Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ОДАКЛЕ ЛИДИЈИН ДНК НА ШАРЖЕРУ?" Све бизарности Горана Џонића - данас на суду ПИШТОЉ којим је убијена трочлана породица Ђокић

19.05.2023. 09:51
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Србијаданас/Приватна Архива/Фацебоок/Горан Дзониц

Наставља се суђење за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца. Данас сведоче балистичар, неуропсихијатар и металостругар од кога је Горан Џонић тражио помоћ да направи пригушивач, у суд ће бити донет и пиштољ којим је убијена породица.

Саслушањем вештака балистичара, неуропсихијатра и металостругара од кога је тражио помоћ да би направио део за који се испоставило да је навој за пригушивач пиштоља, данас ће бити настављено суђење пензионисаном ватрогасцу Горану Џонићу (59) из Моравца који је оптужен да је 27. септембра 2021. године на месту званом "Дудин гај" усмртио брата од тетке Горана Ђокића (57), његову супругу Гордану (56) и ћерку Лидију Ђокић (26) из Алексинца. На почетку главног претреса Џонић је негирао кривицу за тешко убиство, за које му по српском законодавству може бити изречена и најстрожа казна – доживотни затвор. Међутим, у току истраге прикупљени су бројни докази који иду у прилог сумње да је управо он једини извршилац монструозног злочина.

Заменик ВЈТ Татјана Стевановић затражила је да се на данашње рочиште донесе пиштољ марке "берета" којим је почињен злочин како би се и балистичар и металостругар лакше изјаснили о свим околностима.

"ИНСИСТИРАМ НА КОМПЛЕТНОМ ВЕШТАЧЕЊУ": Џонић и даље не признаје злочин

"ИНСИСТИРАМ НА КОМПЛЕТНОМ ВЕШТАЧЕЊУ": Џонић и даље не признаје злочин

(ФОТО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО САДА ИЗГЛЕДА ГОРАН ЏОНИЋ! Окривљени за убиство породице Ђокић доведен у суд! ОНИ данас сведоче против њега

(ФОТО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО САДА ИЗГЛЕДА ГОРАН ЏОНИЋ! Окривљени за убиство породице Ђокић доведен у суд! ОНИ данас сведоче против њега

ЏОНИЋ СЕ ОБРАТИО БАБА СТОЈАНКИ, А УВРЕДИО ЈЕ И ГОРДАНИНОГ ОЦА! Детаљи са суђења - сузе, новац и провокација

ЏОНИЋ СЕ ОБРАТИО БАБА СТОЈАНКИ, А УВРЕДИО ЈЕ И ГОРДАНИНОГ ОЦА! Детаљи са суђења - сузе, новац и провокација

Оптужница

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва, Џонић се терети да је из користољубља починио тешко убиство како би дошао до новца за враћање дуга од 10.000 евра које је позајмио како би купио и реновирао кућу за једног од синова. Он се терети да је брата од тетке Горана, његову супругу Гордану и ћерку Лидију, кобне вечери зауставио када су из Моравца кренули колима за Алексинац и да их је претећи пиштољем приморао да оду до места званог "Дудин гај" где их је убио а њихова тела запалио. "Пасат" је одвезао у околину Тешице где је узео новац из гепека а возило запалио, након чега се вратио скутером у Моравац и сакрио паре у дворишту куће коју гради за сина Стефана.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Стално мења исказе

Током истраге Џонић је више пута мењао исказе а тако је наставио да се понаша и пред судом. 

- Нисам крив, само шта одговара њима, то су написали - завапио је Џонић на почетку суђења након што је чуо оптужницу.

Заменица ВЈТ Татјана Стевановић навела је да тужилаштво оптужницу базира "на писаним доказима, исказима сведока и делом одбрани оптуженог". Кретање Џонића "пастом" кобне ноћи тужилаштво доказује делом из исказа Џонића, а делом из исказа других сведока. Да је оптужени извршио кривично дело из пиштоља марке "берета", навела је она, тужилаштво доказује балистичким вештачењем и доказима да увиђаја и обдукције. Џонић је на суђењу наставио да ради оно што је радио скоро 15 месеци током истраге – мењао је исказе и вадио се на губитак памћења, иако чврсти докази које су прикупили нишка Криминалистичка полиција и Више јавно тужилаштво, говоре да је он једини осумњичени за монструозни злочин.

Goran Džonić
Горан Џонић / Извор: Фото: Facebook printscreen/Goran Џонић

Тврди да не познаје Јојке а покушао да их оптужи

Иако је у току истраге, у октобру 2021. године, Џонић лажно покушао да за злочин оптужи Костадина и Александра Милошевића, познате као браћа Јојке, на суђењу је изменио исказ и тврдио да их не познаје!?

- Ја Јојке не познајем, никада их у животу нисам видео. И на полиграфу сам био - рекао је Џонић. Он је рекао да се сећа само последњег исказа али и да је ту нешто "истумбано".

"Пецао" у ноћи убиства

Џонић се на суду бранио да је у ноћи када су убијени Ђокићи, био на - пецању!?

- Није тачно шта се наводи. Био сам 26. септембра на пецању са комшијом Гоцетом. Тачно је да сам куповао гориво на пумпи, када сам ишао да пецам. На пецању смо били до првих вечерњих сати када смо дошли код Гоцета на пиће. Тада смо видели "пасат", рекао сам комшији да је вероватно Горан дошао код мајке јер је годинама долазио викендом. Око 20 часова сам отишао кући јер сам сутра човеку требало да поправим машину а и да вратим поправљен фрижидер Стојанки Ђокић. Отишао сам на плац и ту био цело вече, у гаражи. Гаражна врата не могу да се отворе. Не знам до када сам био. Сећам се да када сам пошао да спавам продавница прекопута куће истоваривала је хлеб - рекао је Џонић на прошлом рочишту.

Чим се појаве докази "изгуби сећање"

Џонић пред судом глуми губитак сећања, сваки пут када га буде суочен са доказима. Тако је, одговарајући на питање судије Драшковића о пиштољу који је добио од таста, Џонић је рекао да је пиштољ узео из вентилационог отвора где је био сакривен пре пет година и да га је тамо вратио два дана пре критичних догађаја.

Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Република/Приватна архива/Илустрација

- Ако нисте носили пиштољ те ноћи када сте како кажете били на пецању, а два дана раније је био враћен, одакле ДНК трагови Лидије Ђокић на њему, на шаржеру пиштоља? - питао је судија Драшковић.

Џонић није имао одговор ни на ово питање.

- Е, то и ја не знам - рекао је Џонић.

Џонић је негирао и да је знао да Ђокић има новац да собом у колима као и да је рекао да је знао за то.

- Са Гораном Ђокићем нисам био у свађи. Он ми је био десна рука... Не знам зашто је продао кућу. Знао сам да је продао кућу пре четири пет година - рекао је Џонић.

Подмећу му ДНК?

Џонић је на суђењу изнео бизарне тврдње да му неко намешта троструко убиство и подмеће ДНК на парама, оружју...

- Био сам годинама у комисији за полагање вожње и то ми је падало на памет. Не знам зашто, само свима сам чинио добро. Срећом сам купио плац пре овог иначе би било да је и плац купљен од тога - рекао је Џонић.

Адвокат оштећених Зоран Витковић питао га ко је направио нарез на врху пиштоља берета, окривљени је рекао да он то није приметио. Џонић је рекао да је расклапао пиштољ али да није успео да цев одвоји од пиштоља. Но, када га је Витковић подсетио да је раније изјавио да је у томе успео, Џонић је рекао да се сада сећа да је успео и да га је посаветовао један жандарм како да то уради.

Витковић је указао да је Џонић рекао да се не сећа својих ранијих исказа али да врло прецизно зна те детаље када сада одговара на питања.

Селективна деменција

На питање судије Драшковића да ли је дементан, Џонић је рекао да јесте, на шта му је судија казао да је изгледа у питању селективна деменција, јер се сећа којим возилом су његови родитељи дошли из Немачке а да не памти свој ранији исказ.

Goran Džonić
Горан Џонић / Извор: Фото: Танјуг/Димитрије Николић

- Ја кад говорим, када причам с неким и неко са стране упадне, ја заборавим где сам стао. МУП ми пензију није дао џабе, има нешто. И тукли су ме полицајци после хапшења, све у главу. Само их је интересовало где је скутер - рекао је Џонић.

На питање судије Драшковића одакле његови ДНК трагови на новцу, Џонић је рекао "немам појма".

- Мени је битна само истина, само истина - понављао је Џонић више пута у току суђења.

Мајка убијеног Ђокића се шокирала када га је видела

На припремном рочишту 22. фебруара Џонић се први пут од крвавог злочина нашао у судници лицем у лице са Стојанком Ђокић, мајком убијеног Горана. Старица је рекла да се много потресла када је видела Џонића у суду.

- Срце ми стаде када сам га видела. Какве очи има, какву душу има, како може да спава. Ја сам му рекла: "срам те било, како си могао да ми побијеш најмилије". Он ћути, не сме да ме погледа право, него гледа некако испод обрва - испричала је бака Стојанка за "Блиц".