Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕДСЕДНИК ЗАВРШИО ПОСЕТУ РАСИНСКОМ ОКРУГУ! Вучић грађанима Крушевца: Мораће на изборима да победе пристојну и модерну Србију (ФОТО/ВИДЕО)

24.02.2019. 07:03 19:12
Пише:
Србија Данас
vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Председник Србије Александар Вучић посетиће данас Расински округ, у наставку кампање "Будућност Србије".

17:00
Вучић се обратио хиљадама окупљених грађана у Крушевцу

Вучић је обраћајући се грађанима рекао да је решено питање Топлане у Крушевцу и да таквих проблема више неће бити. 

- Урадили смо не мало тога, али људи добрим делом живе тешко и сугуран сам да још много тога можемо да урадимо - истакао је Вучић и додао да му је лакше да говори о пропустима. 

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Он је поручио да на локалном нивоу морамо више да бринемо о људима и да не може председник општине да неће да прима грађане.

Вучић је питао која фабрика у Крушевцу није била уништена у претходном периоду, неке од деведесетих година, а највише током 2000. година.

- Овде у Крушевцу осим онога што је радило годинама, па и Мерима, продато је, а велики број људи отпуштен. Данас смо склопили уговор са "Валволином" и бринућемо о свим запосленима - рекао је Вучић. 

Он је истакао да су захваљујући тешким реформама, има новца за нова улагања.

- Без ваше подршке никада ништа не бисмо могли да урадимо и направимо. Ви сте веровали у тешке реформе и своју земљу - поручио је Вучић и истакао да људи нису глупи и лаковерни да нема резултата без тешког рада. 

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Додао је данас не узимамо кредите, већ враћамо дугове како би деци оставили добру ситуацију. 

- Наша је обавеза да смањимо све дугове, да их не би враћала наша деца и да деци оставимо фабрике не празне ледине. Наша је обавеза да Србију вратимо на прави пут - истакао је Вучић.  

Председник истиче да је за нас најважније да сачувамо мир, стабилност и безбедност за грађане. Каже да га је у Александровцу сачекао војни инвалид, који се и данас бори за Србију и којем у захвалност жели да поручи: "надам се да је време смрти иза нас".

 - Ризиковао је живот за нашу децу и нашу будућност. Желим да нашој деци гарантујемо мир, сигурност и више посла. То не значи да је Србија слаба или слабија од онога како нас неки замишљају- неки мисле да могу да нас понижавају, да нам отимају Србију некаквим плановима. Таквима шаљем поруку да не подцењују Србију. Ако смо мирни, сталожени, не значи да ћемо некоме дозволити да нас гази и понижава. Србија је увек знала да заштити свој образ и народ! Србија је данас многоструко јача и економски и у сваком другом смислу и наставиће да јача у сваком погледу - рекао је председник окупљеник Крушевљанима. Истиче да је посао Србије да помогне фирмама, да помогне у изградњи путева, образовању младих људи и све то може само уз помоћ грађана.

vucic
вуциц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Хвала пензионерима који су издржали тешке реформе и који су показали одговорност према држави - рекао је председник, додајући да се захваљује и Српкињама на огромној подршци и одговорности које су показале.

Подсећа да су оне давале велику подршку променама и реформама. Каже да Србија може бити поносна и јер је задржала добре односе са Кином и Русијом, упркос притисцима. Каже да је Железара највећа фабрика у Србији, фабрика у коју су инвестирали Кинези.

 - Оставили су нам је пусту, затворену, а данас је најмоћнија фабрика у Србији - каже председник. 

Почетком следеће године, како је најавио, физички почиње изградња ауто-пута од Чачка преко Краљева са излазом на Појате, што је добро за туризам, али и за привлачење инвеститора. Тада ће бити покренут и нови инвестициони циклус, како би се незапосленост смањила на осам одсто. Истиче да је то важно и за враћање људи у Србију, који су у иностранство отишли трбухом за крухом.

Тада ће бити покренут и нови инвестициони циклус, како би се незапосленост смањила на осам одсто. Истиче да је то важно и за враћање људи у Србију, који су у иностранство отишли трбухом за крухом.

Каже и да је у Расинском округу мало рођене деце, те је истакао да без деце нема Србије и нема будућности. 

- Као Бога вас молим, имајте то у виду! Џабе нам је све ако немамо децу. Џабе нам фабрике, школе, обданишта... Молим вас да то разумете као речи некога ко је забринут за опстанак наше нације - каже председник. 

Каже да о Јасеновцу говори, не да би свађао Србију са неким, већ да се таква трагедија више никада не би поновила. Исто важи и за Олују и додаје да не правда злочине који су починили Срби.

 - Никада нећу прихватити да неко изврши погром над нашим народом и обавеза нам је да не дозволимо нови Бљесак, нову Олују! Ми можемо данас да улажемо новац и у све објекте и у фабрик захваљујући томе што нам је каса пунија. Решили смо да не пљачкамо, као неки, већ да ловимо пљачкаше и дајемо народу који осећају разлику. Чуваћемо независност Србије, поносан сам јер је Србија суверена земља којој нико не говори шта треба да ради! Србија ради оно што је воља њених грађана, грађани су носиоци суверенитета - каже Вучић. 

Истиче да је Србији важан европски пут, али нећемо у НАТО и нећемо санкције Русији јер је то избор наших грађана. Подсећа да су многи говорили да Србија не може "на две столице", а он истиче да Србија има само једну столицу - своју, српску. 

- Србија је данас тачка слободе и у њој њен народ одлучује о будућности. Знам зашто вас је у оволиком броју- јер сте одлично разумели шта неки споља и неки изнутра раде. Они би да врате Србију у прошлост, да се обогате и осиромаше народ - каже Вучић.

 Доодаје да се таквих није уплашио, да га нападају по цео дан, али да је за њих "непремостиви бедем". 

- Неће нас лопови и пљачкаши вратити у прошлост - каже Вучић, додајући да такви могу да шетају до миле воље, докле год нема насиља. Пристојну Србију, како каже, мораће да покушају да победе на изборима.

Вучић на потписивању Уговора о продаји Фабрике ФАМ у Крушевцу

Уговор о продаји Фабрике мазива (ФАМ) у Крушевцу америчкој компанији Валволине за 9,5 милиона евра потписан је данас у присисуству председника Србије Александра Вучића.

Уговор су потписали директорка ФАМ Јелица Ђуровић Петронијевић и Дијего Бродони из компаније "Валволине". Вучић је претходно обишао погоне ФАМ - а.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Председништво

У фабрици ради 218 запослених и то је друга продаја ФАМ-а, који је захваљујући интервенцији државе и поред великих дугова претходног власника 2016. избегао стечај. Претходна приватизација је раскинута 2011. године, а после седам година је потписан унапред припремљени план реорганизације.

Трећина производа извози се у земље у окружењу, Русију и Африку. Погони су опремљени најсавременијом технологијом.

 - Много смо тога уложили, данас је ово неки врхунац, када "Валволине" долази имате загарантоване инвестиције. Ми ћемо да видимо како за тих 105, 110 људи за које не постоји решење, да решење пронађемо, и да видимо што можемо да сачувамо од производње. Радницима бих пожелео пристојне плате, напоран рад који ће им донети сигурну будућност - рекао је Вучић.

vucic
вуциц / Извор: Фото: Председништво

16:00
Вучић обишао топлану у Крушевцу

Председник Александар Вучић дошао је данас после подне у топлану у Крушевцу где се обратио радницима.

Топлана снабдева 80 одсто Крушевца у шта спада 6.900 станова, школе, вртићи, Дом здравља и друге установе важне за функционисање града.

У току ове зиме у Крушевцу су често били без грејања због проблема које је топлана наследила пре пет година и потребе да се врати дуг од 5,5 милиона евра према банкама, као и 2,5 милиона евра према добављачима.

У протеклих пет година враћен је већи део дуга, али се топлана још увек суочава са проблемима, јер уз враћање дугова, за једну грејну сезону мора да обезебди 4,5 милиона евра.

У протеклих пет година доста је уложено и у саму мрежу, а ремонт је рађен у року од 12 до 14 сати, за шта је иначе потребно 24 часа, и то захваљујући ангажовању радника.

Након обиласка топлане председник ће присуствовати потписивању уговора о продаји фабрике ФАМ.

15:10
Председник обишао фабрику "PPT Арматуре ад" у Александровцу

vucic
вуциц / Извор: Фото: Председништво

 

14:30
Вучић посетио породицу Ћосић из Виткова, код Александровца

Председник Александар Вучић посетио је данас породицу Ћосић из Виткова, недалеко од Александровца, која се бави производњом и прерадом грожђа.

Вучића су дочекали домаћин Раде Ћосић, његов син Милош са супругом Весном и синовима, близанцима, Миланом и Драганом.

За председника је породица Ћосић припремила богату трпезу и понудила му најбоља вина из њиховог подрума.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Показали су му подрум вина и технологију прераде грожђа.

Истакли су да су аплицирали за набавку опреме за прераду грожђа и да су добили повраћај средстава, а председник је најавио да ће држава наставити са подстицајима.

У разговору је приметио и да живе у једном од најлепших крајева Србије.

Навео је да је већ пробао вина породице Ћосић, тамјанику, мускат ружу и каберне совињон, а да га је нарочито заинтересовала "јагода", коју, каже, никада није пробао.

Виноградарство је за породицу Ћосић генерацијски посао, око шест хектара њихове земље је под виноградима и гаје различите сорте - мерло, каберне совињон, тамјанику, мускат ружу и ризлинг, које касније прерађују у вина.

- У производњи вина "специјалитет куће" су тамјаника и мускат ружа, која је врло ретка у Србији - кажу Ћосићи. 

Винарија Ћосић годишње произведе око 10.000 литара различитих врста вина.

Заједно са родитељима, Милошем и Весном, земљу обрађују и синови који завршавају Пољопривредни факултет, један студира воћарство и виноградарство, а други технологију.

13:45
Вучић обишао Основну школу "Свети Сава" у Трстенику

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас Основну школу "Свети Сава" у Трстенику, у коју је, уз још две школе у оближњим местима, уложено укупно 50 милиона динара.

- Наставићемо и даље да улажемо, да школе, болнице, домови здравља, буду далеко унапређенији. За то данас имамо новац. То није само питање жемље, већ и могућности - поручио је он окупљеним грађанима испред школе.

Захваливши им се на томе што су га дочекали, он је додао да ће Србија наставити да смањује јавни дуг, да грађани сваког дана виде промене на боље и да имају бољу будућност.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Навео је да је пре школе био у "Петолетки" и додао да ће држава помоћи и подржати све делове фабрике.

- Желимо не само да јој вратимо стари сјај, већ и да ради што боље у будућности. И на то се неће чекати месецима, годинама. Већ следеће недеље биће први резултати - рекао је Вучић.

Председнику су том приликом, деца која су била обучена у дресове ФК Трстеник PPT, поклонила урамљени дрес, са бројем 1 и његовим презименом.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Са њима је био и бивши фудбалер Црвене звезде Драгиша Бинић.

Фудбалски клуб Трстеник PPT обележава 100 година постојања.

13:02
УЖИВО ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА ИЗ "PPT ПЕТОЛЕТКА", ПРАТИТЕ У ПРИЛОЖЕНОМ ВИДЕО СНИМКУ
12:40
Вучић у fabrici "PPT Петолетка доо" - Хидраулика

Председник Вучић је стигао у Трстеник, где обилази фабрику "PPT Петолетка доо"- Хидраулика, коју су основали радници, након стечаја привредних друштава некадашњег гиганта "Прве петолетке" из тог места. Вучића је испред фабрике дочекао директор "PPT Петолетка доо" Љубисав Панић, са којим је председник обишао погон. Панић је рекао да је фирма основана 4. јануара 2016. године, након покретања стечајног поступка друштава која су била у саставу "Прве петолетке" са традицијом дугом 70 година. Истакао је да су јединствени у Србији, по начину на који су се огранизовали и наставили производњу.

- Видимо да ће нам бити сјајна будућност, јер смо најтежи део преживели када је 2015. године спроведен социјални програм, када је практично ''Петолетка'' остала без радника - рекао је Панић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Тада су радници део њиховог социјалног програма уложили и основали нову фирму, са пођеднаким улогом. Нову фирму је основало 676 радника и они су, практично, њени власници.

- Наставили смо производњу комплетног производног програма, хидрауличких и пнеуматских уређаја, који имају примену у аутомобилској и грађевинској индустрији, код пољопривредних машина, у војсци...  - рекао је Панић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

У фабрици ради 886 људи, од којих 508 има стални радни однос, а 80 одсто производње се извози у више од 30 земаља широм света. Панић је указао да је почетак био веома тежак, јер је било тешко обезбедити потребна обртна средства, за производњу која је већа од милиона евра у испорукама сваког месеца. Тада су, каже, наишли на велико разумевање купаца и добављача, који су им омогућили одложено плаћање, па су захваљујући томе могли да организују производњу и почну са испорукама.

- Већ три године успешно послујемо, имамо позивитне билансе и спремни смо да учествујемо у надметању за куповину опреме и поризводног простора, у којем се сада налазимо - рекао је Панић.

Додао је да су уз помоћ Министарства привреде закупили простор у коме тренутно производе.

- Надамо се да ћемо кредитирањем и кориштћењем фондова Развојне агенције Србије бити подржани и финансијски у даљем раду - рекао је Панић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

12:00
Председник најавио: Почетком 2020. креће градња аутопут Појате-Прељина

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас да ће почетком следеће годиен кренути изградња аутопута Појате - Прељина

Вучић је рекао у Великој Дренови да ће тако бити повезано више градова и општина између Појата и Чачка, то јест, између коридора 10 и 11, као и да ће то повећати број инвеститора у том делу Србије. Више о томе читајте кликом на линк испод:

Почетком 2020. креће градња аутопут Појате-Прељина

Почетком 2020. креће градња аутопут Појате-Прељина

11:55
Вучић надомак Велике Дренове: "Време смрти" је прошло

- Националне и државне интересе Србије бранићу снажније и јаче, него они што ми држе придике- поручио је данас председник Александар Вучић, али и указао да је неопходно да разумемо своју историјску одговорност.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

То што Албанцима или неким другима не одговара јаким речима, не значи, рекао је, нашу слабост. 

- Не значи да ћемо некоме да препуштамо нешто од наших националних интереса. Сви ти који се бусају у прса или јесу већ дали све или би дали другима што је наше - рекао је председник Вучић и поручио:

- Ја ћу да бринем, не брините, о нашем народу на Косову и Метохији, али нећу да обећавам све, јер су други обећавали а одавно све изгубили. Штитићемо наш народ, али дајте да размишљамо о животу- нагласио је Вучић.  

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Он је то рекао у разговору са грађанима у Варварину, у чијој близини је Велика Дренова Добрице Ћосића, аутора трилогије "Време смрти", уз поруку да жели да верује да је "време смрти прошло, а време живота наше деце дошло".

- За нас најважније да се посвецтимо будућности, размишљамо о раду. Немојте да бринете, као што сам то чинио у дуелу са Тачијем чвршће, снажније и јаче бранићу интересе Србије него они што ми држе придике, јер волим Србију и наш народ -казао је он. 

Подсетио је да су се, из Србије, док смо причали о ратовима 1990-тих, људи исељавали, те да се Србија мора штитити већим наталитетом.

- Не можемо да опстанемо ако не будемо имали више деце у будућости. Свуда у Расинском округу много је више умрлих него рођених - указао је Вучић у обраћању грађанима испред Основне школе "Јован Курсула".

Он је у том месту обишао Основну школу "Јован Курсула" и Средњу школу Варварин које се налазе у истој згради, која је недавно надограђена, чиме је објекат добио додатних 1.000 квадрата.

Испред школе га је дочекао велики број грађана, који су носили транспарент "Варварин је уз Вучића", а на улазу у то место постављан је и билборд са натписом "Добро дошао, председниче".

А како је председник засмејао све присутне у Основној и средњој школи у Варварину погледајте ОВДЕ.  

11:10
Вучић у Сталаћу:Железнице су будућност

Председник Александар Вучић најавио је у разговору са грађанима Сталаћа, чворишту некадашњих железница, да држава намерава да улаже у железничку инфарструктуру, јер су процене да тај вид саобраћаја, те превоз путника и робе, поново добија на значају.

- Железнице су будућност, а и карго и путнички саобраћај базираће се све више управо на железницама-  рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

- Мораћемо, пре свега, да градимо Коридор 10. Радили смо пругу Ресник - Ваљево, и даље ћемо радити према Црној Гори, али мораћемо да радимо Коридор 10, пре свега, Беоргад - Ниш - истакао је Вучић.

Указао је да ће, уз то, бити изграђен аутопут од Појата до Прељине, што је, истиче, за житеље тог дела земље спас.

- Ту ћемо да изградимо три индустријске зоне, близу аутопута - једну уз Краљево, једну уз Трстеник, једну између Крушевца и Ћићевца-  рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Више о овој посети можете видети кликом на овај ЛИНК

11:07
ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ГРАЂАНИМА ОКУПЉЕНИМ У ВАРВАРИНУ

 

10:20
Вучић обиласком фирме у Сталаћу почео посету Расинском округ

Председник Вучић прво је посетио Сталаћ, где је обишао предузеће за производњу металне галантерије "Антић Коста". Председника су испред фирме дочекали домаћини и грађани тог места.

Приватна фирма "Антић Коста" производи и дистрибуира производе металне галантерије намењене građevinarsttvu основана је 1959. године и у власништву је породице Антић. Запошљава 80 радника. Ове године у плану је повећање извоза и броја радника, а углавном су запослени људи из Сталаћа, док су, како кажу у фирми, плате од 25.000 до 100.000 динара. Производни погони су површине од 12.000 м2 и налазе се у Сталаћу.

Целокупна производња је прилагођена европским стадардима, континуирано се уводе иновације, унапређују кадрови и набављају најсевременије машине. Своје производе међу којима су вентилационе алуминијумске решетке за централну климатизацију, штуцне, прохромски сливници за купатила извози у 15 држава - земље региона, Мађарску, Румунију, Италију, Чешку, Грчку, Словачку...

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг

07:10
ПЛАН ОБИЛАСКА

Посету ће почети обиласком предузећа за производњу металне галантерије „Антић Коста" у Сталаћу, а затим ће у Варварину посетити Основну школу „Јован Курсула" и Средњу школу Варварин. 

У Великој Дренови обратиће се грађанима тога краја, а потом ће отићи у Трстеник, где ће обићи фабрику „PPT Петолетка доо"- Хидраулика и Основну школу „Свети Сава". 

"Америчког амбасадора протерати из Србије" Шешељ тражи да Скот одговара за НАЈНОВИЈУ УВРЕДУ

"Америчког амбасадора протерати из Србије" Шешељ тражи да Скот одговара за НАЈНОВИЈУ УВРЕДУ

Затим ће у Александровцу обићи винарију породице Chosić, и фабрику „PPT Арматуре ад". 

На крају посете Расинском округу Вучић ће обићи топлану у Крушевцу, где ће се обратити радницима, а затим и фабрику ФАМ - ВАЛВОЛИНЕ, где ће бити потписан уговор о продаји фабрике ФАМ - Крушевац. 

Потом је, на Тргу Косовских јунака, предвиђено обраћање председника Вучића и премијерке Ане Брнабић. 

Политика проширења ЕУ на Западни балкан ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА, све ће се знати после 29. маја, а ево и ЗАШТО

Политика проширења ЕУ на Западни балкан ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА, све ће се знати после 29. маја, а ево и ЗАШТО

Вучић је кампању "Будућност Србије" започео обиласком Пчињског округа пре две недеље, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски, Мачвански и Рашки округ. 

Циљ је да грађанима представи шта је до сада све урађено и који су даљи планови, али и да чује који су њихови највећи проблеми.