Skip to main content
Aljbin Kurti

KURTI PLANIRA NAPAD NA SRBE IZ LUKSUZNOG HOTELA? Huška na novi RAT, a ovako pravda trošenje PAPRENE CIFRE (FOTO)

Foto: Profimedia
Takozvani premijer lažne države Kosovo diže paniku lažima o "srpskoj agresiji", a danima se brčka u luksuznom hotelu "Lagonisi grand rizort".

Aljbin Kurti u odmaralište na atinskoj rivijeri, u kome jedna noć košta oko 500 evra, došao na neki simpozijum, a onda produžio boravak.

Samozvani kosovski premijer Aljbin Kurti danima huška na novi rat sa Srbijom, i to iz luksuznog, preskupog hotela u Grčkoj!

I DALJE JE POTREBNO NEPREKIDNO ČUVANJE! Potvrđeno - Visoki Dečani ostaju na listi najugroženijih objekata kulturne baštine u Evropi

I DALJE JE POTREBNO NEPREKIDNO ČUVANJE! Potvrđeno - Visoki Dečani ostaju na listi najugroženijih objekata kulturne baštine u Evropi

KURTI PONOVO UDARA NA SRBIJU: Stigao HITAN odgovor iz kancelarije za KiM - ovo je uslov za nastavak razgovora u Briselu

KURTI PONOVO UDARA NA SRBIJU: Stigao HITAN odgovor iz kancelarije za KiM - ovo je uslov za nastavak razgovora u Briselu

POKUŠAJ SAMOUBISTVA U PRIŠTINI: Muškarac stao na trg i uzviknuo "Alahu akbar"

POKUŠAJ SAMOUBISTVA U PRIŠTINI: Muškarac stao na trg i uzviknuo "Alahu akbar"

Kurti u albanskim i zapadnim medijima diže strašnu paniku lažima o "srpskoj agresiji" i neprestano preti novim napadom na sever pokrajine, a više od nedelju dana se brčka u "Lagonisi grand rizortu" na atinskoj rivijeri!

Takozvani premijer je u ovo odmaralište, u kome jedna noć košta oko 500 evra i koje gosti opisuju kao "vrata raja", došao na nekakav izmišljeni samit, a onda je, kako pišu prištinski mediji, produžio boravak i ostao da se brčka i sunča.

Superluksuzno

Prema dostupnim informacijama, Kurti je zvanično u Grčku otputovao 5. jula kako bi učestvovao na simpozijumu "Simi" u Atini, ali nikome nije jasno zašto je u Grčkoj već devet dana. 

Kurtijevu lokaciju otkrio je, slučajno ili namerno, bivši grčki premijer Jorgos Papandreu na Fejsbuku objavivši fotografiju sa Kurtijem u luksuznom letovalištu. 

Ovo, inače, nije prvi put da Kurti boravi u superluksuznom odmaralištu nadomak Atine. Tu je letovao i prošle godine sa porodicom - ženom i ćerkom - zbog čega je napadan u medijima jer se odmarao u jeku velike afere u Dečanima kada je bilo proglašeno vanredno stanje zbog trovanja više od 500 dece.

Rizort
Foto: Facebook/Grand Resort Lagonissi

I dok se Aljbin Kurti nije oglašavao ovim povodom, njegov portparol Perparim Krijeziju tvrdi da je troškove Kurtijevog boravka u Grčkoj "pokrio organizator simpozijuma".

- Kurti u Grčkoj boravi od 5. jula, a simpozijum je od velikog značaja - rekao je Krijeziju, koji nije objasnio kakav je to "značaj" simpozijuma na kome ne učestvuje niko od viđenijih evropskih političara.

Pukovnik Veselin Šljivančanin, komentarišući sve ove navode, kaže da Kurti uživa u luksuzu koji mu je Zapad omogućio.

- Kurti samo sluša naredbe moćnika sa Zapada, posebno SAD i Nemačke. Njegov zadatak jeste da provocira Srbe na severu Kosova i da testira njihovo strpljenje. On time pokušava da Srbiju izazove da povuče bilo kakav pogrešan potez, pa da dobije izgovor za napad na sever pokrajine. A sve to radi iz preskupog hotela! Kurti se, dakle, brčka na plaži i u bazenima i odatle na Srbe šalje do zuba naoružane jedinice ROSU!?! Bez obzira na sve, znam da će srpsko rukovodstvo učiniti sve da sačuva mir i da se dijalogom reše problemi... - ističe Šljivančanin.

Neviđeno licemerje

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu ocenjuje da iz svega ovoga jasno vidimo licemerje Kurtijeve politike.

- Sa jedne strane, Kurti se izdaje za velikog levičara, "kosovskog" patriotu, dok sa druge strane, uživa u tajkunskom luksuzu i uopšte ga ne zanima budućnost njegovih građana. Jasno je da je Kurti jedino dosledan svojoj proklamovanoj politici, a to je da je dijalog sa Beogradom na poslednjem mestu prioriteta, kao i da mu je glavni zadatak raspirivanje nacionalnih tenzija i nereda. Kurti ne radi samo protiv srpskih interesa već i protiv albanskih - naglašava Obradović.

 
Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd