Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Око остатака “пасата” породице Ђокић још увек МИРИШЕ ПАЉЕВИНА: Место које је СВЕДОК незапамћеног злочина

31.10.2021. 07:31
Пише:
Србија Данас/Објектив
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: SD/ilustracija/Profimedia/YoutubePrintscreen/Novosti

До локације коју знају само риболовци, долази се земљаним путем кроз њиве и шумске путеве.

И после месец дана од монтруозног убиства породице Ђокић, оштар мирис паљевине још увек у траговима лебди на месту на којем је, на старој сепарацији шљунка у околини Тешице, 2. октобра пронађен запаљен “пасат” породице Ђокић. У њему су Горан (57), Гордана (56) и Лидија (26) Ђокић последњи пут виђени живи када су 26. септембра из куће у Моравцу кренули ка Алексинцу, а могуће је и да је неко од њих ликвидиран у том аутомобилу.

Репортер је обишао ово забито место које се налази се око два километра од пута Тешица – Доња Трнава и три километра од првих сеоских кућа, а које је још увек језиви сведок страшног злочина, будући да су на том месту ватром уништавани трагови монструозног убиства.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ХОРОР СЦЕНЕ У КРАЉЕВУ! Тројица "јунака" претукла младића из чисте обести

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ХОРОР СЦЕНЕ У КРАЉЕВУ! Тројица "јунака" претукла младића из чисте обести

ЏОНИЋЕВИ ВАПАЈИ ПОСЛЕ НЕРВНОГ СЛОМА У ЗАТВОРУ: Судији изговорио РЕЧЕНИЦЕ које су потпуно сулуде

ЏОНИЋЕВИ ВАПАЈИ ПОСЛЕ НЕРВНОГ СЛОМА У ЗАТВОРУ: Судији изговорио РЕЧЕНИЦЕ које су потпуно сулуде

ЗЛОЧИНАЧКА КРВ ЏОНИЋА! Горанов рођак смрскао снаји главу, леш закопао поред пута - једна ствар додатно улива језу

ЗЛОЧИНАЧКА КРВ ЏОНИЋА! Горанов рођак смрскао снаји главу, леш закопао поред пута - једна ствар додатно улива језу

До локације коју знају само риболовци, долази се земљаним путем кроз њиве, кукурузе а потом и шибљем обрасле шумске путеве. Место изгледа сабласно и дању, а ноћу би се на овом месту могао наћи само неко ко нема исправне намере.

После полицијског увиђаја, потпуно изгорела каросерија аутомобила је однета са лица места виљушкаром кроз густо шибље, али је на месту паљевине остало мноштво ситних делова спаљеног четвороточкаша у којем су, непосредно пре ликвидације, били Горан, Гордана и Лидија Ђокић.

Копча од појаса на којој је остао само челични део, део амортизера, уништеног хладњака, остаци поломљених стакала, мноштво истопљене пластике и спаљена земља, сведоче да је аутомобил на овом месту горео као буктиња. “Фолксвагенов” знак са маске аутомобила, чудом је избегао ватрену апокалипсу, јер је пре приликом пробијања четвороточкаша кроз мрак и густо шибље отпао са маске аута.

За “пасатом” којим су се 26. септембра из Моравца ка својој кући у Алексинцу запутили Ђокићи, данима се трагало све док спаљена олупина није нађена 2.октобра у околини Тешице. Угљенисана тела Ђокића нађена су истог дана у атару Моравца на месту званом “Дудине баре”.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Иако потпуно уништен у пожару, у аутомобилу је ипак нађен траг који ће спојити осумњиченог за злочин са тешким убиством – чаура метка за пиштољ који је касније нађен у стану Горана Џонића, Ђокићевог брата од тетке.

Подсетимо, Џонић је први ухапшен 21. октобра и осумњичен за тешко убиство а откривен је након што је један мајстор из Моравца полицији пријавио да му је тражио пре око месец месец до и по дана да му направи металну цев за коју је рекао да је део за пољопривредну машину, а за коју се испоставило да је пригушивач пиштоља. Мајстор је рекао да је та особа која му је наручила тај “део” Горан Џонић.

Након што су упоредили димензије које је Џонић дао мајстору полиција је утврдила да се поклапају са калибром пиштоља за који се у том тренутку сумњало да су убијени Ђокићи. Клупко злочина тако је почело да се одмотава…

У воћњаку Џонићевог сина Стефана полиција је пронашла део пара које су отете Ђокићу, а мањи део у усисивачу у синовљевој кући – око 43.000 евра. Претпоставка је да их је Џонић ту закопао јер је само његов ДНК на парама и врећи.

Полиција је 22. октобра ухапсила браћу А.М. И К.М., познате под надимком Јојке, које је Џонић именовао као саучеснике. Он је испричао да су га браћа, која су раније били познати у том крају као део криминалног миљеа, наводно уценила и присилила да им помогне да зауставе ауто Ђокића и да је један од њих наводно убио Горана, Гордану и Лидију. Браћа су на почетку истраге била на полиграфу И ништа их није повезивало са злочином.

Пошто су у међувремену отишли у иностранство где живе, на позив полиције вратили су се у Србију када су ухапшени.

Осим Џонићеве оптужбе, према доступним информацијама ништа их не повезује са злочином, али полиција и даље проверава све чињенице. Следећг дана, 23. октобра Ухапшена су и двојица Џонићевих синова, Стефан који ради у Војсци Србији и Милан који је ватрогасац, због сумње да су саучесници у злочину. Џонић је након хапшења довео и своје синове у везу са убиством када је на питање да ли способни да почине убиство без проблема одговорио “можда и јесу”.

Касније је променио исказ и рекао да синови немају везе те да иза злочина стоје браћа Јојке који су њега уценили и приморали наводно да буде саучесник. Оба Џонићева сина имају алиби за ноћ убиства јер је један био на послу у Копненој зони безбедности а други на раднм месту ватрогасца, али су ухапшени да би се проверило да ли имају икакве везе са злочином. И њима је као и Џонићу и Јојкама одређен притвор до 30 дана.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Докази повезују Џонића са убиством

Сви докази пронађени до сада повезују директно са злочином једино Џонића. Његов ДНК нађен је на новцу и врећи која је пронађена закопана у воћњаку иза куће његовог сина у Моравцу, у корену стабла шљиве.

У његовом стану у Алексинцу пронађен је пиштољ за који је балистичким вештачењем потврђено да је из њега почињено убиство. На дан нестанка Ђокића, 26.септембра, Џонић је снимљен како на пумпи у Житковцу сипа гориво у канту.

Истог дана је био у Тешици, близу места где је касније, 2.октобра, нађен запаљен пасат. У ноћи убиства Џонићев скутер је снимљен у Тешици како се враћа ка Моравцу.