Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"КОЛИКО ЈЕ ГЛУП" Брајана одало "Тивок" одело - како је савршено испланиран злочин испао овако лоше?

23.01.2023. 10:36
Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Printscreen Twitter/Mari Salaz/Instagram/anawalshe/Shutterstock

Ану Волш (39), рођену Београђанку која је нестала из куће у Кохасету код Бостона у новогодишњој ноћи, њен супруг Брајан (47) убио је у првим сатима 1. јануара. Њено тело, како је утврдила досадашња истрага, раскомадао је сутрадан, а те делове 3. јануара стрпао је у кесе и разбацао по контејнерима и депонијама. Злочин је, по свему судећи, добро испланирао, а амерички стручњаци сагласни су у оцени да га је лоше извео.

Током читања оптужнице против Брајана Волша за убиство његове супруге, тужиоци су рекли да је његов ДНК откривен на "Тивек" оделу и другим предметима. Сама чињеница да је поседовао такво одело може да укаже да је испланирао злочин и да се Аниног тела реши на начин који је и урадио.

Одело "Тивек" је заправо заштитни комбинезон пројектован за заштиту од хемикалија и биолошких агенаса. Таква одела могла су да се виде током пандемије корона вируса и користе се тамо где постоји велика изложеност отровима, хемикалијама и слично. Зашто би било ко, па и Брајан Волш, уопште поседовао такво одело? Куповина "Тивек" одела може да укаже да је раније сковао план за савршен злочин.

НОВА МИСТЕРИЈА! "Зар се нико не пита зашто је Брајан оставио крвав нож у подруму?" Све пажљиво смислио

НОВА МИСТЕРИЈА! "Зар се нико не пита зашто је Брајан оставио крвав нож у подруму?" Све пажљиво смислио

ВОЛШ ПРАВИ СКАНДАЛ У ЗАТВОРУ! Чувари на мукама - да ли је ово његов НОВИ план?

ВОЛШ ПРАВИ СКАНДАЛ У ЗАТВОРУ! Чувари на мукама - да ли је ово његов НОВИ план?

ПОЈАВИО СЕ ВИДЕО СНИМАК АНЕ ВОЛШ! Њене речи леде крв у жилама: Ћао људи, моја мисија је да спашавам животе (ВИДЕО)

ПОЈАВИО СЕ ВИДЕО СНИМАК АНЕ ВОЛШ! Њене речи леде крв у жилама: Ћао људи, моја мисија је да спашавам животе (ВИДЕО)

Поменути комбинезон људи користе и током чишћења као заштиту од хемикалија, али је готово незамисливо да га обичан човек држи у орману.

Поред ДНК Брајана Волша на оделу "Тивек", тужиоци су саопштили да је Брајанов и Анин ДНК пронађен на папучама, као и у кесама за смеће.

Снимила га камера

Претресом 10 кеса за смеће које су бачене у Свампскоту у близини куће његове мајке, а потом завршиле у станици за прераду у Пибодију, пронађено је више предмета, укључујући пешкире, простирке, папуче, траку, "Тивеково" одело, рукавице, тестеру за нож, део огрлице коју је Ана носила када се фотографисала, "Прадину" ташну, "Хунтерове" чизме и картицу вакцинације против ковид-19 на њено име. Многи предмети имали су мрље које су изгледале као крв.

Тужиоци су такође навели да је Брајан бацао кесе за смеће у којима се налазило тело његове супруге, као и друге предмете у неколико контејнера, укључујући и стамбени комплекс у Абингтону. Тамо га је снимила надзорна камера, али  је смеће већ било покупљено и спаљено када га је полиција лоцирала.

Волш, како је изјавила помоћница тужиоца Лин Беланд, види се како иде до контејнера носећи кесу за смеће. Нагнуо се и чини се да је тешка, јер је буквално гурао у контејнер. Откривено је и да је тепих, који је Брајан купио 2. јануара у радњи Home Goods у Норвелу, делимично уфлекан црвеним и браон тачкама, као и да на њему има соде бикарбоне.

Осим тога, Брајан је наводно и на иПаду сина претраживао и како да се реши тела, колико телу треба да се распадне, како очистити крв и многе сличне ствари. Пред Нову годину гуглао је и која је најбоља држава за мушкарце после развода и слично.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Тужиоци су рекли да је у подруму куће Волшових пронађен и један крвав нож, као и још један без видљивих трагова крви. Пронађене су и тешке велике цераде и пластичне брусилице из Home Депота.

"Колико је глуп"

Амерички правосудни аналитичари тврде, позивајући се на претходна искуства из америчких судница, да су прикупљени докази довољни за оптужницу, покретање судског процеса и пресуду, јер надомешћују недостатак тела. Брајан је више пута ухваћен у лажи око тога где се кретао тих дана.

Листинг Брајанових претрага по интернету недвосмислено указује да га је 27. децембра занимао развод, потом 1. јануара сам чин убиства, 2. јануара комадање тела и 3. јануара уклањање трагова злочина. Тражио је одговор и на питање колико брзо удовац наслеђује имовину покојне супруге и да ли може да буде осуђен ако се тело не пронађе.

Један од америчких стручњака сматра да ће се ситуација по Брајана Волша погоршати уколико полиција пронађе њено тело.

- Ако су ове тврдње тачне, запањујуће је колико је он глуп - рекао је Марк Бедероу, адвокат спеијализован за кривично право. Он је, за америчке медије, рекао да верује да је Брајан све испланирао.

Бедероу тврди да Брајанове претраге на интернету суд неће користити само као доказ да је он починио убиство, већ и током процене његовог менталног стања. Многи од америчких стручњака, такође, убеђени су да је Волш детаљно испланирао убиство супруге, али да је забрљао од почетка до краја. Хтео је, по свему судећи, да почини савршен злочин, али је направио гомилу грешака.

Брајан се изјаснио да није крив и у притвору је без кауције, а следеће рочиште заказано је за 9. фебруар. Кад почне суђење видеће се да ли ће бити осуђен са убиство са предумишљајем.

Све вести о несталој Српкињи Ани Волш читајте ОВДЕ.