Skip to main content
Aranđelovac

"TATA, NE ZNAM GDE SAM, NEMAM SNAGE" Bolna ispovest oca preminule porodilje (35) iz Aranđelovca: Unuka me stalno pita za nju

Foto: Facebook/Printscreen
Porodilja  (35), iz Aranđelovca preminula je nakon komplikacija nastalih u aranđelovačkoj bolnici.

- Poslali smo ćerku u porodilište, a vratili su je u sanduku. Umesto da se radujemo rođenju unuke, mi idemo na groblje. Od moje ćerke ostale su samo slike i grobno mesto puno cveća. Dve devojčice ostale su bez majke - drhtavim glasom govori otac čija je ćerka (35) preminula osam dana nakon porođaja u Beogradu.

Kako priča neutešni otac, ona je rodila zdravu devojčicu, ali ona još uvek nije stigla kući već čeka da neko dođe po nju.

"OSTAVILA JE ĆERKU DA RASTE BEZ MAJKE" Aranđelovac u šoku nakon smrti porodilje: Isplakala sam tonu suza

"OSTAVILA JE ĆERKU DA RASTE BEZ MAJKE" Aranđelovac u šoku nakon smrti porodilje: Isplakala sam tonu suza

"DABOGDA GOREO U PAKLU KOLIKO JE ŽIVOTA UNIŠTIO" Ovo je nasilnik iz Pirota koji je ubio bivšu: "To je monstrum i zaslužuje sve najgore"

"DABOGDA GOREO U PAKLU KOLIKO JE ŽIVOTA UNIŠTIO" Ovo je nasilnik iz Pirota koji je ubio bivšu: "To je monstrum i zaslužuje sve najgore"

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ARANĐELOVCU: Preminula žena osam dana nakon porođaja, rodila zdravu ćerku, PA JE SVE KRENULO PO ZLU

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ARANĐELOVCU: Preminula žena osam dana nakon porođaja, rodila zdravu ćerku, PA JE SVE KRENULO PO ZLU

- Sve je bilo dobro, tokom cele trudnoće. Majka već ima ćerku koja ima pet godina, oba puta porodila se prirodnim putem. Pukao joj je vodenjak i otišla je u bolnicu da se porodi, sve je bilo normalno. Samo odjednom komplikacije - priča potresen otac.

Ističe i da ga je ćerka zvala odmah nakon porođaja.

- Zvao me je zet u nedelju i rekao da smo dobili četvrtu unuku. Pošto imam i sina, koji ima dve ćerke. U 19 časova zvoni mi telefon, moja ćerka zove. "Tata, jel si to ti? Dva puta sam opijana.. Ne znam gde sam.. Vrše mi reviziju materice već drugi put, nemam snage", rekla mi je tada moja ćerka. Nisam znao šta da kažem, kako da je utešim. Nekako sam izustio "Skupi snagu, tu su doktori, čekaju te ćerke kući" - kaže otac.

Napominje i da mu je ćerka tokom poziva iznova i iznova ponavljala kako nema snage i da ne može više da izdrži..

- To je bio naš poslednji poziv. Zvao sam sat vremena kasnije, mislio sam da se oporavlja. Ali eto, više se nikada nismo čuli. Sada gledam njenu sliku i idem na groblje - dodaje neutešan otac skrhan bolom i tugom.

Kako kaže, ista doktorka je vodila trudnoću od početka, pa sve do smrti.

- Prebacili su je u Beograd. Dva puta su pokušali da joj izvade posteljicu i opet nije bila dobro. Šta se tu zapravo desilo, žena i ja ne znamo, nismo obrazovani. Ali ono što znamo jeste da naše ćerke nema i da je ništa na ovom svetu neće vratiti - tvrdi otac.

Kako kaže, više nije siguran ni kada mu je ćerka preminula.

 U utorak nam je rečeno da je preminula, ali smo dobili papir gde piše da je preminula u ponedeljak. Zet je čuo kako su se doktori iz Beograda drali: "Šta ste čekali, što je niste odmah poslali", a ja vam kažem šta smo se mi uopšte pitali - dodaje ožaloščeni otac.

Kaže i da cela porodica ne može da spava, te da sve vreme razmišljaju gde su je poslali.

- Ne spavamo, probamo da jedemo a ne možemo da progutamo. Ostale su samo njene slike, u jednom danu izgubili smo ćerku, koja je majka dve devojčice - priča otac.

Napominje i da porodica nije tražila obdukciju nesrećne žene.

- Niko od nas nije tražio obdukciju, već neki doktor. Bar su nam tako rekli, ništa ne znamo. Obavestili su nas da će rezultati obdukcije biti završeni za najviše godinu dana, ali to neće vratiti našu ćerku - dodaje nesrećni otac.

Ćerka (5) ne prestaje da pita za majku

- Našoj unuci koja ima samo 5 godina još uvek nismo rekli. Ona ne prestaje da pita za majku. Stalno ulazi u sobu i traži je. "Deda, gde je moja mama? Kada će doći? Ja je čekam", pita me već osam dana unazad - priča skrhan otac slomljen od tuge.

Neutešni otac kaže i da je njegova unuka tokom cele trudnoće njene majke ljubila seku u stomaku.

- Mnogo se radovala dolasku seke, ona je išla u bolnicu. Videla je sestru, obožava je.. Stalno pita "Kada će moja seka kući, da se igramo zajedno", ali eto kako da objasniš detetu ovako tragičnu situaciju - kaže otac preminule porodilje.

Kako kaže, uskoro će morati da joj kažu da je ostala bez majke.

- Vidi nas u crnom, uplakane, ona zna da se nešto dešava. Odveli smo je kod snaje i sina, ona je tamo. Sklanjamo je koliko god možemo. Uskoro joj moramo reći, ali uz pomoć psihologa. Njih dve bile su mnogo vezane - kaže otac.

Kako priča otac preminule žene, žena i njen suprug planirali su da prošire porodicu.

- Imali su velike planove za budućnost, hteli su da prošire porodicu. Samo u jednom danu, svi njihovi snovi iznenada su se srušili - zaključio je nesrećni otac.

Podsećamo, porodilja  (35), iz Aranđelovca preminula je nakon komplikacija nastalih u aranđelovačkoj bolnici. Navodno, ova mlada žena primljena je u opštu bolnicu u Aranđelovcu 19. februara gde je i porođena ali usled komplikacija koje su nastale transportovana je za Beograd gde je preminula.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd