Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БИО МОНСТРУМ И ПРЕ РАТА: Хитлер био у вези са сестричином, а онда је МИСТЕРИОЗНО УБИЈЕНА (ФОТО, ВИДЕО)

17.10.2019. 13:30
Пише:
Србија Danas/Express.hr
Adolf Hitler
Адолф Хитлер / Извор: Профимедиа

Осим Еве Браун, Ангела Хитлер је била једина жена коју је Адолф Хитлер био спреман да брани до самог краја.

Ангела је била старија полусестра Адолфа Хитлера и рођена је 28. јула 1883. у аустроугарском граду Бранау, а родитељи су јој били Алојз Хитлер и његова друга жена - Франциска Мацелсбергер. Ангелин брат Алоиз млади је рођен годину дана пре ње, а кад је Ангела имала две године мајка им је умрла од туберкулозе, па се отац трећи пут оженио, са Кларом Полз 1885.

НАЈНАСИЛНИЈИ НАПАД ОД СВИХ: У синоћњим сукобима демонстраната и полиције у Каталонији ПОВРЕЂЕНО ПРЕКО 100 ЉУДИ

НАЈНАСИЛНИЈИ НАПАД ОД СВИХ: У синоћњим сукобима демонстраната и полиције у Каталонији ПОВРЕЂЕНО ПРЕКО 100 ЉУДИ

Данас и сутра Самит шефова и влада ЕУ: Питања Брегзита, проширења ЕУ, буџета - ХАОС У НАЈАВИ!

Данас и сутра Самит шефова и влада ЕУ: Питања Брегзита, проширења ЕУ, буџета - ХАОС У НАЈАВИ!

ЕУ И БРИТАНИЈА ПОСТИГЛЕ СПОРАЗУМ О БРЕГЗИТУ: Развод ће бити миран!

ЕУ И БРИТАНИЈА ПОСТИГЛЕ СПОРАЗУМ О БРЕГЗИТУ: Развод ће бити миран!

Касније је, у свом славном делу Меин Кампф, Хитлер написао да је његова породица живела мирним и складним животом а да су се родитељи бринули о њима безусловном љубављу и нежношћу.

 

Geli Raubal
Гели Раубал / Извор: Профимедиа

Ипак, постоје докази који показују супротно - Алојз Хитлер наводно је од деце захтевао апсолутну послушност, а у Ангелином дневнику стоји да је породица била дисфункционална и препуна насиља. Са Кларом је Алојз имао још шесторо деце, а једини од њих који су преживели детињство и тада честе смртоносне болести били су Адолф и његова сестра Паула. Паула је у свој дневник записала да је брат Адолф, баш попут оца, редовно тукао.

- Поново сам осетила братову спремну руку на свом образу - забележила је са тек осам година. Историчари верују да су зачеци терора Трећег Рајха рођени и узгајани управо у дому породице Хитлер.

Од раног детињства Ангела и Адолф имали су посебан однос, упркос њеном веровању да је мали Адолф размажен, и сама је томе доприносила. И иако му је била тек полусестра, за разлику од Пауле, и он је њу волео највише. Према психоаналитичару Ваитеру Лангеру, чини се да је Ангела била "најнормалнији" члан те породице, а према свим извештајима била је пристојна, часна и предузетна.

Упркос њеном славном презимену и важне улоге у животу једног од најгорих људи у историји, информације о њеном животу је врло тешко пронаћи. Познато је да је била у браку са Леом Раубалом, порезником из Линца, а до венчања је дошло исте године кад јој је умро отац - 1903. Заједно су имали троје деце: Лео Рудолф Раубал, Ангела Раубал и Елфриде Раубал. Постала је удовица и самохрана мајка 1910. године, а њена улога током Првог светског рата је нејасна. Чини се, према неким изворима, да је у то време накратко изгубила контакт с братом Адолфом.

По завршетку рата се преселила у Беч, где је радила као домаћица, а према неким изворима радила је и у институцији "Менса Академика Јудаика", интернату за јеврејску децу. Тамо је била блага па је децу подстицала на решавање сукоба речима, а не насиљем а заступала је антисемитске ставове. Према Лангеру, у школи су биле честе побуне против Јевреја, а Ангела их је бранила од аријевских студената.

Адолф се након Првог светског рата вратио у Минхен где је са само 33 године постао вођа Националсоцијалистичке партије. Након што 10 година нису имали контакта, јавио се Ангели и одлучио да је посети у Бечу, пише АТИ. Неколико година касније, 1924., Ангела га је отишла да га посети када је завршио у затвору у Ландсбергу. Адолф је 1928. позвао Ангелу и њене ћерке Гели и Фриедл да се преселе у његову викендицу на планини, кућу Ваченфелд Оберсалзберг у близини Берхтесгадена, где би радиле као домаћице. У подацима се не спомиње Ангелин син Лео, па је нејасно где је он тада био.

Ангела је убрзо преузела вођство над читавим домаћинством а Гели која је тада имала 17 година је израсла у шармантну и лепу девојку. Адолф, кога је од миља звала "ујак Алфи", био је очаран њом. Обожавао је да је показује у јавности, водећи своју полурођаку у кафане, биоскопе и на друштвена окупљања, а плаћао јој је и часове музичког. Постала је малтене славна звезда као пратња политичког моћника чији је утицај само растао.

Adolf Hitler
Адолф Хитлер / Извор: Профимедиа

Након две године Хитлер је тражио од Ангеле да се преселе у његов већи дом, вилу у Берхтесгадену, али од Гали је тражио да остане да живи са њим у његовом луксузном апартману у Минхену. Није познато да ли је то прихватила својом слободном вољом или је на неки начин била присиљена, али у сваком случају се одвојила од мајке па је остала са Адолфом који је на болестан начин почео да контролише сваки део њеног живота. Права истина о њиховом односу обавијена је велом мистерије, али према бројним гласинама тог доба њих су двоје имали "забрањену љубавну аферу, скандалозан сексуални живот и однос препун љубоморе и посесивности".

Адолф је наводно био луд од љубоморе због сваког ко би се удварао његовој миљеници, а Гели је пак била љубоморна на пажњу коју је ујак посветио Еви Браун, младој манекенки коју је запослио његов фотограф. Ева је убрзо постала "његов свет, опсесија и потенцијално његов затвореник". Гели је, са 23 године, повређеног ега одлучила да отпутује у Беч и вери се, али Хитлер је одбио да је пусти. Неколико дана касније, Гели је пронађена мртва у свом стану.

Пронађена је са метком у грудима, док је Хитлеров пиштољ лежао крај њеног беживотног тела. Новине из тог времена писале су да су чудне околности кружиле у вези са смрћу ове необичне лепотице, а иако је наводно починила самоубиство, никада није било истраге или обдукције, а кружиле су гласине о убиству.

Након смрти своје ћерке, Ангела Хитлер је сматрала да је реч о "убиству или самоубиству под присилом." Међутим, није директно оптужила Адолфа. Напротив, инсистирала је на томе да је "Адолф био одлучан да ожени Гели". Бројни историчари управо у њеној смрти виде тренутак када је Адолф Хитлер "постао лош", јер је његова туга била толико дубока. Ангела Хитлер наставила је да ради за свог полубрата кратко време након смрти ћерке. Али, она није одобравала његов однос с његовом љубавницом Евом Браун и вероватно је из тог разлога напустила његово домаћинство и преселила се у Дрезден.

Године 1936. Ангела се удала по други пут, постајући Ангела Хамицш, а пар није имао деце.

Адолф није одобравао тај брак и обраћао јој се формално, са "Фрау Хамицш". Ипак, Ангела је била једина особа у породици са којом је Адолф комуницирао током рата. О природи њихове везе у овом времену не зна се много, али познато је да је након британско-америчког ваздушног напада на Дрезден 1945. Адолф наговорио Ангелу да се пресели у Берхтесгаден како би се спасила од совјетског заробљавања.

Други супруг Ангеле Хитлер умро је 1945. године након самоубиства због пораза Немачке, оставивши Ангелу удовицу још једном. Након што је Адолф починио самоубиство, Ангели је остала његова месечна пензија, али није јасно да је икад видела ишта од тог новца. Као и његова млађа сестра Паула, Ангела је бранила Адолфа. Инсистирала је да ни она ни Адолф не знају ништа о холокаусту, остајући одана свом вољеном полубрату до самог краја, када је 30. октобра 1949. у Хановеру претрпела мождани удар.

И ЊОЈ ПРЕКИПЕЛО: Ангела Меркел тврди да преговори око Брегзита изгледају као решавање "КВАДРАТУРЕ КРУГА"

И ЊОЈ ПРЕКИПЕЛО: Ангела Меркел тврди да преговори око Брегзита изгледају као решавање "КВАДРАТУРЕ КРУГА"

Прате је гафови, стално на удару КРИТИКА, а желела би да НАСЛЕДИ АНГЕЛУ МЕРКЕЛ: Ко је заправо Анегрет Крамп-Каренбауер? (ВИДЕО)

Прате је гафови, стално на удару КРИТИКА, а желела би да НАСЛЕДИ АНГЕЛУ МЕРКЕЛ: Ко је заправо Анегрет Крамп-Каренбауер? (ВИДЕО)

ТРАМП ЗАПРЕТИО: Ако не буде решења, санкције Турској биће разорне!

ТРАМП ЗАПРЕТИО: Ако не буде решења, санкције Турској биће разорне!

ДОГОВОР ПАО И ЗВАНИЧНО: Путин и Ердоган 22. октобра У СОЧИЈУ!

ДОГОВОР ПАО И ЗВАНИЧНО: Путин и Ердоган 22. октобра У СОЧИЈУ!

Камион СЛЕТЕО СА ПУТА код Крагујевца, очевици ЗАБЕЛЕЖИЛИ СВЕ (ВИДЕО СА ЛИЦА МЕСТА)

Камион СЛЕТЕО СА ПУТА код Крагујевца, очевици ЗАБЕЛЕЖИЛИ СВЕ (ВИДЕО СА ЛИЦА МЕСТА)