеру, подсетимо, траг се изгубио у Главној улици у насељу Мали Мокри Луг, где је дошао са пријатељем. Замолио га је да га ту остави јер треба да се види са другим другом и рекао му да ће се кући вратити таксијем. Са собом је, наводно, понео и 16.000 евра, али је телефон оставио код куће.

- Кецман је нестао по истом принципу као и већина других отетих и убијених у Ритопеку - додаје саговорник Курира, и подсећа да је, према објавама Јове Кецмана на друштвеним мрежама, једна од особа којој је држао тренинге манекенка Дејана Живковић. Иначе, манекенка је неко време била у ванбрачној заједници са наводним вођом шкаљарског клана Јованом Вукотићем.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Хапшење у Панчеву

Обрачун са остацима крими-групе

Панчево је у понедељак било под опсадом полиције и Жандармерије због претреса објеката и особа које се доводе у везу са кланом Беливук-Миљковић. Полиција је саопштила да је ухапшена једна особа, а да су пронађени оружје, новац и полицијске униформе.

- Оно што смо видели у Панчеву наставак је разрачунавања полиције са деловима клана. Позадина свега тога је чињеница да, након лишења слободе Вељка Беливука и групе, делови његове криминалне структуре на слободи имају потребу да успоставе превласт на тржишту наркотика, да постану лидери. Панчевци, иако нису познати широј јавности, познати су грађанима у Панчеву јер их годинама тероришу - рекао је адвокат Иван Нинић.

Осим Кецмана, на списку несталих за које се сумња да су им главе дошли припадници Беливуковог клана налазе се још и Филип Марјановић, Вукашин Гошовић и Љубомир Лаиновић.

Очекује проширење истраге

- Филип Марјановић и Вукашин Гошовић последњи пут су виђени када су почетком 2020. кренули у Црну Гору. Од тада им се губи траг, а сумња се да су постали жртве суровог клана. Гошовић је, наводно, био део Партизанове навијачке фракције супротне Беливуковој - подсећа извор.

Иван Нинић, адвокат који заступа породицу Горана Михајловића, рекао је за Курир телевизију да очекује проширење истраге против криминалног клана за још једно убиство мушкарца, чији идентитет није желео да открије. За разлику од осталих жртава, како је Нинић навео, Михајловић је убијен у Ритопеку, али је потом његово тело запаљено и смрскано у викендици у Сурдуку.