Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

10 НАЈСТАРИЈИХ ПОРОДИЉА НА СВЕТУ Упркос злим језицима оне су постале мајке у ПОЗНИМ ГОДИНАМА (ФОТО)

17.12.2017. 07:00
Пише:
Србија Данас
beba
беба / Извор: Профимедиа

Нада никад не умире

Жеља за дететом је понекад била толико јака да жене нису мариле јесу ли већ прешле седамдесету, хоће ли на остварење тог сна потрошити сву животну уштеђевину или како људи око њих гледају на то. Представљамо вам десет најстаријих породиља на свету.

10. Мемнуне Тираки (64)

Мемнуне Тираки из Турске родила је 2006. у 64. години живота. Она и две године млађи супруг Омер покушавали су да добију дете 35 година. Тада су успели да наговоре свог лекара да подвргне Мемнуне вештачкој оплодњи са јајном ћелијом анонимне донорке и Омеровом спермом. Добили су сина и то им је био најљепши тренутак у животу.

Memnune Tiraki
Мемнуне Тираки / Извор: Профимедиа

- Када смо на првом тестирању видели да је успела да остане трудна, нисмо могли да веруејмо. Рођаци су нам говорили да то није права трудноћа, али нисмо губили наду. На крају се наша беба родила. Ја сам у пензији, тако да обоје можемо бринути о детету - рекао је срећни отац након свега.

Крвави развод у Русији: Одсекао жени шаке секиром због љубоморе (ВИДЕО)

9. Анегрет Рауник (65)

Ова жена из Немачке завршила је на насловним странама 2015. године када је родила четворо деце са 65 година. Прича је посебно заинтересовала јавност зато што је тада већ имала 13 деце, старих од 10 до 44 године.

Анегрет је на вештачку оплодњу отишла у Кијев упркос критикама лекара који нису били сигурни да ће њено тело то издржати. Ипак, све је прошло добро - родила је три дечака и девојчицу у 26 недељи трудноће.

8. Хаја Шахар (65)

Ова жена из Израела је покушавала да остане трудна природним путем дугих 46 година брака, али није успела. Онда је са супругом одлучила да оде на вештачку оплодњу.

Жена СПАЛИЛА свог мужа, а онда је љубавника ПОЛИЛА КИСЕЛИНОМ: Шокираћете се када прочитате ЗБОГ ЧЕГА је то урадила (ВИДЕО)

У својој земљи то није могла да уради због година, па је отпутовала у иностранство. То је била добра одлука јер је са 65 година постала мајка - родила је здравог дечака 1999. године.

7. Адриана Илиеску (66)

Ова жена из Румуније је имала 66 година када је 2005. године остала трудна. Девет година се лечила од неплодности и напокон је успела - носила је тројке. Нажалост, два фетуса су умрла али један је преживео, била је то њена ћерка Елиза.

6. Харијет Стоул (66)

Харијет из Лондона је имала 66 година када је 1999. године родила дечака. Али, у овом случају није се радило о великој жељи да поновно постане мајка, већ је била сурогат мајка својој снаји Луси која није могла да остане трудна.

ОТМИЦА УСРЕД БЕЛА ДАНА: Зграбили дечака испред његове куће, али онда их је стигла НЕОЧЕКИВАНА КАЗНА (ВИДЕО)

Лекари су јој у матерницу уметнули Лусино јајашце оплођено спермом сина Роса. Све је добро прошло и на свет је донела свог унука Хенрија Томаса.

5. Марија дел Кармен Бусада де Лара (66)

Она је у том тренутку била најстарија мајка када је 2006. године родила близанце - два дечака. Имала је 66 година. Да би остварила свој сан, отпутовала је у САД на вештачку оподњу.

Касније је признала како је лагала о својим годинама само да би била способна за третман, да је не би одбили. Платила га је 35.000 долара. Нажалост, убрзо након рођења синова, дијагностиковали су јој рак. Умрла је три године касније. Бригу о дечацима је преузела њена породица.

МАЈКА МОНСТРУМ: Здравог сина (8) терала на 13 БЕСПОТРЕБНИХ ОПЕРАЦИЈА, па тражила и пресађивање плућа (ФОТО)

4. Елизабет Адани (66)

Била је најстарија породиља у Великој Британији када је 2009. године родила дете. Имала је тада 66 година, а на вештачку оплодњу отишла је у Украјину јер у Великој Британији то не раде код жена старијих од 50 година.

- Нису важне године, већ то како се осећам изнутра. Не бринем због тога што сам урадила, то је између мене и моје бебе, и не тиче се никог другог - рекла је.

Из СВЕ СНАГЕ ишутирала девојку и гурнула је НА ШИНЕ, а онда ју је ВОЗ ЗДРОБИО (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

3. Рајо Девил Лохан (70)

Ова жена имала је 69 година када је родила ћерку Навен у селу Хисар у Индији 2008. године. Остала је трудна након вештачке оплодње, а због својих година је готово умрла након порођаја. Живи са супругом Балом и његовом другом, млађом женом Уми.

- Мој син не треба да се брине за своју будућност јер има и другу мајку, Уми, има ујне, рођаке и оца да брину о њој - рекла је пре пет година.

Баба окитила јелку, па постала ТОТАЛНИ ХИТ на интернету. Погледајте шта је ставила у украсе (ФОТО)

2. Омкари Панвар (70)

Омкари из Индије је већ имала две ћерке када је одлучила да оде на вештачку оплодњу. Она и супруг су силно желели сина како би наставио бригу о породичној имовини. На поступак су морали да потроше целу животну уштеђевину, а морали су и да подгну и кредит у банци.

Имала је 70 година када им се сан остварио - 2008. године родила је близанце, дечака и девојчицу.

1. Даљиндер Каур (72)

ТРАГЕДИЈА! Млада умрла на својој свадби: Изговорила је судбоносно ДА, па убрзо ПАЛА МРТВА (ФОТО)

Када је 2016. године родила дечака, Даљиндер Каур из Индије постала је најстарија мајка на свету. Иако се не зна колико тачно има годиана, лекарима је рекла како је седам година млађа од свог супруга који је тада имао 79.

- Сви су ми говорили да усвојим бебу, али ја то нисам желела. Сада имам своје дете. Подигнућемо га на ноге и омогућити му добро образовање - испричала је.