Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕРСКА МУЧЕЊА НА ФОТОГРАФИЈАМА: Невоља и "Месар" бележили брутална сакаћења као опомену

04.03.2021. 23:02
Пише:
Србија Данас/Блиц
Belivuk i Mesar
Беливук и Месар / Извор: Фото: Профимедиа/е-стоцк/Милос Рафаиловиц

Главни сарадник Беливука је наводно био креатор начина на који ће се извршити планирано убиство.

Вељко Беливук звани Веља Невоља и његова десна рука Марко Миљковић, који је због бруталности добио надимак Месар, фотографије мучења и зверског иживљавања над својим жртвама слали су својим најоданијим "војницима", али и супарничким групама, као последњу опомену и подсетник шта се догоди онима који им стану на пут.

НЕВОЉА ИМАО ПРИВАТНИ ЗАТВОР У РИТОПЕКУ? Језива сазнања, примењивали методе џихадиста

НЕВОЉА ИМАО ПРИВАТНИ ЗАТВОР У РИТОПЕКУ? Језива сазнања, примењивали методе џихадиста

ЧЛАН ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Видите колику затворску казну је добио - објављени КОМПРОМИТУЈУЋИ снимци (ФОТО/ВИДЕО)

ЧЛАН ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Видите колику затворску казну је добио - објављени КОМПРОМИТУЈУЋИ снимци (ФОТО/ВИДЕО)

ИСПЛИВАЛИ КЉУЧНИ ДОКАЗИ ПРОТИВ ВЕЉИНЕ ГРУПЕ? Пронађене слике сакаћења људи у телефонима саслушаних девојака

ИСПЛИВАЛИ КЉУЧНИ ДОКАЗИ ПРОТИВ ВЕЉИНЕ ГРУПЕ? Пронађене слике сакаћења људи у телефонима саслушаних девојака

Полиција је дошла у посед фотографија монструозних злочина које је починила криминална група Беливука и Миљковића. На једној од најужаснијих види се сечење главе једној од жртава ове криминалне групе. Због бруталности сакаћења засад се само претпоставља која жртва је у питању, а полиција је у препознавању убијене особе анализирала гардеробу коју је носила.

На фотографијама које су слане преко заштићене мреже "Скај", виде се тела на којима се јасно препознају трагови мучења. Ипак, на сликама се не виде извршиоци ових стравичних кривичних дела.

Беливук и Марко Миљковић, који се води као његов најближи сарадник и "десна рука", били су толико нераздвојни да су и куће градили један поред другог. Главни сарадник Беливука је, по свему судећи, био креатор начина на који ће се извршити планирано убиство. Према наводима појединих медија, Миљковић је посебно уживао да мучи жртве и одсеца им делове тела, те је због тога добио надимак "Месар".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Серија нестанака повезана с Беливуком

Серија нестанака мушкараца, посебно на подручју Београда, одиграла се у другој половини прошле године. Највише је пријављено у периоду од августа до новембра. Беливук и Миљковић, али и чланови његове групе, ухапшени су због основане сумње да су извршили најмање три убиства - Здравка Радојевића, навијача Црвене звезде, Горана Величковића Гоксија, навијача Партизана, и Милана Љепоје, члана групе "Пинк Пантер".

Како се истрага ширила, тако се долазило до нових открића, као што је блиска веза Беливука и Дарка Елеза, господара подземља у Републици Српској. У убиства која се приписују заједничком раду Беливука и Елеза су и убиства двојице "шкаљараца" у Атини, а потом и на Крфу. Сумња се да су те ликвидације биле освета за покушај убиства Беливуковог и Елезовог шефа Радоја Звицера у Украјини.

Све жртве намамљене на исти начин

Жртвама Беливука и Миљковића - када је реч о лицима која се воде као нестала и чији број премашује тројицу за које постоје поуздани подаци - траг се губи на готово идентичан начин. Позивани су на састанак, одлазили би, према договору, без телефона и од тог тренутка им се губи сваки траг.

Здравко Радојевић се води као нестало лице, а сваки траг му се губи прошле године у новембру у Котежу. Радојевић је, иначе, био близак пријатељ Миљковића званог "Месар". Пријатељство је пукло због новца и послова око наркотика, пошто је Радојевић наводно диловао кокаин, али је Беливуку и Миљковићу засметало када је прешао на веће количине. Жртва је намамљена преко пријатеља на састанак и од тада му се губи сваки траг.

Док се за Радојевића у јавности буквално није ни знало, одјекнуо је нестанак Горана Величковића Гоксија, навијача из супарничке групе, почетком августа у Београду. Гокси је био у групи са Милошем Кимијем Радосављевићем, а претње је добијао од почетка прошле године.

Међу првим знацима шта му се спрема биле су претње преко песама које је супарнички клан објављивао на Јутјубу. Гокси је последњи пут виђен у Вишеградској улици, а његова супруга је два дана касније, видевши да се Горан не јавља, пријавила полицији његов нестанак.

Милан Љепоја, члан "Пинк Пантера", кренуо је из Ниша за Београд "да купи кола", како је рекао породици. Последњи тренуци када је виђен жив забележени су камерама. Снимљен је како улази у један од Беливукових штекова - викендицу у Ритопеку, али никада из ње није изашао.

Слике слали преко Скаја

Апликација "Sky" (Skaj) преко које је комуницирала Беливукова група је омиљена међу криминалцима. "Скај" је шифрован и практично немогућ за "проваљивање" јер има посебну врсту заштите.

Чак је могуће и да се уношењем посебне шифре избришу трајно сви подаци који су послати преко ове апликације. За активацију лиценце за ову апликацију потребно је издвојити од 600 до 2.000 евра!