Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Радомир из Смедерева УБИО ЖЕНУ ТАКО ШТО ЈЕ ЖИВУ ЗАПАЛИО, а пре тога починио још једно ГНУСНО ДЕЛО! Пала одлука, ево како је кажњен

06.12.2023. 16:42
Пише:
Србија Данас/Телеграф
policija, užas, jezivo, hronika
полиција, ужас, језиво, хроника / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Доживотна робија за Радомира Благојевића из Смедерева због убиства једне жене и силовање друге!

Апелациони суд потврдио је првостепену пресуду, којом је Радомир Благојевић из Смедерева осуђен на доживотну робију, јер је запалио жену која није хтела да буде у вези са њим, па је од страховитих опекотина преминула у болници након два дана.

Он је осуђен и што је месец дана раније у својој кући у Смедереву силовао другу жену, након чега је побегао.

СРБИН БРУТАЛНО ПРЕТУКАО РУСКИЊУ У БЕОГРАДУ! "Малтретирао ме је и тукао, имам крваве ране на глави!" (УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ)nasilje

СРБИН БРУТАЛНО ПРЕТУКАО РУСКИЊУ У БЕОГРАДУ! "Малтретирао ме је и тукао, имам крваве ране на глави!" (УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ)

НЕВЕРОВАТНА МИСТЕРИЈА: Панчевац са МИЛИОН ЕВРА у кешу шокирао судију! Шта се крије иза затворених врата?policija

НЕВЕРОВАТНА МИСТЕРИЈА: Панчевац са МИЛИОН ЕВРА у кешу шокирао судију! Шта се крије иза затворених врата?

БРЗА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У УЖИЦУ: Хапшење ДИЛЕРА са 4,5 кг марихуане! Детаљи шокирају - шта се све крило на задњем седишту аутомобила!policija

БРЗА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У УЖИЦУ: Хапшење ДИЛЕРА са 4,5 кг марихуане! Детаљи шокирају - шта се све крило на задњем седишту аутомобила!

Апелација је утврдила да је Виши суд у Београду правилно поступио када га је осудио за тешко убиство и изрекао највећу казну. Прихваћена му је олакшавајућа околност да је признао извршење радњи на штету оштећене жене, док су му отежавајуће околности праћење, затим начин на који је извршио кривично дело, јер ју је полио бензином чим му је окренула леђа у тренутку када је улазила у зграду у којој је живела. Бацио је на њу целу кантицу и упаљачем је запалио. Отежавајуће је и његово држање после учињеног кривичног дела, будући да се, иако је видео да око њега све гори, само окренуо и отишао из улаза, да је након тога, према сопственом казивању, прво ишао споредним улицама ка Сурчину, а онда ушао у неки аутобус према граду, потом отишао до Панчева, те обалом Дунава пешке отишао у своје село где је стигао око 4.30 часова ујутру, а тек сутрадан рекао шта је учинио оштећеној жени.

Суђење

Суд је ценио и да Благојевић ништа није предузео како би на било који начин покушао да умањи последице учињеног кривичног дела, у смислу да је позвао хитну помоћ и ватрогасну службу, већ се само окренуо и отишао као да се ништа није догодило, чиме је испољио према жртви безосећајност и безобзирност. Такође, окривљени је на суђењу изјавио да му је жао само што на месту покојне жене није била друга оштећена жена, из чега произлази да се уопште није покајао због учињеног.

- Опредељујући се за казну доживотног затвора, првостепени суд је правилно имао у виду и ранији живот окривљеног и његово психијатријско–психолошко вештачење. Ценећи све наведене околности, првостепени суд је правилно осудио окривљеног на јединствену казну доживотног затвора, која је једина адекватна у конкретном случају, јер се сврха кажњавања не би могла остварити изрицањем блаже законом прописане казне - наведено је у образложењу правсонажне одлуке.

Благојевић  је пре три године у јулу своју партнерку (66) живу полио бензином, а потом запалио. Месец дана пре тога, претукао је и силовао другу жену. Прошле године на суђењу у Вишем суду у Београду признао је да је партнерку брутално убио.

Њему се судило и да је месец дана раније силовао другу жену, али је на сведочењу оптужио жртву силовања да лаже и да би више волео да је она на "месту убијене".

После сведочења жртве, која је изјавила да је кобне вечери дошла код њега како би му за новац средила кућу, а он је брутално претукао и силовао, он је тада скочио са оптуженичке клупе и обратио се жртви.

- Она пуно лаже. Одговарам за убиство и спреман сам за казну, али пред свима да кажем - више бих волео да је убијена жива, а да је ова под земљом - рекао је Благојевић.

36 сати била у болници

Жртва је посведочила да се због делимичне амнезије не сећа свих детаља, али да је после онога што јој је оптужени урадио 36 сати лежала у болници без свести. Ипак, навела је да зна да ју је ударао по глави док није пала у несвест.

- Он ми је испричао своју тужну животну причу. Било ми га је жао и наставила сам да се дружим с њим. Почео је да ми се удвара и да ми шаље поруке, али није ми се свиђао као мушкарац. Позвао ме је да му за новац очистим кућу и ја сам дошла. Скувао ми је кафу, и чим сам попила други гутљај, приметила сам да је чудна - испричала је жртва пред судом.

Наводно, после трећег или четвртог гутљаја кафе, како је рекла, осећала се лоше и почела је да "губи контакт са стварношћу".

- Претукао ме је. Очи су ми биле пуне крви, изгубила сам привремено вид - рекла је жена.

Такође је и син осумњиченог пред судом посведочио да је он пронашао жртву у очевој кући.

- Рекла ми је да ју је мој отац целе ноћи тукао и силовао. Позвао сам полицију - казао је.

Иначе, током суђења није изразио ни осећај кривице ни кајања. Ово је вештачењем структуре његове личности утврдила психолог Нада Јанковић.