Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОВАКО СЛАВИ НАРКО-БОС! Испливале фотографије - како су Шарићи прославили Дарков излазак из затвора (ФОТО)

25.12.2021. 16:15
Пише:
Србија Данас/Курир
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/Radio-televizija Војводине/Фацебоок/Принтсцреен

Дарко Шарић, коме је укинута пресуда за шверц кокаина, прекјуче је после скоро осам година пуштен из притвора и провео је прву ноћ у породичном дому на Дедињу у Београду, где су га дочекали супруга Лана, деца, мајка и сестра, док је његов брат Душко, Шарићев излазак прославио на Тајланду, где се налази на одмору.

Шарић је у кућни притвор са наногицом пуштен одлуком Апелационог суда, а марицом је превезен у вилу своје супруге Лане Поповић. Подсетимо, Шарић је био осуђен на 15 година затвора због шверца 5,7 тона кокаина из Јужне Америке, али је ту пресуду укинуо Врховни касациони суд. Изјашњавањем окривљених, крајем новембра завршен је јавни део седнице Апелационог суда, на којој су разматране жалбе тужилаштва и одбране, а у нејавном делу, биће донета одлука.

ШАРИЋ ПРОМЕНИО ЛИЧНИ ОПИС: Ево какве је све ИНТЕРВЕНЦИЈЕ имао нарко бос пре него што је завршио у затвору

ШАРИЋ ПРОМЕНИО ЛИЧНИ ОПИС: Ево какве је све ИНТЕРВЕНЦИЈЕ имао нарко бос пре него што је завршио у затвору

НАРКО-БОС ЈЕ ИЗ ЗАТВОРА ОТИШАО КОД ЊЕ! Ово је жена која је Шарићу остала верна - тражила и састанак у "љубавној соби"

НАРКО-БОС ЈЕ ИЗ ЗАТВОРА ОТИШАО КОД ЊЕ! Ово је жена која је Шарићу остала верна - тражила и састанак у "љубавној соби"

НАРКО-БОС ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА! Огласили се из Апелационог суда: Више не стоје разлози за притвор - ево шта даље

НАРКО-БОС ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА! Огласили се из Апелационог суда: Више не стоје разлози за притвор - ево шта даље

Срећа

- Дарко је у петак касно поподне марицом спроведен из притвора Специјалног суда до виле у елитном београдском насељу. Марица је ушла у гаражу, тако да он није виђен испред куће. Тамо су га дочекали жена, деца, као и сестра и мајка, а сви су били видно срећни што га виде ван затворских зидина. Мајка га целе вечери није испуштила из загрљаја - открива извор близак породици Пљевљака и додаје да у вили Шарића у дневној соби стоји Даркова урамљена фотографија и то она из суднице, на којој је насмејан и показује два прста, а на Инстаграму је осванула фотографија на којој се види како Шарићева деца гледају у очеву слику.

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Црна Гора

Душко ослобођен за прање новца

Душко Шарић ослобођен је пред Апелационим судом у Подгорици заједно са Јовицом Лончарем. Они су били оптужени за прање 19.2 милиона евра, али у пресуди је наведено да није доказано да новац потиче од шверца наркотика. Душко Шарић ухапшен је 16. новембра 2010. у Пљевљима након што су италијанске власти издале налог за његово хапшење у међународној акцији "Лоптице".

Ништа мању радост није показао ни Дарков брат Душко, који се са супругом налази у иностранству.

- Ова одлука суда је била неочекивана за Шариће, а у прилог томе говори и то што Душко тренутно није ту. Међутим, Душкова супруга објављивала је на Инстаграму како наздрављају коктелима на плажи. Гала журка у Шарићевој вили за сада је изостала - наводи извор.

Duško Šarić
Душко Шарић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Балкански ратник

Подсетимо, за Дарка Шарића јавност је сазнала 2009. када је уругвајска полиција запленила 2,8 тона кокаина на јахти "Мауи", под британском заставом, у луци Сантјаго Васкес код Монтевидеа. Тада су ухапшени Уругвајац и Србин, који су покушали да кокаин са јахте пребаце на прекоокеански брод, чија је дестинација била Европа.

- Товар је пресретнут у оквиру акције "Балкански ратник" у којој су учествовали ДЕА, БИА и полиција Уругваја. У исто време, београдска полиција хапсила је припаднике Шарићеве групе у Србији. У јануару 2010. за Дарком Шарићем расписана је међународна потерница - подсећа извор. Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужнице против Дарка Шарића, због трговине наркотицима и због прања новца.

Биографија

Први пут осуђен као малолетник

Дарко Шарић рођен је 21. октобра 1970, а у млађим данима је чак шест пута био осуђиван пресудама Општинског суда у Пљевљима због пет различитих кривичних дела - угрожавање сигурности на раду из нехата, уништење апарата у рудницима или другим грађевинским предузећима, уништење пословних и стамбених просторија, проневеру и недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Први пут осуђиван још као малолетник, а прву казну од четири године затвора добио је 1994. године. Први пут је у јавности поменут 2007. године када је у гаражи на Новом Београду нађено 20 килограма хероина. После акције "Маја" у Италији, један италијански криминалац испричао је истражитељима да постоји група са Балкана која продаје квалитетан кокаин упакован у шарене балоне.