Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИМА ДЕБЕО ДОСИЈЕ, А ПОЗНАТ ЈЕ ПО ВЕЗИ СА СЕСТРОМ РИЈАЛИТИ ЗВЕЗДЕ! Ко је "Пека Картел" - убио жандарма због шамара (ФОТО)

21.10.2021. 19:30
Пише:
Србија Данас/Блиц
Peka Kartel
Пека Картел / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Predrag Пеки Тодоров

У притвору ће бити до 17. новембра након чега ће суд поново одлучивати о овој мери.

Предраг Тодоров (31) из Ниша звани "Пека картел", који је изручен 18. октобра из Немачке по потерници српског правосуђа, због сумње да је 25. августа 2017. године око 4.30 сати са пет хитаца убио бившег припадника жандармерије Сашу Михајловића (36) из Ниша, саслушан је у Вишем суду у Нишу након чега му је потврђено решење о одређивању притвора.

Штарк је најбољи пример да Србија тражи "нове" људе за слободна радна места

Штарк је најбољи пример да Србија тражи "нове" људе за слободна радна места

ХОРОР У НОВОМ ПАЗАРУ! Дечак (16) убоден у стомак - покушавао да раздвоји другаре који су се тукли

ХОРОР У НОВОМ ПАЗАРУ! Дечак (16) убоден у стомак - покушавао да раздвоји другаре који су се тукли

УДАРИО ГА СЕСТРИЋ ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ НА ЋЕРКИНОМ ВЕНЧАЊУ! Да ли је Драган умро од ударца - чека се коначна реч тужилаштва

УДАРИО ГА СЕСТРИЋ ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ НА ЋЕРКИНОМ ВЕНЧАЊУ! Да ли је Драган умро од ударца - чека се коначна реч тужилаштва

"Пека Картел" иза себе има дебео полицијски досије, а у јавности је добро познат и по вези са сестром познате ријалити звезде. Тодоров је, како се сазнаје, саслушан само на околности одређивања притвора, будући да је претходно решење донето у његовом одуству 11. септембра 2017. године. Након саслушања код судије за претходни поступак, остављено је на снази постојеће решење тако да ће у притвору бити до 17. новембра након чега ће суд поново одлучивати о овој мери.

Очекује се да Тодоров наредних дана буде саслушан и у Вишем јавном тужилаштву у Нишу које је после кобног догађаја донело наредбу о покретању истраге против због сумње да је починио кривично дело убиство, из члана 113, за које је запрећена казна до 15 година затвора. Михајловић је критичне ноћи убијен са пет хитаца из пиштоља на платоу испред Тврђавског моста на Кеју Кола српских сестара.

Он је погођен са пет хитаца у грудни кош, трбух и ноге, а у Ургентни центар Клиничког центра у Нишу довезен је без знакова живота. Убиству је претходила свађа у кафићу на кеју, наводно због шамара који је раније Предраг Тодоров ударио Михајловићевој девојци. Сукоб је, наводно, почео тако што је Михајловић пришао Тодорову рекавши да га није "испоштовао" да тај проблем реше. Изашли су испред кафића када је, како се сумња, Тодоров потегао пиштољ калибра 7,65 милиметара и из њега пуцао једном у ваздух.

Љубавне поруке

На Фејбук профилу Тијане Кулић, још увек стоје љубавне поруке упућиване Тодорову, који је тада већ био у бекству.

- Живим да те волим, јер моје си небо моје све и ко првог дана волим те, у твоме даху има нешто што помера сат уназад. Не осећам се добро, ја отрована сам тобом. Све бих дала да си ту. У мом срцу увек остајеш, много ми недостајеш. Ко те воли, лудо најлуђе као ја? - написала је она у свом статусу на Фејсбуку 11. септембра 2017. године.

- Михајловић му је одбрусио да се не плаши пиштоља, после чега је, како се сумња, Тодоров испалио у његовом правцу још пет хитаца, наневши му фаталне ране - испричао је раније извор.

Тодоров је побегао таксијем за Београд, где му се изгубио сваки траг, све до пре неколико дана, када је пао у руке немачке полиције у Берлину. Ухапшен је и по потерници Вишег суда изручен Србији. У време убиства за које се сумњичи, Тодоров је био у вези са Тијаном Кулић, млађом сестром Миљане Кулић која је у међувремену постала ријалити звезда. У медијима је остала забележена и претња "Тијаниним момком" коју је пре око две године у ријалитију Миљана Кулић изрекла свом бившем момку Лазару Чолићу Золи.

- Значи, биће ти кичма поломљена. У сина ти се кунем, остаћеш без ичега. Све ће бити запаљено. Не знаш с ким имаш посла. Тијанин момак је убио дечка због Тијане. Да убије још једног, боли га ду*е... биће ти убијена и мајка и ти! - рекла је тада Миљана Кулић.

Miljana Kulić
Миљана Кулић / Извор: Србија Данас

Потиче из угледне породице

Занимљиво је да Предраг Тодоров, иако је за животни пут изабрао странпутицу, потиче из угледне породице. Његов отац, бригадни генерал Војске Србије, у време последњег критичног догађаја 2017. године био је начелник Управе за извиђачко обавештајне послове, а у међувремену, незванично се сазнаје, испунио је законски услов за пензионисање па је отишао у пензију.

Стари знанац полиције

Тодоров је иначе стари знанац нишке полиције и раније је већ био хапшен због насиља на спортским приредбама, поседовања оружја, изазивања опште опасности. Због пуцњаве у дискотеци "Кубо" у Нишу у новембру 2016. године, која се налази пар стотина метара од места на којем се годину дана касније десило убиство, против њега је био покренут кривични поступак за изазивање опште опасности и недозвољено поседовање оружја.

У пуцњави је повређена шанкерица К. С. (21), која је задобила повреду листа ноге, као и М. М. (46), коме је била повређена пета. Тодоров је побегао након тог инцидента али је убрзо ухапшен а суђење за кривична дела изазивања опште опасности и недозвољену производњу, држање и ношење оружја чекао је на слободи. Тодоров је 2012. године био и један од тројице навијача који су ухапшени због туче и сукоба са полицијом на рукометној утакмици Партизан - Фленсбург у нишкој хали Чаир када су се на трибинама сукобиле две завађене фракције навијача - "Забрањени" и "Нишки картел". После размене песница, инцидент је смирлила жандармерија, а тројици приведених међу којима је био и Тодоров тада је одређено задржавање због сумње да су починили кривично дело насиље на спортским приредбама.