Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Испливали МОРБИДНИ детаљи! Бака Уроша Блажића открила - кад је почео масакр код Младеновца његов рођени брат ПОБЕГАО да спаси живу главу

23.10.2023. 09:29
Пише:
Србија Данас/Ало
Uroš Blažić
Урош Блажић / Извор: Фото: Инстаграм Printscreen/nikola_ djordjevicc/Printscreen МУП

Баба масовног убице из Младеновца отворила душу.

Ни пет месеци након свирепог масакра у Младеновцу не престају да испливавају језиви детаљи о монструму Урошу Блажићу (21), који је убио девет жртава и два младеновачка села, Дубону и Мало Орашје, заувек завио у црно!

Према последњим сазнањима, у ноћи између 4. и 5. маја, када се догодило масовно убиство, Урошев рођени брат се у паници спаковао са својом породицом и побегао из њихове породичне куће у Дубони. То је учинио из страха да ће његов брат доћи и осути паљбу по својим члановима породице, открива Блажићева бака.

Откривени МОРБИДНИ ДЕТАЉИ ИЗ ПРИВАТНОГ ЖИВОТА убице из Младеновца који је ПРОГАЊАО И РИЈАЛИТИ ЗВЕЗДЕ

Откривени МОРБИДНИ ДЕТАЉИ ИЗ ПРИВАТНОГ ЖИВОТА убице из Младеновца који је ПРОГАЊАО И РИЈАЛИТИ ЗВЕЗДЕ

УРОШ НОСИО И ЕКСПЛОЗИВ ЗА УНИШТАВАЊЕ ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА Један детаљ из истраге масакра код Младеновца леди крв у жилама

УРОШ НОСИО И ЕКСПЛОЗИВ ЗА УНИШТАВАЊЕ ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА Један детаљ из истраге масакра код Младеновца леди крв у жилама

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Ево шта је Урош Блажић имао код себе када је кренуо у крвави пир

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Ево шта је Урош Блажић имао код себе када је кренуо у крвави пир

Кобне вечери Урош је насумичном пуцњавом по селима Мало Орашје и Дубона пуцао на све које је видео, и тако усмртио деветоро младих особа.

Несрећна жена у исповести за Ало каже да је њен унук заувек укаљао њихово презиме, а своју породицу осудио на таму и бол, из којих се никада неће извући.

- Јесте, Урош је мој даљи унук, моје презиме, али сада му желим све најгоре! Боље да не изговорим ове речи које су ми у мислима. Волела бих да никада не изађе из затвора. Није ми га жао. Све је свесно урадио. Кад буде одслужио ту малу казну, од 40 година, сигурна сам да ће изаћи и да ће наставити да убија недужне људе, као и своје најближе. Бојим се и за своје унуке и децу. Неће њега затвор променити и поправити, заувек ће остати злотвор - истиче бака, која из страха од Уроша није смела да открива име.

Унуци случајно преживели масакр

Блажићева бака каже да су њени унуци пуком срећом преживели Урошев масакр.

- Те вечери унуци су ми дошли раније кући. Један је рекао да је био са друштвом, али да се вратио раније јер је уморан. Баш у том тренутку овај је почео да пуца по улици. Сигурна сам да их не би више било да су остали са том децом. Те вечери, па све до јутра били смо закључани по кућама, све док Урош није ухапшен. То смо урадили из страха да се не врати и не пуца на нас најближе. Никако не могу да се наплачем за тим јадним анђелима. Да их овај није оверавао, бар би неко остао жив - каже она, једва суздржавајући сузе.

Њене слутње потврђује и реакција Урошевог старијег брата, који је за време крвавог пира по младеновачким селима, спаковао ћеркицу (10) и супругу и главом без обзира побегао из породичне куће коју је делио и са Урошем и родитељима.

- Чим је те вечери на вестима чуо шта је Урош урадио, као и да није ухапшен одмах је рекао жени и ћерки да се спакују. Отишли су и заувек се одселили на село. Био је сигуран да ће Урош доћи исте вечери и убити и своје чланове породице. Од тада се није враћао. Не знам да ли је код родбине у Крагујевцу или у Аранђеловцу - открива саговорница.

Некада препуна кућа Уроша Блажића у Дубони сада је малтене празна. Дом није напустио само времешни деда Најдан. Како се сазнаје, њему снајка, Урошева мајка, долази у посету само како би му донела храну. Полиција још увек чува кућу, док се она одселила у други стан где живи сама, док је њен супруг у притвору због недозвољеног држања оружја и прети му затворска казна.

Урошев деда: Све нас је тукао!

Uroš Blažić, žrtve Uroša Blažića
Урош Блажић, жртве Уроша Блажића / Извор: Фото: Shutterstock/Društvene мреже

Родитељи убијених брата и сестре, Кристине (19) и Милана (21) Панића, открили су недавно да им се на улици из свог дворишта обратио Урошев деда и кроз сузе рекао: "Урош је тукао целу породицу... Нико му није могао ништа, јер је био превише јак, имао је 120 кила".

Мештани Дубоне сведоче да је деда остварио и телефонску комуникацију са неколико рођака, којима је рекао: "Урош нам је упропастио животе, овде нам више није место".

Кућу монструма већ пет месеци од масовног убиства даноноћно чува полиција, а када и томе дође крај, бака слути нову несрећу.

- Као што су му спалили ону викендицу у Шепшину, тако ће и ову кућу, чим оде полиција. Нико међу нама, рођацима, не може да објасни Урошево понашање. Ништа није указивало да ће тако полудети. Данима пре масакра је био расположен и уобичајено возио трактор са обраним воћем. Весело ме је поздрављао сваки пут. Након хапшења, сво то њихово воће, јабуке, брескве... све је то посушено. Неко их је нечим полио и уништио. Урош је причао како много воли пољопривреду и да жели само њоме да се бави – описује старица.