Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВАКО СУ НАЈВЕЋИ СРПСКИ КРИМОСИ ДОБИЛИ НАДИМКЕ! Не зна се који је необичнији - од "Пекара" и даље сви дрхте

10.04.2022. 20:12
Пише:
Србија Данас/Курир
Kriminalci
Криминалци / Извор: Фото: Youtube/Denis Cyga/Miloš Baroš/Wikipedia.org/MUP

Српски кримилалци су надимке добијали на различите начине - према физичким карактеристикама, способностима, према градовима у којима су рођени или започели криминалну каријеру, криминалним пословима које су радли или пак кривичним делима.

Фризура Последњи међу њима који је појавом, из које је произишао и надимак "Прва фризура Србије", опет скренуо пажњу на себе је Љубиша Васић. Како је његов надимак настао јасно већ на основу првог погледа на његову фотографију.

Лубиша Васић (54), власник кафане у Михајловцу код Смедерева, који се по трећи пут доводи у везу са порседовањем у проституцији, ухапшен је прошлог петка због сумње да је починио кривично дело трговине људима, када је полиција у његовој кафани "на делу" затекла двојицу мушкараца и три жене, за које се сумња да су пружале сексуалне услуге за новац.

ШОК! УБИЦА ПОЛИЦИЈИ ДО ДЕТАЉА ОПИСАО ЗЛОЧИН ТВРДЕЋИ ДА ЈЕ СВЕДОК Детаљи Зорановог убиства леде крв у жилама

ШОК! УБИЦА ПОЛИЦИЈИ ДО ДЕТАЉА ОПИСАО ЗЛОЧИН ТВРДЕЋИ ДА ЈЕ СВЕДОК Детаљи Зорановог убиства леде крв у жилама

МА ДА ЛИ ЈЕ РЕАЛНО? Снимак из Новог Сада шокирао Србију - оно што је госпођа на бицикли урадила запрепастило све (ВИДЕО)

МА ДА ЛИ ЈЕ РЕАЛНО? Снимак из Новог Сада шокирао Србију - оно што је госпођа на бицикли урадила запрепастило све (ВИДЕО)

ПОРЕД РУПЕ У КОЈУ СУ БАЦИЛИ ЗОРАНОВО ТЕЛО ПРОНАЂЕНО ЈЕ ОВО! Језиви детаљи убиства у Раљи

ПОРЕД РУПЕ У КОЈУ СУ БАЦИЛИ ЗОРАНОВО ТЕЛО ПРОНАЂЕНО ЈЕ ОВО! Језиви детаљи убиства у Раљи

И ово није први пут да га полиција приводи због истог дела, он је 2010. и 2012. године већ хапшен због посредовања у проституцији, због чега је био и осуђиван. Тада се спекулисало да је за ноћ зарађивао до 500 евра од услуга које су његове раднице пружале.

Тоцило Један од највећих дилера хероина на територији Србије Младен Новаковић има надимак Тоцило, који је наводно наследио од оца.

Mladen Novaković Tocilo
Младен Новаковић Тоцило / Извор: Фото: МУП

Он је осуђен на 17 година затвора, након што је 2019. године ухапшен бог сумње да је организовао нарко-групу која је дрогом снадбевала већи део Србије. Полиција је тада запленила 77 килограма хероина и 200 грама кокаина.

Новаковић је набављао велике количине хероина високе чистоће у Турској, а потом дрогу пребацивао и растурао по Србији, утврђено је тада. Он и његова група су дрогу стављали у специјално направљене буриће и чували је закопану у земљи.

Ово хапшење му није било прво због дроге, десило се само шест месеци после изласка из затвора, у коме је био због организовања групе пљачкаша.

Криминалну каријеру је започео 2008, када је ухапшен због зеленашења, опет је хапшен две године касније, када је био осумњичен да је организовао осмочлану банду која је пљачкала бензинске пумпе, мењачнице, златаре...

Goran Vuković
Горан Вуковић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Miloš Барош

Мајмун Горан Вуковић Мајмун, жесток момак деведесетих година и човек који је убио краља подзмељна Љубу Земунца, надимак је добио по способности да се са спољне стране попне на други спрат зграде.

Био је први човек вождовачког ганга, који је тада словио за један од најјачих. У подземљу је остао упамћен само по једном, по убиству Љубомира Магаша званог Љуба Земунац.

Након што је преживео пет атентата, убили су га пре 27 година, када су га изрешетали испред Југословенског драмског позоришта. Имао је надимак "отац организованог криминала" и сматрали су га зачетником свега што се дешавало деведесетих у нашем подземљу.

Будала Припадник "земунског клана" Владимир Милисављевић у клану је назван Влада Будала, јер је био једини у клану који је завршио факултет, а надимак је био начин осталих да га исмеју због тога.

Vlada Budala
Влада Будала / Извор: Профимедиа

Он је био десна рука Душана Спасојевића, вође клана. Припадао му је логистички део подршке групи, али је учествовао и у отмици бизнисмена, убиствима, чак и убиству премијера Зорана Ђинђића.

Сада се налази у најчуванијем шпанског затвору где служи двадесетдвогодишњу казну затвора, након што је ухапшен у тој земљи са Луком Бојовићем.

Пекар Лука Бојовић је у почетку српској полицији био познат само по томе што држи пекаре по Београду, па су га тим надимком и звали.

Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Профимедиа

Вођа "земунског клана" се налази на издржавању затворске казне у Шпанији откако је 2012. године ухапшен у Валенсији. Тамо је осуђен на 18 година због организованог криминала, за фалсификовање исправа изречена му је казна од три године затвора, за злочиначко удруживање пет, а за поседовање оружја десет година затвора. Са друге стране, у Србији су све оптужбе против њега оборене и он је овде слободан човек.

Малчански берберин Нинослав Јовановић, вишеструку силоватељ и први осуђеник на доживотну робију у Србији, добио је надимак Малчански берберин, због Малче, месту из ког долази и због тога што је своје жртве шишао.

Malčanski berberin
Малчански берберин / Извор: СД/илустрација

Јовановић је пола живота провео у затвору због различитих кривичних дела, због силовања, покушаја силовања, крађа и превара.

Први пут је осуђен 1996. године на десет година затвора због силовања и преваре. Тада је силовао једну девојку и девојчицу стару 14 година.

Пошто се 2005. године нашао на условној слободи силовао је дванаестогодишњакињу из Ниша, а другу девојчицу из Горње Врежине је покушао да силује. Обе девојчице је шишао и тада је назван "берберин".

Након последњег дела, отмице девојчице 2019. године осуђен је на доживотну робију. Тада је девојчицу отео лажно се представљајући као нови домар у њеној школи и позвао је да уђе у аутомобул да му покаже пут до школе. Одвео је до прве колибе у којој је крио, злостављао и шишао. Ухапшен је после деветодневне потере.

Dušan Spasojević Šiptar
Душан Спасојевић Шиптар / Извор: Фото: Printscreen/Wikipedia.org

Дућа, Шиптар, Кратки Вођа "земунског клана" Душан Спасојевић је за пријатеље био Дућа, за непријатеље Кратки, а за полицију Шиптар.

Кратки су га звали због висине, а Шиптар јер је рођен на Косову и био је у "нарко-бизнису са Шиптарима".

}