Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОПУСТ КОЈИ ЈЕ БЕЛИВУКА "КОШТАО" Овако је доказано да је Радојевић убијен у кланици у Ритопеку (ФОТО)

21.10.2021. 15:27
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Србија Данас/Профимедиа/Естоцк-Милос Рафаиловиц

Припадници клана Вељка Беливука и навијачке групе "принципи" Седан Решовић и Дејан Михајловић осумњичени су за убство Николе Митића. Михајловића су, након подизања оптужнице повезали и за злочин над Радојевићем.

Како се сазнаје, убиство Здравка Радојевића налази се већ у оптужници која је потврђена у петак против клана Вељка Беливука и још 29 особа.

Штарк је најбољи пример да Србија тражи "нове" људе за слободна радна места

Штарк је најбољи пример да Србија тражи "нове" људе за слободна радна места

ОТКРИВЕН ЈОШ ЈЕДАН ШТЕК БЕЛИВУКОВИХ КОЉАЧА! Ово је локација нове куће страве, место служило за монструозна дела

ОТКРИВЕН ЈОШ ЈЕДАН ШТЕК БЕЛИВУКОВИХ КОЉАЧА! Ово је локација нове куће страве, место служило за монструозна дела

ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ ВИШЕ ПУТА МЕЊАЛА ИДЕНТИТЕТ: Ево како је себе назвала и какве то везе има са Вељом Невољом

ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ ВИШЕ ПУТА МЕЊАЛА ИДЕНТИТЕТ: Ево како је себе назвала и какве то везе има са Вељом Невољом

- Дејан Михајловић је мислио да након хапшења Вељка Беливука и његових сарадника нико њега није повезао са убиством Радојевића. Међутим, током истраге један од приведених Беливукових војника решио је да проговори. Када је полиција добила више информација дошла и до доказа који везују осумњиченог Дејана за свирепо убиство Здравка - објашњава саговорник близак истрази.

КЛАНИЦА

У "кланици" у Ритопеку убијен је Здравко Радојевић, кум једног од чланова Беливукове групе Милоша Будимира. О целом злочину у истрази је говорио сведок сарадник Бојан Хрватин.

Zdravko Radojević
Здравко Радојевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

- (Милош) и његов брат Марко су радили са Здравком дрогу у тим почецима, пре затвора Милошевог и знам да су кумови. Дошли су до сазнања да је Здравко на контрастрани, да он има блиске контакте са Шкаљарима и да је хтео да ради о глави Марку Будимиру јер је њега мрзео - рекао је Хрватин.

Радојевић је био изнервиран јер је веровао да су чланови групе ишарали мурал његовог брата, убијеног навијача Црвене звезде, па је претио да ће да их убије, види се из оптужнице. Због тога су решили да га ликвидирају.

КУМ

Миљковић је, представљајући се као продавац оружја, намамио Радојевића да се нађе код паркинга компаније "Ласта" у близини ауто-пута Београд-Ниш са Небојшом Јанковићем, чланом групе који га је одвезао до Ритопека. Приликом ове отмице били су веома опрезни - два аутомобила пратила су Јанковића и Радојевића како би били сигурни да их нико не прати, док је један ишао испред њих и проверавао безбедност путање.

Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Е-стоцк/Милош Рафаиловић

Радојевића су везали, испитивали и тражили да откључа свој криптовани телефон како би видели с ким је све у контакту. Када је Хрватин дошао у кућу, затекао га је уплашеног Вељко Беливук је рекао овако: "Ајмо, браћо, ко ће да га реши?", где је (Милош) одмах одговорио: "Ја нећу, кум ми је"- рекао је Хрватин.

Онда је шеф, како тврди, одлучио да сам то обави секиром. "Прецизним јаким ударцем Беливук је убио Здравка". Код овог убиства, како сведок описује, заборавили су да просторију обложе најлоном.

Наводно је овај пропуст "коштао" је Вељу Невољу и његове сараднике хапшењем и доказивањем њихове умешаности у злочин.

Радојевићево тело су, попут тела осталих жртава, исекли и самлели у машини, а потом бацили у Дунав, али је полиција у кући пронашла његов ДНК,

За отмицу и ликвидацију Митића, пре три дана је ухапшен Сенад Решовић (33), звани Секи, високорангирани припадник криминалне групе Вељка Беливука. Он је, како се сумња, учествовао у киднаповању овог младића 10 августа прошле године испред резиденције америчке амбасаде на Дедињу. Како је откривено, Митић је одведен у Ритопек, где је брутално убијен.

ЗАЋУТАЛИ

Поред Решовића, за овај злочин осумњичени су и вође и други припадници "Принципа" Вељко Беливук, Марко Миљковић, као и М. Б., Д.Т, В.Д., Н. С., С. Л., В. Г., А. С. и Б. Х. Митић је тог 10. августа требало да се око 16 сати нађе са сестром, али на заказани састанак није дошао. Његов мобилни телефон је искључен око 17 сати. Сумња се да је неколико сати касније и убијен у околини Београда.

Nikola Mitić
Никола Митић / Извор: Фото: Нестали Србија /Рас Србија

Према досадашњим резултатима истраге, Беливук и Миљковић су, наводно, наредили убиство Митића због његове блискости са Лазаром Вукићевићем.

Шта је радио Решовић?

Иначе, Решовић је по налогу Беливука и Миљковића обезбеђивао и београдске сплавове, као и локале којима су они пружали "заштиту". Полиција сумња да је за рачун групе организовао и растурање наркотика по овим угоститељским објектима. Важио је за истакнутог члана ове групе, а реч је, како се сазнаје, о вишеструком извршиоцу тешких кривичних дела.

Решовић није желео да одговара на питања инспектора СБПОК, али прикупљени докази га тешко терете. Он је у уторак приведен у Тужилаштво за организовани криминал на саслушање, где се бранио ћутањем. На предлог Тужилаштва одређен му је притвор до 30 дана.

Senad Rešović
Сенад Решовић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Senad Ресовиц Секи