Sreda 21. feb 2024.
Porodica Đokić

Oko ostataka “pasata” porodice Đokić još uvek MIRIŠE PALJEVINA: Mesto koje je SVEDOK nezapamćenog zločina

Foto: SD/ilustracija/Profimedia/YoutubePrintscreen/Novosti
Do lokacije koju znaju samo ribolovci, dolazi se zemljanim putem kroz njive i šumske puteve.

I posle mesec dana od montruoznog ubistva porodice Đokić, oštar miris paljevine još uvek u tragovima lebdi na mestu na kojem je, na staroj separaciji šljunka u okolini Tešice, 2. oktobra pronađen zapaljen “pasat” porodice Đokić. U njemu su Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) Đokić poslednji put viđeni živi kada su 26. septembra iz kuće u Moravcu krenuli ka Aleksincu, a moguće je i da je neko od njih likvidiran u tom automobilu.

Reporter je obišao ovo zabito mesto koje se nalazi se oko dva kilometra od puta Tešica – Donja Trnava i tri kilometra od prvih seoskih kuća, a koje je još uvek jezivi svedok strašnog zločina, budući da su na tom mestu vatrom uništavani tragovi monstruoznog ubistva.

(UZNEMIRUJUĆE) HOROR SCENE U KRALJEVU! Trojica "junaka" pretukla mladića iz čiste obesti

(UZNEMIRUJUĆE) HOROR SCENE U KRALJEVU! Trojica "junaka" pretukla mladića iz čiste obesti

DŽONIĆEVI VAPAJI POSLE NERVNOG SLOMA U ZATVORU: Sudiji izgovorio REČENICE koje su potpuno sulude

DŽONIĆEVI VAPAJI POSLE NERVNOG SLOMA U ZATVORU: Sudiji izgovorio REČENICE koje su potpuno sulude

ZLOČINAČKA KRV DŽONIĆA! Goranov rođak smrskao snaji glavu, leš zakopao pored puta - jedna stvar dodatno uliva jezu

ZLOČINAČKA KRV DŽONIĆA! Goranov rođak smrskao snaji glavu, leš zakopao pored puta - jedna stvar dodatno uliva jezu

Do lokacije koju znaju samo ribolovci, dolazi se zemljanim putem kroz njive, kukuruze a potom i šibljem obrasle šumske puteve. Mesto izgleda sablasno i danju, a noću bi se na ovom mestu mogao naći samo neko ko nema ispravne namere.

Posle policijskog uviđaja, potpuno izgorela karoserija automobila je odneta sa lica mesta viljuškarom kroz gusto šiblje, ali je na mestu paljevine ostalo mnoštvo sitnih delova spaljenog četvorotočkaša u kojem su, neposredno pre likvidacije, bili Goran, Gordana i Lidija Đokić.

Kopča od pojasa na kojoj je ostao samo čelični deo, deo amortizera, uništenog hladnjaka, ostaci polomljenih stakala, mnoštvo istopljene plastike i spaljena zemlja, svedoče da je automobil na ovom mestu goreo kao buktinja. “Folksvagenov” znak sa maske automobila, čudom je izbegao vatrenu apokalipsu, jer je pre prilikom probijanja četvorotočkaša kroz mrak i gusto šiblje otpao sa maske auta.

Za “pasatom” kojim su se 26. septembra iz Moravca ka svojoj kući u Aleksincu zaputili Đokići, danima se tragalo sve dok spaljena olupina nije nađena 2.oktobra u okolini Tešice. Ugljenisana tela Đokića nađena su istog dana u ataru Moravca na mestu zvanom “Dudine bare”.

Iako potpuno uništen u požaru, u automobilu je ipak nađen trag koji će spojiti osumnjičenog za zločin sa teškim ubistvom – čaura metka za pištolj koji je kasnije nađen u stanu Gorana Džonića, Đokićevog brata od tetke.

Podsetimo, Džonić je prvi uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo a otkriven je nakon što je jedan majstor iz Moravca policiji prijavio da mu je tražio pre oko mesec mesec do i po dana da mu napravi metalnu cev za koju je rekao da je deo za poljoprivrednu mašinu, a za koju se ispostavilo da je prigušivač pištolja. Majstor je rekao da je ta osoba koja mu je naručila taj “deo” Goran Džonić.

Nakon što su uporedili dimenzije koje je Džonić dao majstoru policija je utvrdila da se poklapaju sa kalibrom pištolja za koji se u tom trenutku sumnjalo da su ubijeni Đokići. Klupko zločina tako je počelo da se odmotava…

U voćnjaku Džonićevog sina Stefana policija je pronašla deo para koje su otete Đokiću, a manji deo u usisivaču u sinovljevoj kući – oko 43.000 evra. Pretpostavka je da ih je Džonić tu zakopao jer je samo njegov DNK na parama i vreći.

Policija je 22. oktobra uhapsila braću A.M. I K.M., poznate pod nadimkom Jojke, koje je Džonić imenovao kao saučesnike. On je ispričao da su ga braća, koja su ranije bili poznati u tom kraju kao deo kriminalnog miljea, navodno ucenila i prisilila da im pomogne da zaustave auto Đokića i da je jedan od njih navodno ubio Gorana, Gordanu i Lidiju. Braća su na početku istrage bila na poligrafu I ništa ih nije povezivalo sa zločinom.

Pošto su u međuvremenu otišli u inostranstvo gde žive, na poziv policije vratili su se u Srbiju kada su uhapšeni.

Osim Džonićeve optužbe, prema dostupnim informacijama ništa ih ne povezuje sa zločinom, ali policija i dalje proverava sve činjenice. Sledećg dana, 23. oktobra Uhapšena su i dvojica Džonićevih sinova, Stefan koji radi u Vojsci Srbiji i Milan koji je vatrogasac, zbog sumnje da su saučesnici u zločinu. Džonić je nakon hapšenja doveo i svoje sinove u vezu sa ubistvom kada je na pitanje da li sposobni da počine ubistvo bez problema odgovorio “možda i jesu”.

Kasnije je promenio iskaz i rekao da sinovi nemaju veze te da iza zločina stoje braća Jojke koji su njega ucenili i primorali navodno da bude saučesnik. Oba Džonićeva sina imaju alibi za noć ubistva jer je jedan bio na poslu u Kopnenoj zoni bezbednosti a drugi na radnm mestu vatrogasca, ali su uhapšeni da bi se proverilo da li imaju ikakve veze sa zločinom. I njima je kao i Džoniću i Jojkama određen pritvor do 30 dana.

Dokazi povezuju Džonića sa ubistvom

Svi dokazi pronađeni do sada povezuju direktno sa zločinom jedino Džonića. Njegov DNK nađen je na novcu i vreći koja je pronađena zakopana u voćnjaku iza kuće njegovog sina u Moravcu, u korenu stabla šljive.

U njegovom stanu u Aleksincu pronađen je pištolj za koji je balističkim veštačenjem potvrđeno da je iz njega počinjeno ubistvo. Na dan nestanka Đokića, 26.septembra, Džonić je snimljen kako na pumpi u Žitkovcu sipa gorivo u kantu.

Istog dana je bio u Tešici, blizu mesta gde je kasnije, 2.oktobra, nađen zapaljen pasat. U noći ubistva Džonićev skuter je snimljen u Tešici kako se vraća ka Moravcu.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd