Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ТАТА, НЕ ЗНАМ ГДЕ САМ, НЕМАМ СНАГЕ" Болна исповест оца преминуле породиље (35) из Аранђеловца: Унука ме стално пита за њу

05.03.2023. 19:24
Пише:
Србија Данас/Блиц
Aranđelovac
Аранђеловац / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Породиља  (35), из Аранђеловца преминула је након компликација насталих у аранђеловачкој болници.

- Послали смо ћерку у породилиште, а вратили су је у сандуку. Уместо да се радујемо рођењу унуке, ми идемо на гробље. Од моје ћерке остале су само слике и гробно место пуно цвећа. Две девојчице остале су без мајке - дрхтавим гласом говори отац чија је ћерка (35) преминула осам дана након порођаја у Београду.

Како прича неутешни отац, она је родила здраву девојчицу, али она још увек није стигла кући већ чека да неко дође по њу.

"ОСТАВИЛА ЈЕ ЋЕРКУ ДА РАСТЕ БЕЗ МАЈКЕ" Аранђеловац у шоку након смрти породиље: Исплакала сам тону суза

"ОСТАВИЛА ЈЕ ЋЕРКУ ДА РАСТЕ БЕЗ МАЈКЕ" Аранђеловац у шоку након смрти породиље: Исплакала сам тону суза

"ДАБОГДА ГОРЕО У ПАКЛУ КОЛИКО ЈЕ ЖИВОТА УНИШТИО" Ово је насилник из Пирота који је убио бившу: "То је монструм и заслужује све најгоре"

"ДАБОГДА ГОРЕО У ПАКЛУ КОЛИКО ЈЕ ЖИВОТА УНИШТИО" Ово је насилник из Пирота који је убио бившу: "То је монструм и заслужује све најгоре"

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУ: Преминула жена осам дана након порођаја, родила здраву ћерку, ПА ЈЕ СВЕ КРЕНУЛО ПО ЗЛУ

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУ: Преминула жена осам дана након порођаја, родила здраву ћерку, ПА ЈЕ СВЕ КРЕНУЛО ПО ЗЛУ

- Све је било добро, током целе трудноће. Мајка већ има ћерку која има пет година, оба пута породила се природним путем. Пукао јој је водењак и отишла је у болницу да се породи, све је било нормално. Само одједном компликације - прича потресен отац.

Истиче и да га је ћерка звала одмах након порођаја.

- Звао ме је зет у недељу и рекао да смо добили четврту унуку. Пошто имам и сина, који има две ћерке. У 19 часова звони ми телефон, моја ћерка зове. "Тата, јел си то ти? Два пута сам опијана.. Не знам где сам.. Врше ми ревизију материце већ други пут, немам снаге", рекла ми је тада моја ћерка. Нисам знао шта да кажем, како да је утешим. Некако сам изустио "Скупи снагу, ту су доктори, чекају те ћерке кући" - каже отац.

Напомиње и да му је ћерка током позива изнова и изнова понављала како нема снаге и да не може више да издржи..

- То је био наш последњи позив. Звао сам сат времена касније, мислио сам да се опоравља. Али ето, више се никада нисмо чули. Сада гледам њену слику и идем на гробље - додаје неутешан отац скрхан болом и тугом.

Како каже, иста докторка је водила трудноћу од почетка, па све до смрти.

- Пребацили су је у Београд. Два пута су покушали да јој изваде постељицу и опет није била добро. Шта се ту заправо десило, жена и ја не знамо, нисмо образовани. Али оно што знамо јесте да наше ћерке нема и да је ништа на овом свету неће вратити - тврди отац.

Како каже, више није сигуран ни када му је ћерка преминула.

 У уторак нам је речено да је преминула, али смо добили папир где пише да је преминула у понедељак. Зет је чуо како су се доктори из Београда драли: "Шта сте чекали, што је нисте одмах послали", а ја вам кажем шта смо се ми уопште питали - додаје ожалошчени отац.

Каже и да цела породица не може да спава, те да све време размишљају где су је послали.

- Не спавамо, пробамо да једемо а не можемо да прогутамо. Остале су само њене слике, у једном дану изгубили смо ћерку, која је мајка две девојчице - прича отац.

Напомиње и да породица није тражила обдукцију несрећне жене.

- Нико од нас није тражио обдукцију, већ неки доктор. Бар су нам тако рекли, ништа не знамо. Обавестили су нас да ће резултати обдукције бити завршени за највише годину дана, али то неће вратити нашу ћерку - додаје несрећни отац.

Ћерка (5) не престаје да пита за мајку

- Нашој унуци која има само 5 година још увек нисмо рекли. Она не престаје да пита за мајку. Стално улази у собу и тражи је. "Деда, где је моја мама? Када ће доћи? Ја је чекам", пита ме већ осам дана уназад - прича скрхан отац сломљен од туге.

Неутешни отац каже и да је његова унука током целе трудноће њене мајке љубила секу у стомаку.

- Много се радовала доласку секе, она је ишла у болницу. Видела је сестру, обожава је.. Стално пита "Када ће моја сека кући, да се играмо заједно", али ето како да објасниш детету овако трагичну ситуацију - каже отац преминуле породиље.

Како каже, ускоро ће морати да јој кажу да је остала без мајке.

- Види нас у црном, уплакане, она зна да се нешто дешава. Одвели смо је код снаје и сина, она је тамо. Склањамо је колико год можемо. Ускоро јој морамо рећи, али уз помоћ психолога. Њих две биле су много везане - каже отац.

Како прича отац преминуле жене, жена и њен супруг планирали су да прошире породицу.

- Имали су велике планове за будућност, хтели су да прошире породицу. Само у једном дану, сви њихови снови изненада су се срушили - закључио је несрећни отац.

Подсећамо, породиља  (35), из Аранђеловца преминула је након компликација насталих у аранђеловачкој болници. Наводно, ова млада жена примљена је у општу болницу у Аранђеловцу 19. фебруара где је и порођена али услед компликација које су настале транспортована је за Београд где је преминула.