Ponedeljak 04. mar 2024.
policija, užas, jezivo, hronika

Radomir iz Smedereva UBIO ŽENU TAKO ŠTO JE ŽIVU ZAPALIO, a pre toga počinio još jedno GNUSNO DELO! Pala odluka, evo kako je kažnjen

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Doživotna robija za Radomira Blagojevića iz Smedereva zbog ubistva jedne žene i silovanje druge!

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu, kojom je Radomir Blagojević iz Smedereva osuđen na doživotnu robiju, jer je zapalio ženu koja nije htela da bude u vezi sa njim, pa je od strahovitih opekotina preminula u bolnici nakon dva dana.

On je osuđen i što je mesec dana ranije u svojoj kući u Smederevu silovao drugu ženu, nakon čega je pobegao.

SRBIN BRUTALNO PRETUKAO RUSKINJU U BEOGRADU! "Maltretirao me je i tukao, imam krvave rane na glavi!" (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)nasilje

SRBIN BRUTALNO PRETUKAO RUSKINJU U BEOGRADU! "Maltretirao me je i tukao, imam krvave rane na glavi!" (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

NEVEROVATNA MISTERIJA: Pančevac sa MILION EVRA u kešu šokirao sudiju! Šta se krije iza zatvorenih vrata?policija

NEVEROVATNA MISTERIJA: Pančevac sa MILION EVRA u kešu šokirao sudiju! Šta se krije iza zatvorenih vrata?

BRZA AKCIJA POLICIJE U UŽICU: Hapšenje DILERA sa 4,5 kg marihuane! Detalji šokiraju - šta se sve krilo na zadnjem sedištu automobila!policija

BRZA AKCIJA POLICIJE U UŽICU: Hapšenje DILERA sa 4,5 kg marihuane! Detalji šokiraju - šta se sve krilo na zadnjem sedištu automobila!

Apelacija je utvrdila da je Viši sud u Beogradu pravilno postupio kada ga je osudio za teško ubistvo i izrekao najveću kaznu. Prihvaćena mu je olakšavajuća okolnost da je priznao izvršenje radnji na štetu oštećene žene, dok su mu otežavajuće okolnosti praćenje, zatim način na koji je izvršio krivično delo, jer ju je polio benzinom čim mu je okrenula leđa u trenutku kada je ulazila u zgradu u kojoj je živela. Bacio je na nju celu kanticu i upaljačem je zapalio. Otežavajuće je i njegovo držanje posle učinjenog krivičnog dela, budući da se, iako je video da oko njega sve gori, samo okrenuo i otišao iz ulaza, da je nakon toga, prema sopstvenom kazivanju, prvo išao sporednim ulicama ka Surčinu, a onda ušao u neki autobus prema gradu, potom otišao do Pančeva, te obalom Dunava peške otišao u svoje selo gde je stigao oko 4.30 časova ujutru, a tek sutradan rekao šta je učinio oštećenoj ženi.

Suđenje

Sud je cenio i da Blagojević ništa nije preduzeo kako bi na bilo koji način pokušao da umanji posledice učinjenog krivičnog dela, u smislu da je pozvao hitnu pomoć i vatrogasnu službu, već se samo okrenuo i otišao kao da se ništa nije dogodilo, čime je ispoljio prema žrtvi bezosećajnost i bezobzirnost. Takođe, okrivljeni je na suđenju izjavio da mu je žao samo što na mestu pokojne žene nije bila druga oštećena žena, iz čega proizlazi da se uopšte nije pokajao zbog učinjenog.

- Opredeljujući se za kaznu doživotnog zatvora, prvostepeni sud je pravilno imao u vidu i raniji život okrivljenog i njegovo psihijatrijsko–psihološko veštačenje. Ceneći sve navedene okolnosti, prvostepeni sud je pravilno osudio okrivljenog na jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora, koja je jedina adekvatna u konkretnom slučaju, jer se svrha kažnjavanja ne bi mogla ostvariti izricanjem blaže zakonom propisane kazne - navedeno je u obrazloženju pravsonažne odluke.

Blagojević  je pre tri godine u julu svoju partnerku (66) živu polio benzinom, a potom zapalio. Mesec dana pre toga, pretukao je i silovao drugu ženu. Prošle godine na suđenju u Višem sudu u Beogradu priznao je da je partnerku brutalno ubio.

Njemu se sudilo i da je mesec dana ranije silovao drugu ženu, ali je na svedočenju optužio žrtvu silovanja da laže i da bi više voleo da je ona na "mestu ubijene".

Posle svedočenja žrtve, koja je izjavila da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, on je tada skočio sa optuženičke klupe i obratio se žrtvi.

- Ona puno laže. Odgovaram za ubistvo i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem - više bih voleo da je ubijena živa, a da je ova pod zemljom - rekao je Blagojević.

36 sati bila u bolnici

Žrtva je posvedočila da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti. Ipak, navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.

- On mi je ispričao svoju tužnu životnu priču. Bilo mi ga je žao i nastavila sam da se družim s njim. Počeo je da mi se udvara i da mi šalje poruke, ali nije mi se sviđao kao muškarac. Pozvao me je da mu za novac očistim kuću i ja sam došla. Skuvao mi je kafu, i čim sam popila drugi gutljaj, primetila sam da je čudna - ispričala je žrtva pred sudom.

Navodno, posle trećeg ili četvrtog gutljaja kafe, kako je rekla, osećala se loše i počela je da "gubi kontakt sa stvarnošću".

- Pretukao me je. Oči su mi bile pune krvi, izgubila sam privremeno vid - rekla je žena.

Takođe je i sin osumnjičenog pred sudom posvedočio da je on pronašao žrtvu u očevoj kući.

- Rekla mi je da ju je moj otac cele noći tukao i silovao. Pozvao sam policiju - kazao je.

Inače, tokom suđenja nije izrazio ni osećaj krivice ni kajanja. Ovo je veštačenjem strukture njegove ličnosti utvrdila psiholog Nada Janković.

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd