Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕЗАПОСЛЕН, ЖИВИ СА ОЦЕМ! Урнебесне приче вођа кољачког клана - шта су све тврдили Беливук и Месар

18.12.2021. 22:01
Пише:
Србија Данас/Информер
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Вељко Беливук (36) и Марко Миљковић Месар (30), вође злогласног кољачког клана, негирали су у петак пред тужиоцем да су куће, станове, скупоцена возила и друге вредне ствари стекли криминалом, па су дали урнебесан одговор на питање одакле им милионски вредна имовина.

Месар је, како се сазнаје, рекао да је новац којим је купио некретнине и скупоцене покретне ствари добио на својој свадби!

С друге стране, Веља Невоља је навео да је све што има стекао поштеним радом, али није желео да прецизира чиме се заправо бавио. Међутим, у фебруару је, након хапшења, казао је да је "запослен у продавници пића за плату од 60.000 динара".

"КО ГА ЈЕ*Е, ОДРАЋЕМО ГА НА УЛИЦИ" Они су Беливуку задавали главобоље - једна свађа спасила му је живот, али не задуго (ВИДЕО)

"КО ГА ЈЕ*Е, ОДРАЋЕМО ГА НА УЛИЦИ" Они су Беливуку задавали главобоље - једна свађа спасила му је живот, али не задуго (ВИДЕО)

ЕВРОПА ОДУШЕВЉЕНА ХАПШЕЊЕМ БЕЛИВУКА И СРПСКОМ ПОЛИЦИЈОМ: Огласио се Вулин "Добили смо честитке од партнерских служби"

ЕВРОПА ОДУШЕВЉЕНА ХАПШЕЊЕМ БЕЛИВУКА И СРПСКОМ ПОЛИЦИЈОМ: Огласио се Вулин "Добили смо честитке од партнерских служби"

НА СВАДБИ ДОБИЛИ МИЛИОН ЕВРА ОД ГОСТИЈУ? Беливук и Миљковић не знају за границу - ево како покушавају да "оперу" своје злочине

НА СВАДБИ ДОБИЛИ МИЛИОН ЕВРА ОД ГОСТИЈУ? Беливук и Миљковић не знају за границу - ево како покушавају да "оперу" своје злочине

Сватови широке руке

- Миљковић је изјавио да је купио кућу у Чачанској улици на београдској општини Звездара после свадбе, односно од пара које су му сватови донели као поклон. Беливук је тврдио да је све зарадио сопственим рукама, али није желео да се изјасни шта је конкретно радио. Истакли су да ће у даљем току поступка доставити преко браниоца сву документацију о пореклу имовине - открио је саговорник из истраге.

На саслушање у Тужилаштво за организовани криминал јуче је из Централног затвора доведен и Филип Ивановски (30), оптужен да је размеравао дрогу за Беливуков клан, као и да је пратио и малтретирао сараднике противничких банди.

Миљана Перендија, бранилац Ивановског, рекла је јуче да је њен клијент негирао да је учествовао у прању новца, али је одбацио и оптужбе да се бавио криминалом као члан Беливукове групе.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Иначе, финансијска истрага против Беливука, Миљковића и Ивановског покренута је још у фебруару, након што су ухапшени, а 9. децембра саслушане су и њихове супруге, као и Беливукова ташта, због сумње да су и оне учествовале у прању новца. Кривичном пријавом оне се терете да су од 2015. године на своје име куповале непокретности и вредне ствари новцем од илегалних послова криминалне групе.

Како је саопштено из полиције, у питању је више од милион евра за које се претпоставља да су уплаћивале на више банковних рачуна и потом куповале станове и куће у Панчеву и Београду на имена других особа. Оне су све те оптужбе негирале, након чега су пуштене да се бране са слободе, али су Беливуку, Миљковићу и Ивановском привремено заплењени три стана и једна кућа, до правоснажне пресуде надлежног суда.

- Од Беливука и Миљковића одузето је и више скупоцених предмета, а узети су и сви рачунари и хард-дискови из спорних објеката како би се ушло у траг криптовалутама које су, како се сумња, купили и на тај начин сакрили огроман новац стечен продајом дроге и других криминалних радњи - објаснио је извор из истраге.

Незапослен, живи са оцем

Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/ Гоце Трајковски

Подсетимо, износећи своје личне податке пред истражитељима, Миљковић је навео да је незапослен и да живи у кући на Звездари која је у власништву његовог оца. Беливук је рекао да је радио у једној продавници пића, у којој је зарађивао 60.000 динара, те да живи у женином стану од 82 квадратна метра у Улици Жарка Давидовића. Ивановски је изјавио да је радио у унутрашњој контроли "ЈКП Панчево", те да нема имовину.

Беливук, Миљковић и још 28 њихових мафијаша ухапшени су 4. фебруара и отад су у притвору. Против њих је подигнута оптужница за пет убистава, трговину дрогом, отмице и силовање и ускоро би требало да им почне суђење. У току је и истрага за још једно убиство, за које тужилаштво и даље прикупља доказе.
Поред тога, против Беливука и његових најближих сарадника води се поступак и у Црној Гори за још четири егзекуције. 

Беливукова супруга сувласник у три фирме

Досадашњом истрагом утврђено је да су Беливук и Миљковић паре стечене криминалом убацивали у легалне токове кроз грађевину, али и прављењем мреже фирми. Бојана Беливук, Вељкова супруга, била је сувласник у неколико предузећа, иако се верује да је њен потпис на документима био само формалан. Већини тих фирми седиште је било у Хумској 1, на стадиону Партизана. Једна од њих је рентакар агенција "Б енд Б драјв", а Бојанино име помиње се у још две фирме: "Кофи фактори" и "Југоагент флувијале холдинг".