Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕР ЗЕМУНСКОГ КЛАНА ХТЕО ДА УБИЈЕ ЛУКУ БОЈОВИЋА! Ту није крај: Биће ми свеједно да ли си жив или мртав, НЕЋУ СЕ ЗАУСТАВИТИ

23.07.2022. 18:44
Пише:
Србија Данас/А.Ј.
Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Фото: YouTube/Printscreen/2012nbavideos/B92/Shutterstock

У књизи "Земунски клан - ко је ко" описао све.

Зову га - најопаснији убица Земунског клана, Звер. Његово име је Сретко Калинић. И даље на сам помен овог имена многи осете страх.

Калинић у Забели служи казну од 40 година због серије убистава и учешћа у атентату на премијера Зорана Ђинђића, а сада је решио да открије строго чувану тајну најсуровијег клана на овим просторима.

Преносићемо вам све оно што до сада нисте знали о "господарима живота и смрти" и то из перспективе најсуровијег члана.

Савет пулмолога: Шта ако вас мучи продужени кашаљ?

Савет пулмолога: Шта ако вас мучи продужени кашаљ?

КАКО ИЗГЛЕДА ЉУБАВНА СОБА У ЗАБЕЛИ? Вишедеценијске робије доводе и до пуцања бракова - ево шта се дешава са Црвеним береткама иза решетака

КАКО ИЗГЛЕДА ЉУБАВНА СОБА У ЗАБЕЛИ? Вишедеценијске робије доводе и до пуцања бракова - ево шта се дешава са Црвеним береткама иза решетака

ЊЕГОВО УБИСТВО БИЛА ЈЕ ПОРУКА ДА ДОЛАЗЕ "МОМЦИ КОЈИ НЕ УМЕЈУ ДА ПРОМАШЕ" На вођи звездараца демонстрирали убилачки таленат

ЊЕГОВО УБИСТВО БИЛА ЈЕ ПОРУКА ДА ДОЛАЗЕ "МОМЦИ КОЈИ НЕ УМЕЈУ ДА ПРОМАШЕ" На вођи звездараца демонстрирали убилачки таленат

Сретко је имао жељу да убије Луку Бојовића, за кога кажу да је након убиства Спсојевића и Луковића постао нови вођа "Земунаца". Међутим, до ликвидације није дошло само зато што код себе није имао оружје, тврди Калинић.

Он наглашава да се последњи пут срео са Бојовићем месец и по дана после убиства Милана Јуришића у Шпанији 2009, али не открива локацију сусрета, као ни идентитет двојице Бојовићевих другара. Оно што је посебно занимљиво је што тврди да су се видели на месту на којем Бојовић никако није смео да буде.

- Да сам тада имао оружје код себе, ликвидирао бих сву тројицу у оном ћошку где су били Амиго и његова два друга. Не знам који му је ку*ац био да дође јер неке ствари мора да решава сам, без ичије помоћи - написао је Калинић у тек објављеној књизи "Земунски клан - ко је ко", у којој детаљно описује некадашње сараднике.

Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Denis Cyga

Ту се Калинић није зауставио већ посредно прети Бојовићу када је схватио да је он послао Милоша Симовића да га убије.

- Ако још једном заје*еш договор и унајмиш некога као Дерпета Главатог Симовића (Милош Симовић, прим. аут.) да ме сје*е, биће ми свеједно да ли си жив или мртав, али се нећу зауставити сигурно - стоји у Калинићевој поруци, а у другом делу сугерише Бојовићу да пази шта ради:

- Неке ствари мораш сам да урадиш и тек тада ће бити решене. Схвати суштину, па заврши ово.

Потребно је нагласити да је Бојовић у књизи назван "Амиго" и наводи да је Лука дошао код њега и тражио му да иду у Шпанију да убију Милана Јуришића, за чије убиство је Калинић и одговарао с Милошем Симовићем.

Лука Бојовић је ухапшен 9. фебруара 2012. године у Валенсији, а најраније би могао да тражи условни отпуст 9. фебруара 2024. године. Уколико би институције у Шпанији то одобриле, Лука Бојовић је слободан човек - јер га Србија не потражује ни за једно кривично дело. Ако буде морао да одлежи целу казну до краја, из затвора у Шпанији ће изаћи тек 2030. године.

У Шпанији је осуђен на затворску казну од 18 година затвора због организованог криминала. За фалсификовање исправа изречена му је казна од три године затвора, за злочиначко удруживање пет, а за поседовање оружја десет година затвора.

Да подсетимо, Калинић и Бојовић су имали суочавање на суђењу преко видео линка. На крају суочавања Калинић је изјавио: "Моја сућут Бојовићу", алудирајући на убиство Николе Бојовића, рођеног Лукиног брата. Због ове изјаве, шпанске судије су позвале колеге у Београду да не дозволе овакву врсту провокације, на шта је судско веће рекло да су и сами изненађени овом изјавом.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Лука Бојовић је тада тврдио да не познаје Сретка Калинића, да га никада није видео и да су им се животи укрштали преко кума Цветка Симића, чије је искасапљено тело 2010. године нађено у језеру Јарун код Загреба. Он је додао да од Земунаца познаје и Владимира Милисављевића, познатијег под надимком Будала.

- Животи су нам се укрстили преко две мени драге особе, Милисављевића и Симића, то су једине две особе које се знају са њим - рекао је Бојовић.

На инсистирање тужиоца, Лука Бојовић је појаснио да су Симовић и Калинић били припадници исте групе земунског криминалног клана, а да се Цветко Симић дружио с Калинићем у Загребу.

- Калинић је био, нажалост, у пријатељским односима с мојим кумом, за ког сви знате како је завршио и како је платио за то пријатељство с њим. Тај човек је на најсвирепији начин убио мог кума - оптужио је тада Бојовић.

Калинић је оптужио Бојовића да је стао на чело земунског клана 2003. године после смрти Душана Спасојевића и пружао уточиште и помоћ одбеглим члановима земунског клана, који су по његовом налогу извршили више ликвидација. На то је Бојовић рекао како су то "обичне глупости" тврдећи да Калинића не познаје и да га током сведочења није ни именом ословио.

БОНУС ВИДЕО: Украјинци дроновима напали нуклеарну електрану Запорожје