Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЏАБЕ ЗОВЕШ, ОН ТИ СЕ ВИШЕ НЕЋЕ ЈАВИТИ" Потресна прича о мушкарцу кога је доктор са масаже послао у смрт

12.07.2022. 21:56
Пише:
Србија Данас/Блиц
hronika
хроника / Извор: Фото: Србија Danas/Shutterstock

"Џабе зовеш, Зорице, он ти се више неће јавити".

Ово су биле речи којима је мајка М. Ђ. (58) саопштила комшиници и кућној пријатељици Зорици Ц. шта се њеном сину десило. Он је пре три месеца отишао да му у једној приватној клиници наместе први вратни пршљен "атласа", а након тога је пао у кому и 9. јула је преминуо.

М.Ђ. је комшиница Зорица дуго наговарала да постане управник зграде, а он се премишљао, пресабирао и тога дана када је кренуо на третман код киропрактичара коначно је преломио. Усхићен је позвонио Зорици на врата, саопштио јој вести и рекао јој да ће се касније о свему договорити, међутим, то је био њихов последњи разговор.

ОВО ЈЕ ДОКТОР КОЈИ ЈЕ МУШКАРЦА СА МАСАЖЕ ПОСЛАО У СМРТ! Гостовао у медијима, дугачка биографија открила нове детаље (ФОТО)

ОВО ЈЕ ДОКТОР КОЈИ ЈЕ МУШКАРЦА СА МАСАЖЕ ПОСЛАО У СМРТ! Гостовао у медијима, дугачка биографија открила нове детаље (ФОТО)

"БИО ЈЕ КАО БИЉКА МЕСЕЦИМА" Нови детаљи о смрти мушкарца ком је СЛОМЉЕНА КИЧМА - лекари имали само једну опцију

"БИО ЈЕ КАО БИЉКА МЕСЕЦИМА" Нови детаљи о смрти мушкарца ком је СЛОМЉЕНА КИЧМА - лекари имали само једну опцију

"РАДИ СЕ О БЕЗБЕДНОЈ И ЕФИКАСНОЈ МЕТОДИ" Ово је третман после ког је преминуо мушкарац на приватној клиници у Београду

"РАДИ СЕ О БЕЗБЕДНОЈ И ЕФИКАСНОЈ МЕТОДИ" Ово је третман после ког је преминуо мушкарац на приватној клиници у Београду

- Нисмо били задовољни управником, зато сам му стално говорила "Немаш посао, шта би ти фалило, ајде", али је он се размишљао. Тог дана је свратио, позвонио ми на врата и рекао "Зорице, одлучио сам, преузећу то" - присећа се комшиница Зорица.

У данима који су уследили она је звала, али одговора није било.

- Звала сам га данима, звала сам и његову мајку, нико се није јављао. Један дан ми је Бранка, његова мама, дошла на врата и рекла "Џабе зовеш, Зорице, он ти се више неће јавити" - овако је, каже жена, сазнала шта се догодило:

- Дуго је размишљао да ли ће да оде код једног киропрактичара у крају или у ту клинику, на крају се ипак одлучио за ту другу.

Мајка га је сваки дан обилазила у болници

Како каже, мушкарац је у последње време имао проблема са вратом, а решавање проблема је, према њеном мишљењу, подстакла љубав.

- Жалио се у последње време на врат и примећивало се да мало криви главу на једну страну. То му је правило проблем, због тога је размишљао код кога да оде. Саветовала сам га да не иде, да не ради то, подсећала сам га како су моје кћерке упућене у те ствари и да су увек говориле да то није шала, да је опасно... Мислим да је преломио да ће да оде јер се заљубио. Мислим да је љубав према једној жени из краја довела до тога да пресече и донесе одлуку - прича Зорица.

- Био је у коми три месеца, мајка га је обилазила сваки дан, сваки, ниједан није прескочила, а жена има 85 година. Надала се, знам да јесте, да ће он то да прегура, да ће да преживи. Долазила је да се саветује са мојим кћеркама, са овом која је логопед је разговарала о томе како да изговара речи да би он могао да је разуме - наводи саговорница.

И једног дана је, како мисли, заиста чуо шта му је мајка рекла.

- Видела је као да му нешто смета, да би нешто да каже, а било је хладно, питала га је "Шта ти је, је л ти хладно, да ти донесем ћебе" и он је имао неку реакцију, да ли благо климнуо главом, да ли је трепнуо... Следећег дана му је однела ћебе и када га је покрила рекла ми је да је видела реакцију на његовом лицу, као благи осмех - прича:

- Да је могао да чује рекао је лекар, јер је њему умро отац пре двадесет дана, а доктор је рекао да му то не никако не говоре, Није ни отац знао шта је са њим, колико је лоше, знао је да је повређен...

"Знате ви какви су то људи, каква је то породица..."

Једнога дана Зорица је видела Бранку на тераси, по изразу њеног лица већ је знала да нешто не слути на добро.

- Видела сам је на балкону, питам је шта се дешава, а она ми није рекла да је извесно да је крај, само ми је рекла "Ово је сад најтежи, најкријичнији период". Ујутру нас је његов брат обавестио да је умро - говори Зорица Ц. и додаје да је тада осетила потребу само да загрли Бранку и да јој каже колико јој је жао:

- Кћерка је срела у згради и рекла ми је, ја сам кренула за њој, замолила сам је да стане, да јој изјавим саучешће...

Да је овакав крај ипак могућ, прича Зорица, знао је мушкарчев рођени брат.

- Он не живи овде, али је дошао кад се ово десило, оставио је посао, све, да буде ту, да буде уз њих, подршка мајци. Знате ви какви су то људи, каква је то породица... - са тугом у гласу прича она.

О покојном М.Ђ. и његовој породици говори само бираним речима и тврди да би тако било да питамо било кога од комшија у згради.

- Он је био диван човек, волела сам да разговарам са њим... Цела породица је дивна, добри су људи, образовани, угледни. Милан је студирао машинство, није се женио, родитељи су му образовани, мајка му је инжењер, радила је као директорка, отац, брат, ма немам речи - закључује Зорица.

Комшије које су сазнале за Миланову судбину потресене тиме што је задесило њега и његову породицу.

- Нисам га видела неко време, али нисам знала шта је у питању. Боже, па пре двадесетак дана је умрлица његовог оца стајала, страшно, каква несрећа - рекла је једна комшиница.