Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПРЕМИНУЛА ЈЕ И ОНА И БЕБА" Потресна исповест човека чија је жена (24) у седмом месецу трудноће умрла од корона вируса (ФОТО)

24.04.2021. 20:07
Пише:
Србија Danas/Avaz.ba
Meliha Lisak
Мелиха Лисак / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/MelihaLisak

Супружници Лисак имају и петогодишњег сина Хамзу и живе у месту Добриње, између Какња и Високог.

Јасмин Лисак, супруг Мелихе Лисак (24) која је преминула на КЦУС пре неколико дана у седмом месецу трудноће испричао је њене последње дане.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА УГОВОРОМ СПЦ И ЦРНЕ ГОРЕ? Јоаникије открио када ће јавност сазнати његов садржај (ВИДЕО)

ШТА СЕ ДЕШАВА СА УГОВОРОМ СПЦ И ЦРНЕ ГОРЕ? Јоаникије открио када ће јавност сазнати његов садржај (ВИДЕО)

ВЛАДА СЛОВЕНИЈЕ СЕ ОГЛАСИЛА О НОН-ПЕЈПЕРУ: "Никада нисмо разматрали окретање леђа БиХ..."

ВЛАДА СЛОВЕНИЈЕ СЕ ОГЛАСИЛА О НОН-ПЕЈПЕРУ: "Никада нисмо разматрали окретање леђа БиХ..."

ПОБЕГАО ПАЦИЈЕНТ ИНФИЦИРАН КОВИДОМ: Мушкарац трагично настрадао пошто је кришом напустио болничку собу

ПОБЕГАО ПАЦИЈЕНТ ИНФИЦИРАН КОВИДОМ: Мушкарац трагично настрадао пошто је кришом напустио болничку собу

Осим што му нису дозволили ни да је види, нити да јој донесе ствари, његовој супрузи Мелихи су узели и мобилни телефон, па нису могли ни да се чују. А једва је добијао лекаре позивима на фиксне бројеве.

Супружници Лисак имају и петогодишњег сина Хамзу и живе у месту Добриње, између Какња и Високог.

- Њој је позлило пре 16 или 17 дана. Добила је болове у стомаку и леђима. Одвукао сам је за Зеницу, нису хтели да је приме. Прегледали су је и рекли: "Ти си за кућу, ниси ти за болнице". А исти случај смо имали и с првим дететом. Знате, ми имамо сина од пет година. Вратили су је кући. За два дана стање јој се погоршало. Опет сам је возио доктору у Зеницу, радили јој тест на корона вирус и буде позитиван. А они је пошаљу кући. Значи, кући је шаљу позитивну, између мене и детета да код куће преболује корону. И даље је имала болове у стомаку, у колицима се кретала, а они тамо пишу на налазу да је покретна и комуникативна, да није за болницу - говори нам Јасмин Лисак.

Додаје да је лежала код куће још пет дана, а сваки дан јој је било све горе.

- Одемо приватно и урадимо два налаза. Међутим, из клинике нас назову да Мелиха дође опет да да крв јер су мислили да им апарат није у реду колико јој је све било повишено, колико је била лоше. Породични лекар нам је дао упут за Зеницу. Морао сам да направим сцену да би је оставили на ковид одељењу да лежи. Суботу и недељу, нико јој од доктора није пришао да јој прегледа плућа, да јој пруже неку помоћ. У суботу зовем кажу стабилно стање, недеља исто. У понедељак ујутру ме зову и говоре: "Ваша супруга мора хитно бити пребачена за Сарајево. У критичном је стању. Морамо је у Сарајево у нови респираторни центар пребацити на интензивну негу - каже Лисак понављајући више пута да је Мелиха била у седмом месецу трудноће.

Каже и како је аутомобилом пратио кола Хитне помоћи којима су превозили Мелиху.

- Док сам стигао, већ су је увукли тамо. Нису ми дали да је видим, ништа. Питам треба ли шта да супрузи донесем, а телефон су јој одмах узели. После ми портир говори да немам потребе да будем ту и дао ми бројеве телефона. Звали смо онда, једва је добили. Лагали су нас и петљали. У уторак послеподне нас је звала Амела Катица-Мулалић, шефица Клинике за анестезију КЦУС-а. Лично ме она звала, каже треба лек од 1.350 марака да се купи да би Мелиха "дошла себи", плућа су јој изгорела.

За сат времена смо доставили лек на одељењу. Наводно су јој га помало давали. После добијамо информацију да они њој лек одмах нису ни дали. А била је у критичном стању - на ивици суза говори Јасмин.

Наглашава како је звао, а да су му говорили да је боље, да су јој смањени параметри, да је комуникативна.

- Нашао сам главну докторку на ДИП-у која ме слагала да моја жена сама хода, да сама иде у WC. А у ствари моја жена катетер имала, лежала. Никад нису хтели да је подигну, све време је лежала на леђима. Нису је хтели подигнути да мало седи, да продише. Међутим, све се помало открива у понедељак када ће моја жена и преминути. Имам поруке, дошла је до телефона. Колега јој неки дао тај телефон, лежао с њом на истом одељењу. Причали смо, каже целу ноћ је преплакала, а нико јој у собу није ушао. Каже да је особље да те Бог сачува, да је ништа не пазе - казао је Јасмин.

Отпусно писмо

Додаје да су тог човека што јој је дао телефон уклонили с тог одељења.

- У 20 сати мојој жени је позлило, прикопчали су је на респиратор без нашег знања, потписа. Моја жена је само 40 минута била на респиратору. И преминула је. И она и беба. Данас (јуче оп.а.) су нам написали отпусно писмо из болнице, а нигде нема докумената из Зенице и нема наших налаза што смо радили. Ишао сам горе у њихову дирекцију и поднео сам захтев да ми се доставе налази, сва њена документација. Чак нам ни књижицу нису вратили. Ми имамо дете од пет година код куће и уместо... - рекао је Лисак, али даље није могао изустити.