Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ХЕРОЈ ЈЕ ЦЕО СРПСКИ НАРОД" Мајор Ђурић је рекао "НЕ" Куртију: Ја, као припадник свога рода осећам се поносно

08.11.2022. 07:41
Пише:
Србија Данас/Курир
Nenad Đurić
Ненад Ђурић / Извор: Профимедиа

Мајор Ненад Ђурић, суспендовани директор Регионалног полицијског директората Север, постао је симбол части, храбрости, али и српског отпора терору који спроводи премијер лажне државе Косово Аљбин Курти.

У интервјуу за медије, командир Ђурић се скромно одриче свих титула које му је наденуло грађанство, већ херојским назива цео српски народ, прича о важности подршке коју је добио од породице, али и о томе колико му значи што га је председник Србије Александар Вучић лично позвао да му искаже подршку и каже да ће га одликовати!

ВУЧИЋ О СМЕНИ ЂУРИЋА: Курти га је сменио из Берлина, а нема право да суспендује било кога!

ВУЧИЋ О СМЕНИ ЂУРИЋА: Курти га је сменио из Берлина, а нема право да суспендује било кога!

"ДОСТА ЈЕ БИЛО ВИШЕ, НЕ МОЖЕ СЕ" Огласио се Србин који је напустио полицију тзв. Косова

"ДОСТА ЈЕ БИЛО ВИШЕ, НЕ МОЖЕ СЕ" Огласио се Србин који је напустио полицију тзв. Косова

"СВАК ЈЕ РОЂЕН ДА ПОЈЕДНОМ УМРЕ, ЧАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВИЈЕКА" Полицајац ког је сменио Курти одржао емотиван говор

"СВАК ЈЕ РОЂЕН ДА ПОЈЕДНОМ УМРЕ, ЧАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВИЈЕКА" Полицајац ког је сменио Курти одржао емотиван говор

Ђурић је одбио да од 1. новембра свом народу дели опомене јер нису пререгистровали своја возила са КМ на РКС таблице, због чега га је Курти сменио, иако на то није имао никаква законска права, те је командир напустио косовску полицију. Након целоноћног разговора с председником Вучићем, представници Срба са КиМ одлучили су да изађу из свих привремених косовских институција, укључујући полицију, судове, тужилаштва, локалну самоуправу...

На величанственом скупу одржаном у суботу у северном делу Косовске Митровице, где се од десетина хиљада српских тробојки малтене није видело небо, Ђурић је одржао емотиван говор у коме је поручио да судбина није у туђим, већ у рукама српског народа, да другу земљу немамо и да је одлука коју су донели "буђење из дугогодишњег сна".

Nenad Đurić
Ненад Ђурић / Извор: Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

- Желим вам превасходно објаснити да ово није било дело отпора, већ природна реакција на притисак који трпимо све ове године. Херој је цели српски народ, с обзиром на то кроз шта смо све прошли, шта нас је све снашло и бог зна кроз шта ћемо све проћи... Ја, као припадник свога рода, и пре и после овога осећам се поносно - говори Ђурић.

Без дилеме

Мајор каже да ни он, а ни његове колеге нису имали дилему када су раздуживали униформе и оружје и напуштали косовску полицију.

- Знајући да одлука о пререгистрацији иде у погрешном правцу, указујући на то свим доносиоцима одлука, да је стварно уперена превасходно против српске заједнице и да је неизводљива с наше стране, а с обзиром на то да није било разумевања од стране Приштине, и ја лично, а и сви полицајци нисмо имали дилему шта нам је чинити - објашњава Ђурић и додаје да му је у свему најважнија подршка породице:

policija
полиција / Извор: Фото: Канцеларија за КиМ

Кроз све ово што се мени збива, пролази наравно и моја породица, и стресно и поносно! Љубав и подршка породице ме одржава у животу, све остало јесте важно, али није много битније од тога да бисте успели у нечему. Поводом одликовања који ће ми доделити председник Вучић, желим рећи да су највећа ствар и понос када вас ваша држава Србија и ваш председник сврстају у ред великих и славних - каже мајор, за кога цели север Косова прича да је добар и честит човек, али и велики домаћин.

Ђурић је раније изјавио за ТВ Пинк да лично сматра да Кфор и Еулекс морају да ураде све да спрече било какву ескалацију, коју нико и не жели. Како је истакао, он као професионалац, као човек и родитељ, не жели да претпостави да тако нешто може да се деси.

Ко је Ненад Ђурић - већ други пут га прогоне због таблица

Ненад Ђурић рођен је 8. августа 1976. у Косовској Митровици, ожењен је и има сина и ћерку, који одрастају на Косову и Метохији. Завршио је средњу електротехничку школу и Правни факултет, а био је и друга класа на Полицијској академији у Београду 1994. године. Ово је већ други пут да га власти тзв. државе Косово прогоне због таблица, па је из косовске полиције већ једном истеран због регистарских ознака.

Српски народ и српски представници бирају га за место команданта Регионалног директората полиције Север 2013. године. Он је раздужио своју униформу и оружје, напустио косовску полицију, а у стопу су га пратиле све његове колеге са Севера које су ових дана такође раздуживале униформу.

- Нисам више члан косовске полиције јер желим да чиста образа и светла чела изађем пред Божји суд - поручио је Ђурић.