Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИЦА СА ЦЕТИЊА ЈУЧЕ ИМАО ЗАКАЗАНО КОД ПСИХИЈАТРА: Само пар дана пре крвавог пира комшији изломио све по кући

13.08.2022. 13:49
Пише:
Србија Данас/Република
Masakr na Cetinju
Масакр на Цетињу / Извор: Фото: Танјуг/ АП Пхото/Ристо Бозовиц

Вук Бориловић је пуцао и у правцу Хитне помоћи спречавајући их да дођу до жртава.

Цетињанин Вук Бориловић јуче је на Цетињу убио 11 суграђана, а ранио њих шест. Док је сејао смрт и страх кроз насеље Медовина, вриска, запомагања и звуци паљбе из карабина ширили су се Цетињем.

У драматичним тренуцима, који су потрајали, полицајци нису успели да се на време организују и ликвидирају убицу, те је то уместо њих учинио Цетињанин Н.К., који је тако зауставио масакр суграђана.

КОМШИЈА ЗА КОЈЕГ СЕ СУМЊА ДА ЈЕ УСМРТИО МОНСТРУМА СА ЦЕТИЊА ИМАО ПРОБЛЕМА СА ЗАКОНОМ? Хапшен због ОВОГА, полиција интензивно трага за њим

КОМШИЈА ЗА КОЈЕГ СЕ СУМЊА ДА ЈЕ УСМРТИО МОНСТРУМА СА ЦЕТИЊА ИМАО ПРОБЛЕМА СА ЗАКОНОМ? Хапшен због ОВОГА, полиција интензивно трага за њим

ЗЛО ТИ ЈУТРО ЦРНА ГОРО: Проглашена тродневна жалост због масакра какав се не памти (ФОТО/ВИДЕО)

ЗЛО ТИ ЈУТРО ЦРНА ГОРО: Проглашена тродневна жалост због масакра какав се не памти (ФОТО/ВИДЕО)

"ПОБИО САМ И ТВОЈУ И МОЈУ ФАМИЛИЈУ" Последње речи убице са Цетиња леде крв у жилама - улетео у стан подстанара па започео крвави пир

"ПОБИО САМ И ТВОЈУ И МОЈУ ФАМИЛИЈУ" Последње речи убице са Цетиња леде крв у жилама - улетео у стан подстанара па започео крвави пир

Наводно, један од полицајац је ранио нападача, али га је Калуђеровић докрајчио и тако окончао крвави пир.

Очевици: Тражили смо од полиције оружје да га зауставимо

Овај убилачки поход почео је око 15.30 часова, а очевици тврде да су грађани беспомоћно покушавали да помогну жртвама, те да полиција није реаговала адекватно, уз образложење да је “терен неприступачан” и да се нападачу не може прићи, јер је добро наоружан.

Вук Бориловић је према њиховим речима пуцао и у правцу Хитне помоћи спречавајући их да дођу до жртава.

- Тражили смо полицији оружје да покушамо ми да му приђемо и да га зауставимо, али узалуд они су покушавали да преговарају са њим, али нама је било јасно да је човек неурачунљив те да са таквим нема преговора. Разочарани смо њиховим поступком и по нама спором и неадекватном реакцијом, рекао је један од очевидаца.

Имао заказано код психијатра, напао комшију пре 15 дана, ломио му ствари по кући

Бориловић, који је само 15 дана раније, наводно упао код комшија и поломио им ствари, јуче поподне, према речима упућених, требало је да оде у Психијатријску болницу у Доброти, због психичких проблема које је имао у последње време.

Жену и троје деце недавно је одвео у Херцег Нови, а његови суграђани тврде да је био прилично повучен.

Након што је пуцао у Мартиновиће, он је назвао Милоша Мартиновића и рекао му да му је побио фамилију. Затим је ушао у кућу других комшија где убио још две особе. Међу жртвама масакра нашао се и ујак нападача, који је кад је чуо за крвави пир сестрића кренуо да га спречи у даљем походу на комшије.

Masakr na Cetinju
Масакр на Цетињу / Извор: Фото: Танјуг/ АП Пхото/Ристо Бозовиц

Њега је, како наводи очевидац, сестрић убио једним хицем у пределу груди.

- Горан је рекао стани Вучко, а овај њему шта стани, ко те послао, након чега је испалио хитац у њега, рекао је очевидац.

На нишану његовог ловачког карабина нашао се и породични пријатељ Митар Митровић, којег је Милош Мартиновић назвао и замолио га да погледа шта му је са породицом, њега је убио на улици, након чега је ушао у још три куће и побио особе које је затекао.

Наводно, нападач је назвао и супругу Митровића коју је обавестио да јој је управо убио мужа и свакога ко му је наишао.

На мети Бориловића, осим Мартиновића и Митровића нашле су се и комшије Дрецун, Звицер, Радуновић.

Један од комшија који је изашао да види шта се дешава пуком срећом је остао неповређен и ако је био на нишану Бориловића, јер је пушка закочила што му је дало времена да побегне и сакрије се.

Бориловић је пуцао на свакога ко му се испречио, па и на полицију. Том приликом је тешко ранио службеника полиције.

Грађани истичу да на овакву трагедију нико није могао да предвиди, те да је све могло да се заврши на други начин.

- Да је полиција на време након првог напада на комшије реаговала и претресла кућу Бориловића, вероватно би нашла оружје и одузела га, овако чекало се да он оде на посматрање у болницу у Доброти, каже један од суграђана.

Након незапамћене трагедије читаво Цетиње је у шоку, већина не може да схвати шта је наганало њиховог, узорног суграђанина да нешто овако направи.

- Он је био миран и вредан, јесте био ловац и имао је пушку, али је нејасно да је ово урадио, није био таква особа, није био проблематичан, рекао је један од комшија.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.