Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СПРЕМАЛИ ПОКОЉ ЈЕВРЕЈА И МУСЛИМАНА: Канадски и Француски неонацисти договарали куповину оружја у Хрватској!

15.11.2019. 16:09
Пише:
Танјуг
Marš neo-nacista u Nemačkoj
Марш нео-нациста у Немачкој / Извор: Профимедиа/илустрација

Анализирајући приватне поруке које су чланови форума размењивали, медији су реконструирале ток припрема за куповину пушака и пиштоља у Хрватској и БиХ.

Канадски и француски нацисти договарали су куповину оружја у Хрватској и БиХ за вођење "расног светог рата" против Јевреја и муслимана, а вођа недавно проваљеног глобалног нацистичког форума "Ирон Марш", боравио је 2017. у Загребу, Ријеци и Пули, пишу хрватски медији.

САМО У TRAVELLAND-U ЛЕТО НЕ ПРЕСТАЈЕ

САМО У TRAVELLAND-U ЛЕТО НЕ ПРЕСТАЈЕ

У ДУГОВЕ ЗБОГ НАТО "СТАНДАРДА": "Газеле" мењају ЦИВИЛНИМ ЛЕТЕЛИЦАМА и то ПАПРЕНО ПЛАЋАЈУ (ФОТО)

У ДУГОВЕ ЗБОГ НАТО "СТАНДАРДА": "Газеле" мењају ЦИВИЛНИМ ЛЕТЕЛИЦАМА и то ПАПРЕНО ПЛАЋАЈУ (ФОТО)

АМЕРИЧКИ КОШМАР: Кинези тестирали НУКЛЕАРКУ, стиже до Западне обале САД за 30 МИНУТА (ВИДЕО)

АМЕРИЧКИ КОШМАР: Кинези тестирали НУКЛЕАРКУ, стиже до Западне обале САД за 30 МИНУТА (ВИДЕО)

На том форуму је, како се наводи, учествовало 10 корисника из Хрватске, с подручја Загреба, Ријеке, Осијека, Ђакова и Сплита.

Према садржају тог глобалног нацистичког форума, који је захваљујући анонимним антифашистичким хакерима прошле седмице у целости објављен на интернету, француски неонацисти договарали су 2017. године куповину оружја из Хрватске и Босне и Херцеговине уочи парламентарних избора у њиховој држави.

За набавку је, како се наводи, био задужен човек под надимком "Мунлорд" који је, судећи према порукама, учествовао и у администрирању форума "Ирон Марш".

Представио се као држављанин Канаде српско-хрватског порекла, који је повезан с нацистичком организацијом "Блад и Онор" (Крв и част).

У тренутку размене информација, имао је српски пасош, а најавио је да ће тражити и хрватско држављанство након што се пресели у Србију.

Пре две године у Канади портал "Вице" је пронашао на "Ирон Маршу" јавно доступну комуникацију у којој је дотични тврдио да је припадник канадске војске и да жели да убија комунисте.

Neonacisti
Неонацисти / Извор: Профимедиа

Његове приватне поруке с форума, које тада нису биле познате јавности, потврђују такав закључак и показују да је у БиХ и Хрватској боравио од почетка јуна до јула 2017. године.

Судећи према садржају порука, пишу Новости, кључни разлози били су куповина оружја и састанак с истомишљеницима у наведеним земљама.

Након што се један мушкарац из Француске, под именом "ФренчСолдиер", на јавном делу форума хвалио својом ''паравојном обуком'', Канађанин "Мунлорд" му се 2. марта 2017. јавио приватном поруком и схвативши да је заинтересован за оружје, понудио му је робу по повољним условима, уз набрајање расположивих типова које може набавити на овим просторима.

Списак је, наводи се, укључивао пиштоље, карабин, калашњиков, ручне бомбе и ручни ракетни бацач РПГ.

- Чуо сам и да је Србија добра за куповину оружја, али ово је већ други пут да ми се препоручује Босна - одговорио је француски учесник разговора.

Након консултације с ''партнерима'' из своје организације, "ФренчСолдиер" је пристао на посао. Поручио је "фиксеру" да им набави оружје у вредности од 12.000 евра, с најавом додатног повећања буџета. Договор је, преносе медији, био да се нађу два пута, крајем августа и у новембру.

Занимао се за пиштоље, калашњикове и бацаче ракета.

Први сусрет договорен је, кажу, у Бањалуци између њега и Мунлордових сарадника, након чега су разменили информације о граничним прелазима између Хрватске и БиХ.

- Колико треба припремати прелазак границе да ме не контролишу? -, питао је Француз, а одговор је гласио: "Помоћи ћемо ти да све сакријеш, 100 посто нећеш имати проблема на граници".

А, након што се испоставило да су цене оружја више од најављених, продавац је обавестио Француза да ће се у Хрватској наћи с извором и проверити може ли набавити јефтинију робу.

Hrvatska
Хрватска / Извор: Профимедиа

- Ово је ЕУ, па је и теби лакше - написао је.

Хрвати с којима се нашао тражили су, међутим, још више новца, па су на крају ипак договорили Бањалуку.

За први сусрет договор је био куповина пиштоља и метака у вредности од 2.000 евра, а после, зависно од цене и калашњиков.

Није познато, наводи се, да ли је дошло до закључења посла.

У једном тренутку договорили су пребацивање на сигурнији канал комуницирања, схвативши да на овом форуму није паметно расправљати о детаљима сусрета.

nacisti
нацисти / Извор: Профимедиа

У исто време Француз је тражио контакте у Америци.

- Са групом организујем пут у бившу Југославију у qvgustu. Али не скривам да више преферирам АР-15 (америчка аутоматска пушка) од калашњикова - написао је особи која се, по свему судећи, користила правим именом.

Зове се Јордан Јереб и више је пута хапшен због претњи фупућених политичарима Флориде и због лажних исказа савезним властима.

Јереб му је рекао да му не може помоћи јер, како је навео, не жели да се враћа у затвор.

Разлози за куповину оружја, наводи се, такође су познати. Француски нациста, наводно из Марсеја, открио их је у бројним расправама, понајвише у разговору с хрватским форумашем под корисничким именом "Вида".

У њиховим приватним порукама "ФренчСолдиер" пожалио се да "22 одсто Француске чине муслимани" који, по њему, имају највише оружја. "Они убијају невине људе, свештенике, жене и децу. Ако Мари Ле Пен не победи на изборима, доћи ће до рата за мање од две године. Сви се наоружавају и ускоро ћемо бити спремни", написао је уочи тамошњих парламентарних избора 2017., додајући да се у исто време морају обрачунавати са Јеврејима.

oružje
оружје / Извор: Профимедиа/илустрација

- Ако будемо имали такав материјал (оружје), будућност Француске ће бити промењена - написао је "ФенчСолдиер".

Медији пишу да, иако би се ова прича о набавци оружја могла протумачити и као пуко наклапање "интернет фашиста", целокупни историјат форума "Ирон Марш" сугерише супротни закључак.

Страницу је, додају, основао Александар Славрос, псеудоним иза којег се наводно крије руски фашист Алисер Мухидинов.

Славрос је аутор књиге ''А Squire''s Триал'', публикације популарне међу фашистима која позива на насиље, расну чистоћу и успостављање фашистичког светског поретка. Први пост на "Ирон Маршу" објављен је 2011., а последњи 2017., кад је страница затворена из непознатих разлога, наводе медији и додају да је за шест година 1.207 чланова објавило готово 200.000 постова и 20.000 приватних порука.

Новости су утврдиле да је из Хрватске на форуму било регистровано 10 корисника. Јављали су се с подручја Загреба, Ријеке, Осијека, Ђакова и Сплита, а најактивнији је био "Вида".

Marko Perković Tompson
Марко Перковић Томпсон / Извор: Профимедиа

Један форумашки нациста додао је и видео песме Марка Перковића Томпсона с енглеским титловима. "Он је култна фигура, екстремно контроверзни националиста. Прокатолички и проусташки певач који је постао велика мејнстрим поп звезда", написао је.

Сви су притом сложни да је политичка сцена у Хрватској састављена од непријатељских странака. Ипак, нацисти су последњих година пронашли неколико догађаја који су зрачили оптимизмом.

- Задњих неколико седмица било је добро за хрватске националисте - написао је такође један форумаш, наводећи као пример тадашњи усташки узвик фудбалера Шимунића на Максимиру, протест против ћирилице у Вуковару и референдум за дефинисање брака као заједнице мушкарца и жене.

УПЛАШИЛИ СЕ, ПА ЗАПРЕТИЛИ САНКЦИЈАМА: Амери поручили Египту да не купује РУСКЕ АВИОНЕ (ФОТО/ВИДЕО)

УПЛАШИЛИ СЕ, ПА ЗАПРЕТИЛИ САНКЦИЈАМА: Амери поручили Египту да не купује РУСКЕ АВИОНЕ (ФОТО/ВИДЕО)

УКРАЈИНЦИ БРИЗНУЛИ У ПЛАЧ: "Руси ДРАСТИЧНО ПОВЕЋАЛИ борбени потенцијал Црноморске флоте" (ФОТО/ВИДЕО)

УКРАЈИНЦИ БРИЗНУЛИ У ПЛАЧ: "Руси ДРАСТИЧНО ПОВЕЋАЛИ борбени потенцијал Црноморске флоте" (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА УНАПРЕДИЛА ВОЗ СМРТИ: Ракетни комплекс ЈАРС сада и на ШИНАМА (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА УНАПРЕДИЛА ВОЗ СМРТИ: Ракетни комплекс ЈАРС сада и на ШИНАМА (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИ ПРЕДСТАВИЛИ НОВО ЧУДО ТЕХНИКЕ! Први пут тестирана машина "УТМ-80М" (ВИДЕО)

РУСИ ПРЕДСТАВИЛИ НОВО ЧУДО ТЕХНИКЕ! Први пут тестирана машина "УТМ-80М" (ВИДЕО)

ПАНИКА У НАТО: Руси разместили своју нову АВИЈАЦИЈСКУ ТВРЂАВУ на ОВО ОСТРВО (ВИДЕО)

ПАНИКА У НАТО: Руси разместили своју нову АВИЈАЦИЈСКУ ТВРЂАВУ на ОВО ОСТРВО (ВИДЕО)

ЈЕДИНСТВЕНИ СЛУЧАЈ У СВЕТУ: Упознајте човека који је током свог живота био и МАЛИ ЧОВЕК и ЏИН (ВИДЕО)