Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈПРАЋЕНИЈИ СЛУЧАЈЕВИ УЛАЗЕ У ЗАВРШНИЦУ: Злочини који су потресли српску јавност коначно ће добити судски епилог!

10.01.2021. 07:46
Пише:
Србија Данас/Блиц
suđenja
суђења / Извор: Фото: Србија Данас/Фацебоок/Принтсцреен

Главни претреси најпраћенијих случајева претходних година ове 2021. улазе у завршницу

Суђење за убиство певачице, паљење куће новинара, убиство студента, криминални обрачуни... Главни претреси најпраћенијих случајева претходних година ове 2021. улазе у завршницу чиме ће злочини који су потресли јавност коначно добити судски епилог!

ДВОСТРУКО ХАПШЕЊЕ У БОРУ: Окомили се на младића (21) један му претио, други га тукао бејзбол палицом?

ДВОСТРУКО ХАПШЕЊЕ У БОРУ: Окомили се на младића (21) један му претио, други га тукао бејзбол палицом?

МЛАДИЋИ МАЛТРЕТИРАЛИ БРАТА (15) И СЕСТРУ (29) УЗ ПРЕТЊУ ПАЛИЦАМА? Драма у Панчеву

МЛАДИЋИ МАЛТРЕТИРАЛИ БРАТА (15) И СЕСТРУ (29) УЗ ПРЕТЊУ ПАЛИЦАМА? Драма у Панчеву

ДРАМА НА СЛАВИ У ЗЕМУНУ: Домаћин правио хаос? Реаговала полиција

ДРАМА НА СЛАВИ У ЗЕМУНУ: Домаћин правио хаос? Реаговала полиција

Мафијашка ликвидација у Врању

Марјан Вујачић, убица шкаљарског клана, нашао се пред судом у Врању због убиства Југослава Цветановића.

Оптужницом, Вујачић се терети да је у хаустору зграде у Врању, 27. септембра 2017. године, са 30 хитаца из ватреног оружја убио Југослава Цветановића, рођеног брата Саше Цветановића, који је осуђен на 35 година затвора због убиства Николе Бојовића.

Marjan Vujačić
Марјан Вујачић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Marjan Вујачић

Низ доказа указало је Вишем тужилаштву у Врању да је Вујачић извршилац ове ликвидације, а међу њима је ДНК траг пронађен на месту злочина, као и снимак са једне сигурносне камере на којој се види како мушкарац одлази након ликвидације. На суђењу су саслушани вештаци, бројни сведоци, а до сада рочишта су отказана само два пута - због епидемије короне. Наредно рочиште заказано је за крај јануара, након чега се очекује изношење завршних речи, а одмах потом и пресуда.

Убица са "Твитера"

Суђење Неђељку Ђуровићу, оптуженом за убиство студента из Чачка Милоша Милеуснића (24), у јануару 2019. године, испред зграде у Улици Димитрија Туцовића у Београду, такође би требало да буде окончано до пролећа.

Suđenje Neđeljku Đuroviću
Суђење Неђељку Ђуровићу / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

До сада у овом поступку саслушани су сведоци, полицајци, прегледани су снимци са сигурносних камера на којима се види окривљени, а за сам крај јануара предвиђено је саслушање вештака који би требало да објасни на који начин је Ђуровић избо младића којег није познавао, а убио га је из чиста мира, испред зграде у центру Београда.

Уколико Ђуровићева одбрана и тужилаштво не буду предлагали извођење нових доказа након овог саслушања може се очекивати изношење завршних речи, односно пресуда.

Паљење куће новинара

Ако одбрана бившег председника општине Гроцка не буде наставила са одуговлачењем суђења као што је случај од почетка процеса за паљење куће новинара Милана Јовановића, пресуда у овом поступку може се очекивати већ у фебруару. До сада саслушани су сведоци, окривљени, оштећени, али и вештаци који су радили на откривању починилаца овог злочина. Наредно суђење заказано је за 11. јануар за када је судија најавио и крај овог суђења.

Симоновић се терети да је друге оптужене подстрекивао да у знак опомене запале имовину Јовановића 12. децембра 2018. године. Оптужени су и Игор Новаковић и Владимир Михаиловић, који се терете за кривично дело "тешко дело против опште сигурности", а Симоновић се терети да их је на то подрстрекао.

Александар Маринковић терети се као директни извршилац кривичног дела, али је од прошле године у бекству и за њим је расписана међународна потерница, а поступак је раздвојен. Новаковић и Михаиловић су на почетку истраге, признали паљење куће по налогу Симоновића, док су на суђењу то негирали. Симоновић је раније у својој одбрани у целости негирао извршење кривичног дела и описао свој став према Јовановићевом новинарству и порталу за који ради.

Убиство певачице

Хоће ли коначно убиство певачице Јелене Крсмановић добити судски епилог на суду биће познато у наредним месецима. Главни претрес за најпраћенији случај у медијима почео је 11. септембра 2019. године, а до сада је саслушан низ сведока, познаника, пријатеља убијене Јелене и њеног супруга Зорана Марјановића који је оптужен за њено убиство. Сви они причали су о односима ово двоје супружника, након чега је пред судом говорио и судски вештак који је вештачио мобилне телефоне покојне и окривљеног за злочин. Он је указао да је Зоран у време убиства певачице био у непосредној близини места злочина.

Ubistvo Jelene Krsmanović
Убиство Јелене Крсмановић / Извор: Србија Данас

На следећем суђењу које је заказано за крај јануара предвиђено је саслушање певачица Инди и Сандре Африке које је предложила Зоранова одбрана, а које су у појединим емисијама говориле "о складном браку ово двоје супружника". Уколико Марјановић не смисли неког новог сведока, којег никада раније није помињао, као поменуте две естрадне личности, суђење би врло брзо могло да се заврши, а пресуда изрекне уочи пете годишњице певачицине смрти.

Јелена Крсмановић убијена је 2. априла 2016. године у каналу поред насипа у насељу Црвенка у Борчи. Након истраге дуге годину и по дана, због сумње да је починио тешко убиство за које је по старом закону запрећена казна 40 година робије, ухапшен је њен супруг Зоран Марјановић.