Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ ПУЦЊАВУ НА ХЕМИЈУ: Дугачка листа смрти око Бојовића - обрачун навијача или нешто друго?

19.01.2023. 07:52
Пише:
Србија Данас/Курир
Nemanja Bojović Hemija
Немања Бојовић Хемија / Извор: Фото: Printscreen Facebook

Немања Бојовић (38), звани Хемија, рањен је у уторак касно увече са пријатељем (24) испред своје куће у Земуну, а сумња се да је у питању опомена навијача!

Према сазнањима Хемија, који је раније био означен као вођа новог земунског клана и вођа групе навијача Партизана "Забрањени", кренуо је из куће према аутомобилу који је био паркиран неколико метара даље са другаром када су се зачули пуцњи.

Камере снимиле

- Нападач их је питао: "Где сте?" и запуцао, Немања је погођен у бутину, а метак је погодио и његовог пријатеља - каже извор.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО БИЛА ОПОМЕНА ЗА ХЕМИЈУ? Комшије вође нових "Земунаца" ћуте због безбедности, али ово ће бити КЉУЧНО за налажење пуцача

ДА ЛИ ЈЕ ОВО БИЛА ОПОМЕНА ЗА ХЕМИЈУ? Комшије вође нових "Земунаца" ћуте због безбедности, али ово ће бити КЉУЧНО за налажење пуцача

ЧЕКАЛИ ИХ ИСПРЕД КУЋЕ, ПИТАЛИ: "ГДЕ СТЕ?", ПА ЗАПУЦАЛИ! Детаљи крваве сачекуше у Земуну: Хемија и његов друг тврдили ЈЕДНО

ЧЕКАЛИ ИХ ИСПРЕД КУЋЕ, ПИТАЛИ: "ГДЕ СТЕ?", ПА ЗАПУЦАЛИ! Детаљи крваве сачекуше у Земуну: Хемија и његов друг тврдили ЈЕДНО

КО ЈЕ УПУЦАНИ НЕМАЊА БОЈОВИЋ ХЕМИЈА? Познат по срамном скандирању, био у затвору због покушаја убиства, вођа новог земунског клана

КО ЈЕ УПУЦАНИ НЕМАЊА БОЈОВИЋ ХЕМИЈА? Познат по срамном скандирању, био у затвору због покушаја убиства, вођа новог земунског клана

Хемијин пријатељ је, такође, од раније познат јавности, јер је 11. августа прошле године на трибини у току утакмице Партизан - АЕК Ларнака шутнуо припадника Жандармерије.

Како сазнаје Курир, на кући испред које се догодила пуцњава су две сигурносне камере од којих једна гледа на место рањавања, па би оне биле кључ у истрази. Комшије нису желеле да кометаришу овај случај. Како кажу, чули су пуцње, али због своје безбедности нису желели много да причају.

- Била сам код комшинице кад сам чула прасак, одмах сам инстинктивно покрила уши, не знам колико их је још било. После неког времена сам изашла испред и видела Хитну помоћ и два полицијска возила - рекла је укратко комшиница.

Она додаје да је чула да су упуцана два младића и да зна да су раније имали проблема са законом.

- Мислим да један живи овде, али не виђам га често, па можда и одседа негде друго - каже она.

Према незваничним сазнањима, Бојовић је дао изјаву полицији и рекао "да не зна ко је пуцао на њега, ни који је мотив".

- Рекао је да је изашао испред куће да помогне мајци да изнесе гарнитуру за славу кад је на њега и другара пуцано - каже извор.

Рањени Бојовић окружен смрћу

Немања Бојовић Хемија означен је као вођа фракције навијача Партизана, Забрањених. Како Курир сазнаје, он је ту титулу преузео од убијеног вође Алена Костића званог Куби, који је ликвидиран у августу 2016. године.

Бојовић је био у навијачкој групи коју је Куби предводио, а навијаче је преузео после његове смрти. Међутим, смрт његовог претходника није била прва која је погодила Бојовића.

Наиме, његов отац Горан Бојовић звани Амонијак, иначе жестоки Земунац, убијен је 1992. године кад је Немања имао само седам година. После њега изгубио је пријатеља и са северне трибине, вођу навијача Црвене звезда Велибора Дуњића, са којим је објављивао и слике на друштвеним мрежама.

Последња смрт у његовом најближем окружењу јесте убиство његовог пријатеља и саборца Љубомира Киће Марковића, вође Алкатраза, за чију се ликвидацију у новембру 2018. године сумњичи клан Вељка Беливука.

На мети

Подсетимо, Бојовић је и раније био на мети, а на њега је већ покушан атентат 2008. године, али је тада избегао метак.

Он је хапшен у октобру исте године, када му је заплењено 1,9 килограма амфетамина и 13,6 грама марихуане и тада је означен као наследник убијених вођа земунског клана. Био је осуђен на шест година затвора због трговине дрогом, покушаја убистава, рекетирања, разбојништава.

По изласку из затвора опет је ухапшен, и то у једном београдском кафићу, када су код њега пронађени кокаин и спид.

Према речима извора, Хемија је сада, наводно, близак навијачима који сарађују са шкаљарским кланом.

- Претпоставља се да су Бојовић и Кнежевић мецима опоменути због навијачких несугласица, али и блискости са "шкаљарцима". Поред тога, навијачка група "Забрањени" су неретко били у сукобу и са другим фракцијама навијача Партизана, па није искључено ни да им је запретио неко са јужне трибине - објашњава извор.

Рат међу Гробарима

У последње време учестале су пуцњаве у којима су мете навијачи Партизана.

Последње у низу су оне које су се догодиле средином децембра 2022. у размнаку од само неколико дана у Обреновцу. У једној актери су били навијачи Партизана, односно некадашње фракције Хед хантерса.

Један од тада четворице ухапшених због покушаја убиства С.Т. (28), је Славко Ђ. некадашњи припадник ове навијачке групе коју је предводио Бранислав Пенчић, убијен прошле године у Обреновцу.

Према сазнањима до којих је Курир тада дошао, Славко је био близак групи Николе Вушовића "врачарцима", са којима се наводно удружио у Бечу.