Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ФИЛМСКА ПОТЕРА КОД ЛЕПОСАВИЋА: Камионџија пробио полицијску блокаду, на њега испаљено 15 шаржера

17.07.2022. 15:48
Пише:
Србија Danas/KoSSev
kosovska policija, Kosovo
косовска полиција, Косово / Извор: Профимедиа

Косовска полиција запленила је синоћ у региону Лепосавића велику количину алкохолних и безалкохолних пића и ухапсила возача камиона, А.Д. (32)

Хапшењу и заплени је претходила полицијска потера, а како је потврђено, у њој је коришћено и ватрено оружје. Према наводима полиције, у току јурњаве за камионом повређено је пет полицајаца и оштећено једно полицијско возило, када је у њега ударио поменути камион чији се возач, како се додаје, оглушио о наредбе полицајаца да се заустави.

УСЛЕДИЋЕ ЈОШ ЖЕШЋИ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ: Америка усвојила резолуцију о убијеним терористима ОВК - браћи Битићи

УСЛЕДИЋЕ ЈОШ ЖЕШЋИ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ: Америка усвојила резолуцију о убијеним терористима ОВК - браћи Битићи

"КУРТИ НИЈЕ ДОБАР ЛИДЕР" Гренел оштро критиковао лажног премијера: Вашингтонски споразум се крши

"КУРТИ НИЈЕ ДОБАР ЛИДЕР" Гренел оштро критиковао лажног премијера: Вашингтонски споразум се крши

КУРТИ ПЛАНИРА НАПАД НА СРБЕ ИЗ ЛУКСУЗНОГ ХОТЕЛА? Хушка на нови РАТ, а овако правда трошење ПАПРЕНЕ ЦИФРЕ (ФОТО)

КУРТИ ПЛАНИРА НАПАД НА СРБЕ ИЗ ЛУКСУЗНОГ ХОТЕЛА? Хушка на нови РАТ, а овако правда трошење ПАПРЕНЕ ЦИФРЕ (ФОТО)

Са друге стране, према речима С.Д, који тврди да је брат ухапшеног возача, полицијски службеници су током акције употребили прекомерну силу, по његовим речима испразнили 15 шаржера у камион и претукли А.Д..

Службеници пограничне полиције уочили су синоћ код села Јошаница камион, за који су посумњали да превози шверцовану робу.

Јединица за брзе интервенције пограничне полиције је потом са упаљеним ротационим светлима и сигнализирајући батеријском лампом, возачу камиона наредила да се заустави.

Међутим, из полиције наводе да су заустављање овог камиона покушавала да спрече два цивилна возила, од којих је једно, црни аутомобил непознатих регистарских ознака, убрзо и застављено.

Како наводе из КП, возач овог аутомобила је у тренутку заустављања телефоном разговарао са возачем камиона, који се великом брзином кретао ка њима.

kosovska policija
косовска полиција / Извор: Профимедиа

- Камион је потом великом брзином кренуо ка аутомобилима и полицијским службеницима и тако ударио у службено полицијско возило - наводе из полиције.

Додају да и поред свих сигнала за заустављање, укључујући и коришећење батеријске лампе, возач камиона није испоштовао наредбу полицајаца и наставио је да се креће.

Затим је кренула потера. Полиција је пратила камион, све време сигнализирајући ротацијом и дугим светлима да се заустави.

Међутим, како се додаје у саопштењу, возач је наставио да се креће у правцу магистралног пута Митровица-Јариње, а тада је и по други пут ударио у полицијско возило.

Додају да је осим причињене материјалне штете, повређено више полицајаца.

- Увиђајући висок ризик по животе полицајаца, али и других учесника у саобраћају, полицијски службеници су предузели неопходне и сразмерне радње како би се опасност спречила", употребом службеног оружја - наводе из КП.

Тако су у оближњем селу успели да зауставе камион и ухапсили возача.

kosovska policija
косовска полиција / Извор: Профимедиа

На лице места изашла је регионална истражна јединица пограничне полиције, јединица за борбу против тероризма, форензичка јединица и Царина Косова.

У вези са предметом, обавештен је тужилац и по његовом налогу је приведен осумњичени А.Д, који се сада терети за „недозвољен прелаз границе“, "кријумчарење робе" и "напад на службено лице".

У.Р. (2002) возач аутомобила за којег се сумња да је разговарао са возачем камиона пуштен је у редовни поступак, а шверцована роба је предата косовској царини.

Из полиције су сумирали да је повређено укупно пет полицијских службеника којима је указана лекарска помоћ, а да је оштећен један службени аутомобил.

У вези са потером која се синоћ догодила у Лепосавићу, медијима се јавио С.Д, наводећи да је брат ухапшеног возача камиона, који је возио шверцовану робу.

И док из полиције тврде, да су "предузели неопходне и сразмерне радње како би се опасност спречила – употребом службеног оружја", С.Д. каже да су полицајци "испразнили 15 шаржера у камион, те да су уједно претукли његовог брата.

У изјави за медије казао је да је његовог брата јурило најмање пет оклопних возила и око осам полицијских џипова.

- Јурили су га из села Јошаница, он је услед страха бежао и ишао према селу Копориће. Камион је изрешетан, избушили су му и гуме како би га зауставили. Током потере испразнили су 15 шаржера у камион, што је око 450 метака - навео је С.Д.

Он уједно тврди да су полицијски службеници употребили прекомерну силу, односно претукли његовог брата.

- Пукла му је аркада, крварио је. А полиција није дала возилу хитне помоћи из Дома Здравља у Лепосавићу да дође. Зауставили су и претресли санитет на 200 метара и нису му дали да приђе како би му пружио помоћ - тврди он.

Додаје да је полиција потом довела другу хитну помоћ, која му је санирала повреде.

Возач камиона се тренутно налази у притвору у јужном делу Митровице, породица је ангажовала адвоката.